מאז שהפורמט החדש "הקבוצה" נכנס לחיינו, הוא הציף את השיח על עולם הדייטינג בעידן הרשתות החברתיות והאפליקציות, וחברי הפאנל ניצן שיק, יעלית רגב, נורית גפן וד"ר עידן מיליצ'ר, פסיכותרפיסט ומטפל מיני וזוגי, שהתארחו אצל "גלית ואילנית", דיברו על החוויה האישית שלהם בתחום ההיכרויות.

"חוץ מהטוויסט של משחק הכיסאות שנוצר, כי אחרי ששי ב. עזב את התוכנית, תישאר מישהי בלי מאץ', אחד הדברים שהכי אהבתי זה שהתוכנית כופה על המתמודדים לעשות בגלוי את מה שרובנו במציאות עושים בסמוי - הקטע של למקבל. כשאני מצלמת סלפי אני חייבת לקחת איזה אלף בשביל שיצא אחד סביר. אותו דבר בדייטים. מה אתן אומרות זה צריך להיות ככה שהכל פתוח עד שיש טבעת על האצבע?", שאלה רגב.

"אני לא חושבת שיש ברירה, עד שמשהו לא תופס וזה יכול להיות גם דייט ראשון מצוין", ענתה ניצן.

אם הדייט הראשון היה מצוין זה בסדר להמשיך להתכתב עם מישהו אחר?
ניצן שיק: "זה קשור לתחושה, אותי זה מבלבל ואני לא מרגישה צורך. אבל עד אז ובמיוחד בעידן של הכרויות דרך אפליקציות - אין ברירה אחרת".

ד"ר מיליצ'ר: "כל מקרה לגופו, בין אם אתם מדור המערות, הנערות או המתנערות. יש אנשים שיכולים למקבל, זה קל להם והם יהיו מאוד רגישים עם זה, ויש כאלה שלא יהיו רגישים בכלל וישימו הכל על השולחן. יש אנשים שבעקבות מערכת הערכים שלהם הם לא יכולים למקבל בגלל מי שהם".

בחיים עצמם אנשים לא יודעים את זה, בתוכנית הזאת הם יודעים.
יעלית רגב: "אתן מנותקות מהעם, אין ברירה אלא למקבל. הרבה פעמים כשממקבלים זה עוזר להוריד את המתח. לפעמים זה עוזר להוריד את האובססיה על מישהו אחד, צריך את זה, זה בריא".

נורית גפן: "אני מרחמת על הצעירות והצעירים כי בימינו זה היה אחרת. אנחנו רואים את המשתתפים שלוקחים את זה ברצינות ואין להם ביטחון. שיבינו שהם באו למשחק ויפתחו את עצמם".

"הפורמט הזה מציף את כל חוסר הביטחון שלנו" (צילום: מתוך "גלית ואילנית", קשת 12)
יעלית רגב וד"ר עידן מיליצ'ר | צילום: מתוך "גלית ואילנית", קשת 12

אגב, שי ב. שבר את הכלים בגלל מקבול.
נורית: "בגלל זה נורא התאכזבתי נורא משי ב. הוא נעלב כמו איזה פרימדונה. בפגישות הראשונות שלי לא בזבזתי זמן. ישר אמרתי את כל הפאקים שלי על ההתחלה. אמא שלי אמרה לי שצריך לשחק, שאהיה הכי טובה וחכמה. אמרתי לה שאני הולכת לגלות את הכל, שאני חסרת ביטחון, שיש לי גיבנת ותיקים בעיניים ובצוואר ושאני לא זוכרת כלום. ברגע שאני מורידה את כל ההגדרות והשכבות שעטיתי על עצמי, זה שמולי מוריד את כל ההגנות שלו, ואני דוך חודרת אליו".

ד"ר מיליצ'ר: "עצם זה שאת באה וחושפת גם את חוסר ביטחונך, זה מראה על איזשהו ביטחון ועמוד שדרה שמוכן לשים הכל על השולחן. זה ייצור בנייה של קשר הרבה יותר אמין".

ניצן, באפליקציות זה שונה? בדרך כלל אנחנו מראים רק את החלקים היפים שלנו.
"היום אנחנו מגיעים לדייטים כל כך מצולקים, המפגש עם המין השני מציף כל כך הרבה חוסר ביטחון. הפורמט הזה מציף את כל החוסר ביטחון שלנו ואת הפחד מדחייה. זה מה שקורה היום בהיכרויות הווירטואליות".

את היית בחתונמי, מה עלה לך לראש אחרי שראית את הפורמט החדש?
"זה היה מרענן, לאף אחד לא היה מושג מה מצפה לו והתגובות היו נורא אותנטיות. לא הייתי מסוגלת להשתתף בפורמט כזה, אני לא הייתי מצליחה. יש המון תחרות וזה רק התחיל".

עידן, אתה חושב שאם זוג התאהב נואשות דיגיטלית, המראה יהיה הפקטור האמיתי?
"חד משמעית כן. עם עוד שני מרכיבים, ויזואלי ופרומוני. זה הריח שאנחנו לא מריחים אותו שמביאים אותנו או לחיבוק או לדחייה".