כולנו מרגישים את זה: הקיץ החל, חום יולי-אוגוסט מעבר לפינה - ולא רק אנחנו הולכים לסבול מהחמסין אלא גם ההולכים על ארבע. בדיוק בגלל זה היזמית לילך חזיזה המציאה את "אייס בארק", שלגון פינוק בריא לכלבים העשוי מרכיבים שאכילים גם לבני אדם.

חזיזה, בעלת מאפיית הבוטיק הראשונה לכלבים וחתולים, תבקש מהכרישים הערב (שני, אחרי החדשות, ערוץ 12) השקעה במיזם הגלידה שלה. "כיום, כדי לפנק את הכלב בגלידה, צריך לנסוע עד לגלידרייה בתל אביב", היא מספרת, "הגלידות הקיימות בשוק מכילות סוכרים, חומרים מעובדים ודברים שלא בהכרח מומלצים לצריכה על ידי בעלי החיים".

"הייחודיות של ה'אייס בארק' מתבטאת ברכיבים מהם הוא עשוי", היא מוסיפה, "הם מונעים דלקות ומסייעים לבעיות במפרקים. הגלידה מגיעה במגוון טעמים: 'עוף לחוף', 'קול ביף', 'וגאן בון' ועוד".

התפקיד מחייב: כשדובי פרנסס טעם גלידה לכלבים (צילום: מתוך "הכרישים", קשת 12)
מעדן להולכים על ארבע. "אייס בארק" | צילום: מתוך "הכרישים", קשת 12

כל זה נשמע משכנע מאוד, אבל כפי שאתם מכירים כבר את דובי פרנסס - הוא לא משקיע לפני שמנסה את המוצר בעצמו. כן, גם אם זה אוכל לכלבים. חבריו הכרישים נדהמו מהבקשה החריגה: לטעום בעצמו. "יש איזה מחסום פסיכולוגי בלאכול אוכל של כלבים", אמרה יסמין בצדק - אבל לפרנסס זה פחות הפריע.

פרנסס טעם מהגלידה בטעם מורינגה ודלעת. "פחות מצא חן בעיניי", הודה אחרי הטעימה. חזיזה הזכירה: "זה מיועד לכלבים בעיקר, פחות לבני אדם. הכלבה שלי מאוד אוהבת את זה". האם בכל זאת פרנסס יבחר להשקיע במיזם והאם הכרישים האחרים יתגברו על המחסום הפסיכולוגי? התשובות הערב.