בימים אלה מככב דניאל גד בדרמת המתח "השוטרים" בתור יואב קשתי, שוטר צעיר ובן דודו של אלון שנהב (צחי הלוי), שמנסה ללכת בעקבותיו בדרך לקריירה מבטיחה במשטרה. עם התקדמות העלילה, יואב מגלה שהמוסריות של איש החוק נסדקת, והוא נאלץ לקבל החלטות קשות אל מול הנאמנות לבן דודו ולעיר הולדתו שאוהב כל כך - נהריה. "כבר כשקראתי את התסריט הרגשתי שהוא כתוב מאוד טוב והדיאלוגים מאוד אישיים", משחזר דניאל את רגעי המפגש הראשונים עם הדמות, "העובדה שזאת דרמת פשע - דבר ששנים לא עשו בארץ, לצד הרצון לשתף פעולה עם היוצרים רותם שמיר ויובל יפת המוכשרים, ממש גרמה לי לחשוק בתפקיד. גם לייצר תגובות מבחינה משחקית, ללא טקסט, זה היה אתגר שרציתי להתמודד איתו".

למה הכוונה?
"למשל הומור זה דבר שניסיתי להכניס לדמות של יואב. בלי לחשוף יותר מדי, אני אגיד שבפרקים הבאים יואב נכנס למצבי דילמה ולחץ גדולים. כדי לייצר גם רגעים קומיים, החלטתי שברגעי הלחץ שלו הוא אוכל. לשמחתי, היוצרים נתנו לי את החופש הזה, שנתן רובד אחר לדרמת המתח".

ומעבר לאכילה הרגשית, איך אתה רואה את הדמות שלו?
"פירקתי את הדמות של יואב ומצאתי שהיא עוברת סוג של מסע חניכה. יואב הוא שוטר צעיר ונלהב שנהריה היא כל חייו. החלום והתקווה שלו הם להתקדם בחיים ולהוכיח את עצמו, ובן דודו אלון הוא השראה מבחינתו. הוא רואה את ההצלחה שלו ומרגיש שזה נגיש גם עבורו".

השוטרים (צילום: מתוך: "השוטרים", קשת12)
"החלטתי שברגעי הלחץ שלו יואב אוכל". דניאל גד | צילום: מתוך: "השוטרים", קשת12

איך התחברת לסיפור שלו?
"כשאני עובד על דמות, אני תמיד מוצא בעצמי תכונות אופי דומות כדי להתחבר. ביואב יש משהו מאוד נאמן, מסור ומלא באמביציה ואני מזהה את זה בעצמי. כשקראתי את התסריט ניסיתי לחזור למצב בחיים האישים בו הייתי בקונפליקט, ונזכרתי בימי התיכון, כשלמדתי במקביל במגמת תאטרון ובמגמת פיזיקה. אני חושב שרק אני ועוד מישהי אחת מהשכבה שילבנו את המגמות האלה, וזה היה קשה. להבדיל אלף אלפי הבדלות בין הדילמות שיואב מתמודד איתן, כמובן".

בין חכם לצודק

דניאל, שפרץ לחיינו בסדרה "שבאבניקים" ומאז גם הספיק להשתתף בסרט "עין לבנה", מקבל תגובות חיוביות מקהל הצופים על תפקיד השוטר בדרמת "השוטרים" (הערב אחרי החדשות, קשת 12). לדבריו, התגובות נוגעות בעיקר בשילוב שבין ההתרגשות מהסדרה לבין תחושת המתח לאורך הפרקים. בכל זאת, מדובר בלא מעט לבטים מורכבים שעומדים במרכז העלילה, ובעיקר כשהדמות של דניאל צריכה לבחור האם להפר את החוק במלחמה נגד הפשע. "אני בעיקר מבין את המורכבות של יואב, את הדילמות שלו ומה שהוביל אותו לחצות את הקווים. יואב כל הזמן תוהה לאיפה הנאמנות שלו מופנית. אם זה למשפחה ולעיר שהוא גדל בה, או לאלון. יש לא מעט סצנות שנובעות מהקונפליקט הזה של הנאמנות, בהן הוא צריך להחליט מתי להיות חכם ומתי להיות צודק".

השוטרים (צילום: מתוך: "השוטרים", קשת12)
"יואב כל הזמן תוהה לאיפה הנאמנות שלו מופנית" | צילום: מתוך: "השוטרים", קשת12

"בלי לחשוף יותר מדי, אני אגיד שבפרקים הבאים יואב נכנס למצבי דילמה ולחץ גדולים. כדי לייצר גם רגעים קומיים, החלטתי שברגעי הלחץ שלו הוא אוכל"

אז מה למדת על הקו העדין הזה שבין השוטרים לפושעים?
"במהלך החזרות פגשנו את מי שהיה ראש מחלק בילוש לשעבר באזור המרכז. בהכנות לתפקיד הוא דיבר איתנו לא מעט, ובאחת הפעמים אמר בכנות שהוא בקלות יכול היה להיות בצד השני. שאלתי אותו מה גרם לו לבחור בצד של המשטרה, והוא השיב שזה החינוך שקיבל בבית. הייתה לי תחושה שזה מה שהוא יגיד כי אני מאוד מאמין בזה".

איך באמת היו החזרות והצילומים בשבילך?
"זה נס. אני תמיד מסביר שהיו מאות אנשים שעבדו על הסדרה, ומבחינתי זה נס שהיא בכלל צולמה בעידן הקורונה, במשך שלושה חודשים. אני חושב שזה ביטוי לאווירה הטובה במהלם הצילומים. אנשים שמכבדים אחד את השני, ובאים מתוך מקום של חשק ותשוקה לעשות את מה שהם עושים".