פלפל ממולא בגריסי פנינה ועשבי תיבול

מה צריך:

למילוי הפלפלים:

1 כוס גריסי פנינה מבושלים (לבשל עם כוס וחצי מים רוצחים כחצי שעה על להבה קטנה).
6-7 פלפלים אדומים או צהובים
צרור גדול של כוסברה, נענע ושמיר קצוצים
2 בצלים גדולים קצוצים ומאודים מעט בשמן זית.
1 קולורבי מגורר
3 גזרים מגוררים
4 עגבניות מרוסקות במעבד מזון
5 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה ( לא חובה)

>>למתכונים נוספים עקבו אחרי עמוד הפייסבוק של "חשבון משותף"

לרוטב:

4 עגבניות קלופות וקצוצות.
5 עגבניות מרוסקות
6 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית ישראלי טרי
2 כוסות מים

מה עושים:

  • חותכים את הפלפלים מלמעלה (מורידים להם את החלק העליון).
  • בסיר נמוך ורחב שמים את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים 20 דקות .
  • מערבבים בסיר נפרד את גריסי הפנינה המבושלים, עשבי התיבול, הבצל, הגזר, הקולורבי, השום והעגבניות עם התבלינים ומקפיצים 5 דקות.
  • ממלאים את הפלפלים במלית.
  • מעמידים את הפלפלים הממולאים בסיר, אחד ליד השני בצפיפות ,כאשר הפתח שדרכו הכנסנו את המלית מופנה כלפי מעלה.
  • מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים על להבה נמוכה כשעה. 

עוד ב"חשבון משותף":

"חשבון משותף": א'-ג', 15:45