צביקה הדר (צילום: תומר מונטה)
"הפורמט בינלאומי, הדיון על השפה לא רלוונטי" | צילום: תומר מונטה
זו לא הפעם הראשונה שהאמירות של רני רהב מעוררות ביקורת מכיוונים שונים אבל נדמה שהפעם המחלוקות עלו מדרגה. הודעתו של רני שיימנע מלהצביע לשירים באנגלית בשלב ההדחה קוממה את כלל חבר השופטים: ריטה ניסתה לשכנע אותו שמוזיקה היא שפה שחוצה גבולות תרבותיים וגיאוגרפיים ואייל הזכיר לו שהתפקיד שלהם הוא לשפוט כישרון ולא טעם מוזיקלי. הטוקבקיסטים היו חלוקים, חלקם תמכו ברהב וחלקם התנגדו, והמתמודדים נשארו בעיקר מבולבלים.

"אני מסכים עם רני"

אחרי שכבו המצלמות הרוחות המשיכו לסעור גם מאחורי הקלעים: השופטים התווכחו עד השעות הקטנות של הלילה וניסו להבין מאיפה מגיעה הצבעת המחאה של רני: "בניגוד למה שכולם חושבים אני דווקא מסכים עם רני על התוכן של הדברים. גם אני מרגיש הרבה פעמים שאנגלית יותר קרובה לקריוקי והקהל בבית רוצה את העברית, אבל אני לא חושב שיש לו זכות להחליט לא להצביע בגלל זה. אלה חוקי הפורמט ופה הוא עבר את הגבול", אומר חברו לפאנל השופטים צביקה הדר.

עוד הוא מוסיף שלרני אין אנטי לשירים לועזיים ומדובר רק במתמודדים ששרו פעמיים באנגלית. "הוא הגיע לתכנית כאדם שהמקצוע שלו זה להבין מה חושבים ומה יכול להצליח, הוא באמת מאמין שהבחירה באנגלית מכשילה גם את המתמודדים החזקים. אפשר להסכים איתו ואפשר לא אבל זו האמת שלו וטוב שהוא אומר אותה. גם ריטה, אייל ואני אומרים דברים שלא תמיד מתקבלים מצד הקהל, אנחנו פשוט עושים את זה בצורה פחות מוחצנת מרני", אומר צביקה.

"הפורמט בינלאומי, הדיון על השפה לא רלוונטי"

רני חוטף עצבים על השופטים (תמונת AVI: mako)
תמונת AVI: mako
כזכור, לפני שהפך לשופט מהמניין, הדר הנחה במשך עשור את "כוכב נולד", בה התכנים יותר התאימו לאג'נדה של רני- כלל הביצועים היו בשפה העברית. לגבי הפורמט של "הכוכב הבא" צביקה רואה דברים קצת אחרת: "גם אני פטריוט ולאורך כל העשור בו הנחתי את "כוכב נולד" העצמת עברית הייתה התזה שלי. אבל הפעם הפורמט שונה, בין לאומי, רואים אותנו בעולם, מתעניינים בסגנון של התכנית, הקהל מגוון יותר. זה כבר לא התקופה של הערוץ הראשון כשהיה קול אחד, סגנון אחד ושפה אחת שמוכתבת מלמעלה. אנחנו מכוונים לפלורליזם טוטאלי ולכן הדיון הזה מיושן ולא רלוונטי, אי אפשר להישאר מאחור".

הטיפ של צביקה למתמודדים: "לכו עם תחושת הבטן"

על רקע הדרמה שהתחוללה אמש, הדר סקרן מאוד לראות מה יעשו המתמודדים בתכנית הבאה: "דווקא מהמקום שלי כשופט מעניין אותי לדעת איך זה ישפיע, מי בטוח בסגנון שלו וימשיך לשיר באנגלית, ומי יבחר לעבוד עם הביקורת  של רני ויחזור לעברית", הוא אומר. כך או כך, תפקיד השופט בעיניו הוא בהחלט לבקר אבל חשוב לו שהמתמודדים גם יעמדו על שלהם ויבינו איזה זמרים הם רוצים להיות ואיפה הם רואים את עצמם בעתיד: "אני לא אכריח אף אחד מהם לשיר בסגנון או שפה שאני אוהב. הם רוצים למצוא את המשבצת שלהם בתעשיית המוזיקה וגם בהמשך הקריירה הם יאלצו לקחת החלטות ולהיות שלמים איתן".

הדר מסביר שהוא היה מופתע מהחלטתו של רהב אתמול דווקא כי מדובר באדם שמעריך ואוהב אומנות, ומצד שני הוא בוחר לפגוע בחופש האומנותי של המתמודדים. בתור אחד שמכיר את נושא הביקורות מקרוב, הוא מזכיר שהמון אנשים קיבלו ביקורות גרועות בתחילת הדרך ובכל זאת הפכו לכוכבים גדולים, כי ביקורת היא דעת יחיד ולא בהכרח מתאימה לדעת הקהל: "מה שהכי חשוב זה להקשיב ללב וללכת אחרי תחושת הבטן. אנחנו צריכים לתת לכל אחד לבטא את עצמו כמו שהוא חולם להיות בעתיד. האחרונים שצריכים לעצור את המתמודדים זה השופטים בפאנל, כולל אותי".

>>>רוצים לזכות בטלוויזיה ״50? שחקו בטריוויית המוסיקה של ״הכוכב הבא״ ואולי תזכו

"הכוכב הבא", ראשון ושלישי, 21:00