ישנם כמה אירועים בחיים שיכולים בקלות להיכנס לקטגוריית "הבלתי נשכחים", ואחד מהם ללא ספק הוא מפגש עם נשיא המדינה רובי ריבלין בבית הנשיא בירושלים. עבור עמותת "עולים ביחד", הפנטזיה לחלוק כמה שעות עם הנשיא הפכה למציאות לפני כמה שבועות, כאשר הוזמנו מתנדבי ומנהלי העמותה לביקור בביתו של האזרח הראשון למפגש הוקרה על פעילותם. . "היה מפגש מרגש ומעורר השראה", מספרת סיגל קנוטופסקי מנכ"לית "עולים ביחד". " לביתו של הנשיא הגיעה נציגות רחבה מקרב העמותה – מתנדבים חדשים לצד ותיקים, נציגות מבוגרי העמותה וכמובן, הנהלת העמותה. משתתפי המפגש, שכללו לא רק יוצאי אתיופיה, שיתפו את הנוכחים בשינוי הגדול שחל בהם בעקבות פעילותם בעמותה באווירה פתוחה ומאוד לא רשמית. למפגש כזה משמעויות גדולות מאוד עבור הנוכחים בו אך אולי חשוב יותר – עבור העמותה ופעילותה."

עולים ביחד - פגישה אצל הנשיא (צילום: דוברות בית הנשיא)
מפגש פתוח ולא רשמי | צילום: דוברות בית הנשיא

במהלך הביקור אצל הנשיא נשאו דברים לא מעט מתנדבים, אחד מהם הוא יוני וובשת, מהנדס חשמל ואלקטרוניקה במערכות התעשיה של ישראל, שסיפר בהתרגשות על פעילות העמותה. " עולים ביחד פתחה לנו הבוגרים דלתות בחברות נחשבות במשק דרך ה- networking שאילולי הם היה לנו די קשה להגיע למשרה ההולמת את כישורינו. עולים ביחד משמשת לנו הבוגרים פלטפורמה הן בהיבט המקצועי והן בהיבט האישי", הוסיף והמשיך. "אחד הדברים שעולים ביחד הצליחה להוציא ממני, אני שנולדתי בארץ וחשבתי שאני כאחד הצברים הבנתי שהחינוך והמוסר שקבלתי בבית הורי לאהבת הארץ והאדם לענווה וצניעות לא הייתי מעלה בדעתי שאעמוד היום בפניך כבוד הנשיא ואייצג את עמותת עולים ביחד".

רגע השיא היה כמובן דבריו של הנשיא ריבלין שבנאום נחוש סיפר עד כמה קהילת יהודי אתיופיה ועלייתם לישראל הוא סיפורו של החלום הציוני. "יהודי אתיופיה היו ציונים עוד הרבה לפני הרצל ולפני הרמב"ם", סיפר הנשיא, "זו קהילה שביקשה להגשים את עצמה כאן – בארץ ישראל. מדובר בתופעה אדירה, של חיבור לשורשים העמוקים ביותר של העם היהודי, תופעה שממנה כולנו שואבים השראה".

עולים ביחד - פגישה אצל הנשיא (צילום: דוברות בית הנשיא)
הנשיא מחויב לרעיון וימשיך לקדם אותו איתנו"" | צילום: דוברות בית הנשיא

הנשיא: "סלילת שפה חדשה ומשותפת"

בהמשך דבריו התייחס הנשיא לעניין הקושי והאפליה ממנה סובלת העדה. "החברה הישראלית שגתה ביחסה ליהדות יוצאי אתיופיה לאורך השנים. אין ספק שהחברה הישראלית ניסתה לעשות דברים חשובים וטובים, אך – לא עשינו די. לצד הכוונות הטובות, החברה הישראלית כולה מחויבת למאמצים גדולים הרבה יותר, וכן גם לביעור ומיגור הדעות הקדומות והגזענות מתוכה. לצערי, חלק מהישראלים יוצאי אתיופיה מרגישים היום שהם לא מהווים חלק 'אנחנו', שכאשר מדברים על 'כולנו', לא מדברים עליהם. 'עולים ביחד' משנים את התפיסה כולה.  פעילותכם היא ביטוי מעשי לאופן שבו ישראלים יוצאי אתיופיה יחד עם בכירים במשק ובחברה שותפים פעילים בשינוי פני החברה הישראלית ושינוי התפיסות ביחס ליוצאי אתיופיה. זאת השותפות הנדרשת כדי להביא לשוויון אפשרויות והזדמנויות לצעירים ישראלים יוצאי אתיופיה וכן כדי לספר מחדש ובאופן נכון את הסיפור של קהילת יוצאי אתיופיה בחברה הישראלית. עלינו להבטיח "חלום ישראלי" נגיש לכל צעיר וצעירה בישראל אך ורק בתלות בכישרונם ויכולתם, ומבלי תלות במוצאם, במינם, בדתיותם או בצבע עורם. "עולים ביחד", נותנים את המפתחות הן בידם של הצעירים יוצאי אתיופיה והן בידם של בכירי המשק לסלילת שפה חדשה ומשותפת, שפה של ערבות הדדית, של אחריות משותפת ושל חתירה למיצוי כישרון ומצוינות בכל מקום שהם מצויים. אלה המפתחות לתקווה ישראלית לכולנו".

חברי העמותה שהו בביתו של הנשיא שעות רבות ויצאו מלאי השראה ועם תחושה שיש להם עוד שותף לדרך. "המפגש הזה הוא הוכחה לכך שפעילות עולים ביחד היא ביטוי מעשי למהלך שהנשיא מוביל", מסכמת קנוטופסקי. "יצירת חברה טובה יותר היא משימה משותפת של כולנו. הנשיא מחויב לרעיון וימשיך לקדם אותו איתנו".