אחרי הצום, אין דבר שבא לנו יותר מאשר ארוחה שאפשר לתקתק במינימום זמן - אבל כזאת שכולם, הקטנים והגדולים כאחד, ייהנו ממנה. היום (שלישי) נכין אחת כזאת עם השף עומר מילר, שהגיע לתוכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) והכין יחד איתנו סיגר דגים, קבב דגים וכנאפה בתוספת של תפוחים ופיסטוקים. המתכונים המלאים:

סיגר דגים

3 דפי פילו

שמן זית

לקציצה:

100 גר' דג ים קצוץ בלי עצמות ועור

1 חציל קלוי

1 פלפל חריף

1 כפית אריסה חריפה

1/2 כוס כוסברה

1/2 כוס נענע

מלח ופלפל

אופן הכנה:

1. קוצצים את כל מרכיבי הקציצות.

2. מסדרים דף פילו על משטח עבודה, משמנים במעט שמן זית, מניחים עליו דף נוסף וכך עם הדף הבא.

3. מערבבים את חומרי הקציצה וטועמים.

4. מניחים את מסת הקציצות על דף הפילו, בצד הקרוב אליכם, מגלגלים את הפילו עד לקבלת נקניק ארוך, מורחים בביצה את הדף ואופים 180 מעלות במשך 20 דקות.

קבב דגים

חצי קילו פילה מוסר קצוץ

1 בצל סגול קצוץ

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

צרור נענע

צרור בזיליקום

1 פלפל חריף ירוק/אדום

1 שן שום

קוביות של קליפת לימון

שמן זית

מלח

פלפל שחור

לרוטב:

3 כוסות עגבניות שרי צבעוניות

עלי מרווה

50 גרם חמאה

פלפל ירוק חריף

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הדג לקוביות קטנות ואת כל מרכיבי הקבב. יוצרים קציצות קטנטנות.

2. במחבת מטגנים באיטיות שום ומרווה ומוסיפים את עגבניות השרי. מכסים.

3. אחרי כ-5 דקות בערך מוסיפים את כדורי הדג ומבשלים כ-10 דקות.

4. בתום 10 דקות, מוסיפים את קוביות החמאה ומאחדים אותה היטב עם הרוטב.

5. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.


כנאפה

כוס שערות קדאיף

כוס מוצרלה מגורדת

50-100 גרם חמאה

מעט פיסטוקים גרוסים

חצי כפית קינמון

3 כפות דבש

קצת פיסטוקים

2-3 תפוחים גרנד סמית

אופן ההכנה:

1. משמנים בנדיבות עם החמאה את השערות והמחבת (עדיפות לחמאה מזוקקת או לסמנה).

2. מניחים מעל שכבת הקדאיף פרוסות דקיקות של תפוחים ירוקים חמצמצים, כף וחצי דבש ומעט קינמון.

3. מכסים עם שכבת מוצרלה נדיבה.

4. מבשלים על הגחלים עם חום בינוני תוך כדי סיבוב.

5. הופכים ברגע שהכל מתנתק מהקצוות, הגבינה נמסה וכשמתחיל להריח טוב. מפזרים מעל קצת פיסטוקים וממתיקים את השכבה הקריספית עם דבש.