בסגר הקודם, התוכנית ישראל מבשלת יחד הצליחה לגרום לנו להתמודד עם המצב המורכב קצת יותר בקלות - או לפחות, על בטן מלאה. מדי יום השפים חיים כהן, מיכל אנסקי, ישראל אהרוני, אייל שני ואבי ביטון נכנסו למטבח ולימדו אותנו להכין שלל מנות טעימות, מגרות, משביעות ויצירתיות, ועל אף שהיינו מעדיפים שלא להיות בסגר פעם נוספת כמובן, זה קורה שוב.

התוכנית ישראל מבשלת יחד חוזרת עם שפים חדשים - והפעם רותי רוסו, שאול בן אדרת ועומר מילר ילמדו אותנו להכין מנות שכל אחד יכול להכין בעצמו בבית. היום (שלישי, 12:00 בקשת 12) היה זה מלך ההמבורגרים, השף המצליח עומר מילר. המתכונים המלאים:

סלקים ממולאים באורז ועשבי תיבול

המרכיבים:

10 יחידות סלקים אדומים בגודל בינוני מבושלים

לנוזל הבישול:

1 כוס מיץ רימונים

1 כף סילאן

2 כפות רכז רימונים

1 כף סוכר

כפית ג'ינג'ר

1 כפית גרגירי כוסברה

1 מיץ לימון

1 כפית פלפל שחור

למלית:

1 כוס אורז מושרה ומסונן

1 כוס כוסברה קצוצה

1/2 בצל קצוץ

4 שיני שום קצוצות

3 כפות בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי המלית ומניחים בצד.

2. מרוקנים את הסלקים.

3. ממלאים את הסלקים, מניחים בסיר שטוח ויוצקים את נוזלי הבישול.

4. מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.

5. להגשה: סוחטים מעל רימון ומקשטים עם גרגירי רימון.

 

חזה עוף מוקפץ בפטריות ויין אדום

חזה עוף שלם פרוס לרצועות

מלח גס ופלפל שחור טרי

1 פלפל ירוק חריף

1 בצל סגול

תערובת פטריות

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

1 כוס יין אדום

1 כוס מים

1 כוס כוסברה

3 שיני שום

1/4 כוס שמן רגיל

אופן ההכנה:

1. במחבת חמה עם שמן זית צורבים עוף פרוס. מוסיפים למחבת בצל קצוץ, פטריות קצוצות, שום, יין, מרתיחים מוסיפים מעט מים ומביאים לרתיחה נוספת.

2. מוסיפים כוסברה ומגישים.

 

מוס שוקולד מהיר עם פיסטוקים:

200 גרם שוקולד מריר קצוץ

1/2 כוס חלב

1/2 כוס שמנת מתוקה

1/4 כוס סוכר

1 כפית קוניאק

5 ביצים

3 כפות פיסטוק

אופן ההכנה:

1. ממיסים שוקולד בבן מארי ומפרידים את הביצים.

2. מקציפים את החלבונים במיקסר עם הסוכר.

3. את החלמונים מוסיפים לשוקולד המומס, כל פעם חלמון עד שנבלע לחלוטין.

4. כשהקצף מוכן, מקפלים פנימה את מסת השוקולד והפיסטוקים לקבלת קרם מוס שוקולד אוורירי.

5. מעבירים לכוסות הגשה ומגישים.