הפיץ' של יורי צליקוב ויבגני בורובסקי (צילום: הכרישים, קשת 12)
המיזם שישנה את חייהן של מיליוני משפחות בעולם | צילום: הכרישים, קשת 12

יורי צליקוב בן ה-38 מרחובות, גילה לפני שנתיים כי בתו הקטנה נמצאת על הרצף האוטיסטי. "היא הפסיקה להגיב לשם שלה ולא יצרה קשר עין", סיפר הערב (שלישי) לכרישים, "מילאנו מיליון טפסים וחיכינו למטפלים שאף פעם לא פנויים. משפחות לילדים מיוחדים מכירות את ההרגשה הזאת. הגענו לכאן בשביל לשנות".

צליקוב חבר ליבגני בורובסקי והשניים ייסדו את BPaus. "החברה שלנו הולכת לשנות את חייהן של מיליוני משפחות בעולם", אמר המנכ"ל צליקוב בפתח הפיץ', "היא תפתור בעיה אמיתית להרבה אנשים. אנחנו רוצים להציע לכם הזדמנות לקחת את הטיפול באוטיזם לשלב הבא ולהיות חלק משיפור חייהן של מיליוני משפחות בעולם. בזמן שדיברתי נולד ילד אוטיסט חדש, ולצערנו אנשי מקצוע לא נולדים בקצב זהה. הפער עם השנים הולך וגדל, המטפלים לא עומדים בקצב והילדים לא מקבלים את הטיפול בזמן".

BPaus הינה מערכת חדשנית לבניית תוכניות טיפול מותאמות אישית לילדים על הרצף האוטיסטי. הורים לילדים שזה עתה אובחנו או כאלה שחושדים כי ילדיהם מתמודדים עם אוטיזם שטרם אובחן, מגיעים לאנשי מקצוע ועוברים הערכה כללית. אלא שבגלל מצוקת כוח אדם, המשפחות נאלצות להמתין זמן רב. המערכת, בהתבסס על נתוני הילד ופרמטרים דומים ממאגר הנתונים שלה, תדע לייצר תוכנית מותאמת אישית שלא תצטרך יותר מהתאמה אחרונה מצד איש המקצוע ואישורו. בכך, היא תחסוך זמן יקר.

לדברי היזמים, המערכת נמצאת בשימוש בקליניקה שמונה 70 ילדים ומייצרת מידע מקוטלג לצורך בניית אלגוריתמים של בינה מלאכותית. צליקוב ובורובסקי ביקשו מהכרישים 800,000 שקלים בתמורה ל-8% ממניות החברה.

יסמין לוקץ' לא הייתה משוכנעת כי BPaus נותנת מענה ראוי למתחריה בשוק. "זה מרגיש לי מוקדם מדי ולא יודעת אם מה שתפתחו, אם תצליחו לפתח בכסף שאתם מבקשים, יביא אתכם לבידול משמעותי מהתחרות הקיימת", הסבירה והודיעה שהיא בחוץ.

זהר לבקוביץ סיפר כי, "השוק לא מאוד רווי. אני מכיר את השוק הזה טוב דרך חברה שאני מושקע בה, שלא מאבחנת אוטיזם אלא דברים אחרים על בסיס ביג דאטה. יש לכם יתרון אדיר שאתם פה בישראל, קופות החולים ממוחשבות מאוד ושמחות לחלוק במידע בתמורה לשיתופי פעולה. אם תצליחו להראות באמצעות הביג דאטה שאתם יודעים לאבחן טוב יותר ומהר יותר, ארצות הברית יקחו את זה. לא אוכל להשקיע בכם כי אני מושקע באחת מהחברות בתחום הזה, אבל אשמח לחבר אתכם לקופות החולים".

_OBJ

אורן דוברונסקי לא היה משוכנע שהסכום שהשניים מבקשים מספיק כדי לשכלל את המערכת שפיתחו. "אתם מדברים על מערכת חכמה שבעתיד תלמד ותעשה דברים, זה כבר תהליך ארוך שדורש הרבה יותר כסף. זה יותר מדי באוויר מבחינתי ואני בחוץ". דובי פרנסס הצטרף, "לא בטוח שאני מתחבר לחלוטין לכמה גדול העסק יכול להיות מבחינת החשיפה לארצות הברית. אני בחוץ".

אמיר איל הציע ליזמים את הסכום שהם מבקשים, 800,000 שקלים, בתמורה ל-33% מהחברה. צליקוב ובורובסקי ניסו להתמקח ואף הציעו הצעה נגדית: 1,200,000 שקלים בתמורה לשליש מהחברה. אמיר לא הסכים לזוז מהצעתו, גם לא להעלות את סכום ההשקעה למיליון שקלים. "טיפ שלי? תיקחו את זה", ייעץ להם לבקוביץ, "זה שוק שמאוד קשה לגייס בו כסף. אם יש לכם הצעה, אני הייתי לוקח". לאחר התייעצות קצרה, היזמים הסכימו לעסקה ולחצו ידיים עם הכריש. "אנחנו מאוד שמחים על זה שהשקיעו בנו ונעשה הכל כדי לקדם את המטרה ולתת את הצ'אנס לילדים", סיכם צליקוב.