אם בעבר היה מסלול קבוע ומוגדר מאוד לפרסום והצלחה, היום הדרך הרבה יותר פתוחה ומכילה. עם מיקרופון, גיטרה ומצלמה קטנה שתתעד אתכם, תוכלו להיחשף למאות אלפי אנשים ולצבור לעצמכם קהל ללא עזרה של אף אחד.

  1. חזקו ותמקדו את הנוכחות שלכם ברשתות החברתיות
    נוכחות עקבית ברשתות החברתיות תסייע לכם להגיע ליותר קהל ותאפשר לו למצוא אתכם בקלות. האפשרויות רבות והן תלויות גם בסוג הקהל שתרצו למשוך אבל רצוי לבסס נוכחות בכמה רשתות במקביל. אינסטגרם, פייסבוק, טיקטוק הן אופציות טובות אבל יוטיוב היא פלטפורמה החשובה ביותר עבור מי שחולם לעסוק במוזיקה. מוזיקאים זקוקים לנוכחות ביוטיוב עם ערוץ משלהם, גם אם הם רק בתחילת דרכם כי יוטיוב עוזר לחבר אמנים לא רק לקהל אלא גם לאנשי תעשיית המוזיקה. ההוכחה לכך היא רשימה ארוכה מאוד של כישרונות מוזיקליים, בארץ ובעולם, שהתחילו את דרכם ביוטיוב. הגרסה החינמית של יוטיוב איננה כוללת מגבלות רבות, בניגוד למתחרות שלה בתחום. הפלטפורמה מציעה סטרימינג בשידור חי וכלים לקידום אתרים. וזכרו, היום אין צורך לצלם קליפ מקצועי, סרטון פשוט שבו רואים אתכם שרים, יכול לעשות את העבודה.  
  2. שדרו מקצועיות גם אם אתם ממש בתחילת הדרך
    על מנת לשדר מקצועיות והקפידה כדאי לשמור על אחידות הפרופיל שלכם ברשתות חברתיות. זה גם יקל על אנשים שמחפשים אתכם ברשת וגם יבנה לכם תדמית מדויקת לכם. בחרו מקום מסוים בבית שבו תרצו לשבת ולהקליט את השירים וצלמו את כל הסרטונים מהמקום הזה. אילו תכנים תוכלו לעלות לרשתות החברתיות חוץ מסרטוני וידאו? יש מגוון אפשרויות. מעדכונים שוטפים על העשייה שלכם, ביצועים אישיים שלכם לשירים מפורסמים, כל דבר שיגרום להכיר אתכם ולהתחבר אליכם. שלבו תוכן שמציג לא רק את המוזיקה אלא גם דברים מהחיים האישיים ואל תפחדו שזה יהיה אישי. בנוסף, כדי לייחד את עצמכם ולבלוט בשטח, מומלץ לבחור סגנון עיצובי שילווה אתכם בפוסטים שאתם מעלים. 
  3. צרו קשרים עם אנשים מהתחום
    לקשרים יש חלק מהותי בניהול קריירה, במיוחד אם אתם אומנים ומוזיקאים. בסופו של יום אתם חייבים להיחשף, להכיר מוזיקאים אחרים, להתחבר לקליקה או להשתלב במסלול לימודים מוזיקלי ולהשאיר את החותם שלכם על הסביבה. זכרו, שום מפגש אקראי הוא לא לחינם ואין קשר חדש שאין לו משמעות. יום אחד השם שלכם יעלה בראש של מישהו והדברים יקרו. חפשו קהילות של מוזיקאים צעירים ברשתות שמשלבות תכנים ושלחו להם את התכנים שלכם. חפשו סוכן טאלנטים ברשתות חברתיות, נסו לראות מי חברים שלו וצרו קונקשן.  
  4. הרחיבו את הידע והטכניקה שלכם 
    הגדולים והטובים ביותר בתחום עושים זאת: שיעורי פיתוח קול ואימונים קוליים חשובים מאוד. למה אתם זקוקים לזה אם אתם נשמעים נהדר באופן טבעי? כי ללמוד לשיר זה לא רק להישמע טוב. זה גם מיקוד, ניסוח נכון ומה אתם משדרים בשירה. שיעורי פיתוח קול ישדרגו את טכניקת השירה שלכם וייקחו את היכולות שלכם לגבהים חדשים. זה ילמד אתכם להפוך מאדם עם קול יפה לפרפורמר ויעניק לכם יותר ביטחון עצמי ויותר נוכחות בימתית. גם ההשכלה המוזיקלית שלכם חייבת להתרחב. האזינו לכמה שיותר ז'אנרים שונים, תרחיבו אופקים, תחיו ותנשמו את זה באמת.
     
  5. צרו לעצמכם סטיילינג ייחודי
    לסטייל אישי יש נוכחות והוא מעניק בולטות. נכון שיש מוזיקאים חושבים שעיסוק בלבוש, איפור ואביזרים הוא מיותר אבל גם למוזיקאים כאלה יש סטייל ייחודי כי סטיילינג אישי לא אומר בהכרח בגדים מוחצנים או איפור חריג, אלא בעיקר אמירה אופנתית שמייחדת אתכם ומבטאת את היצירה שלכם. אם אתם מתקשים, פגישה או שתיים עם סטייליסט יעזרו לכם לגבש את הסגנון האישי ולא יעלו יותר מדי כסף.

לא חשוב אילו טיפים תרצו לאמץ, תזכרו שהדרך הכי טובה להפוך לכוכב היא להעז ולא לפחד. אל תפחדו להיות נאמנים למה שאתם, אל תחששו לפנות לאנשים ואל תשכחו להראות את היכולות המוזיקליות שלכם בכל הזדמנות. רק ככה לא תפספסו את ההזדמנות הגדולה שלכם. תנו לאהבה שלכם למוזיקה ולרצון שלכם ליצור את האומנות שלכם להוביל אתכם. משם, השמיים הם הגבול.