מעל לחצי שנה עברה מאז השבעה באוקטובר וכתבי החדשות שסיקרו באותם ימים תחת האש, תוך כדי סיכון חייהם, זוכים לקבל הוקרה בטקס פרסי האקדמיה לטלוויזיה. ניצן שפירא ואדר גיציס, כתבי הדרום והצפון של חדשות 12, הגיעו להתראיין אצל "ארז ואברי", שם חזרו אל הימים הראשונים של המלחמה ושיתפו בנוגע להשפעות של הדברים שהם ראו ועברו.

את השבת ההיא של תחילת המלחמה בעזה, אף ישראלי לא יכול לשכוח. כתבי החדשות היו כמובן אלה שהוקפצו ראשונים לסקר את האירוע, בשלב שעוד לא ברור לגמרי מה הם ממדי האסון. "זה תמונות שאני לא אשכח בחיים", שיתף שפירא על היום הראשון של אירועי הטבח בו נכנס לשדרות.

המצב עוד היה תחת כאוס מוחלט ובאותם רגעים לא היה ברור מה עלה בגורלה של העיר: "אתה נכנס לשדרות ורואה כמות כל כך גדולה של גופות ושל מראות שאף אחד לא דמיין שהוא יראה אי פעם. אתה נמצא שם ומסתובב, כל מי שראה את זה בשבעה באוקטובר השתנה לתמיד. אף אחד לא מכין אותך לדבר הזה לא רק כעיתונאי, כבן אדם. לא ידעתי איך לצאת מהעיר, נסעתי ועליתי על האי תנועה, היו מלא גופות ודברים על הכביש, הירי כל הזמן מסביבך".

מה דחף אותך קדימה להמשיך ולסקר?
"הרבה דברים. הייתה חשיבות גדולה מאוד להיכנס לשם כי הייתה תחושה ששדרות נכבשה".

אדר גיציס שמסקר בימים אלה את הלחימה בצפון הארץ, נזכר גם הוא בחוויות של תחילת הלחימה: "התחלתי עם שפירא בלילה שבין השבעה לשמונה באוקטובר והמראות האלה באמת בלתי נשכחים. ציר המוות הזה שבדרך לשדרות היה משהו בלתי נתפס. אם אני לוקח אתכם לצפון, הפעם הראשונה שבאמת פחדתי זו הייתה התראה של חדירת כלי טיס עוינים. באותם רגעים האמנו שיש כלי טיס בדרך לדימונה ובסיסים בתל אביב. כל המדינה ישבה בבית באי וודאות. אחר כך התברר שמדובר בתקלה אז הסדרתי נשימה".

אתם בודקים מה זה עושה לנפש? מטפלים בזה?
שפירא: "כן. זה חשוב בלי שום קשר גם לעיתונאים וגם למי ששומע אותנו עכשיו. כל מי שחווה את הדבר הזה, צריך וחשוב לדבר על זה. מי שצריך טיפול פסיכולוגי, זה לא בושה. אני מתחיל עכשיו סוג של טיפול כדי לדבר ולהוציא את הדברים האלה".