שלוש שנים וחצי, ניר ברקת מנהל עיר ענייה ומתחרדת. לא רק תורה יוצאת מציון, גם תושביה לא ממהרים להישאר. ברקת נולד בשנת 1959 כשאימו הירושלמית, מורה לריקודי עם ירדה ללכת בתל אביב, ובגיל שבועיים חזר לירושלים.

כשהיה בן 16 יצא לצבוע את הגדר וראה מעבר לכביש משפחת עולים חדשים. כבר אז התביית על הבת הקטנה של השכנים. היא הייתה בת עשר וכמו פוליטיקאי טוב, התחבר ברקת להורים. "הוא נהפך אז להיות כמו האח הגדול שלי" מספרת מי שלימים הפכה לאישתו, בברלי.

>> כל מה שלא ידעתם על ניר ברקת

בשנת 1977 התגייס לצנחנים וכשהיה בן 22, נפצע במהלך פשיטה בלבנון. הוא למד מדעי המדינה ומנהל עסקים, הקים חברת היי-טק ועשה מיליונים כשהשקיע ב"צ'ק פוינט".  אבל כלום לא השתווה לעבודה במפעל לייצור בובות מקרמיקה, ולאתגר בלעבוד עם חמותך.

הוא הגיע מהעולם העסקי וניסה להיבחר ללא כל ניסיון בפוליטיקה העירונית. ההון העצמי שלו סידר לו מירוץ נוח, ובכל זאת בפעם הראשונה נכשל. אבל אחרי חמש שנים באופוזיציה, הוא מגיע ללשכת ראש העיר ולניסיון הסיזיפי שלו להשאיר ירושלמים בעיר. רק במהלך 2010 עזבו את העיר כ-19 אלף תושבים לעומת 11 אלף שהגיעו. מרבית העוזבים הם צעירים בשנות העשרים והשלושים לחייהם. "האנשים שמגיעים לירושלים הם יותר ערכיים, קצת פחות מטריאליסטים, ומחפשים את האלמנט החברתי, הערכי, הציוני והפטריוטי" מסביר ניר ברקת.
שלוש וחצי שנים לכהונתו, נתוני התעסוקה שכוללים את המגזר החרדי בעלייה קטנה, אך עדיין נמוכים משמעותית מבערים אחרות. תושבים רבים עדיין מעדיפים לעבור למרכז.     כשליש מתושבי העיר ערבים, שליש נוסף דתיים ומסורתיים, 16 אחוזים חרדים ו-12 אחוזים חילונים. כשברקת נבחר, ציפו החילונים להסטת משאבים לכיוונים והתבדו. גם בעיר וגם בעירייה החרדים הם שותפים שווים ולדעת החילונים אף שווים יותר. "כשאני מאמין בצדקת הדרך, אני לא אוותר לאף אחד" טוען ברקת.

"אין סיכוי להרים את ירושלים ולממש את הפוטנציאל שלה, חלילה, אם היא מחולקת" טוען ראש העיר. הוא מאמין שתיירות ותרבות יחזירו אליו ירושלמים ומשקיע בזה מיליונים. הוא מעדיף שבני העיר יבלו מחוץ לבית ומטפח חיי לילה ומתחמי בילוי, מארגן פסטיבלים והביא מרתון בינלאומי גם לירושלים. "אני רוצה שכל אדם בעולם יידע שאם הוא לא הגיע לירושלים לפחות פעם בחייו, הוא פספס משהו גדול בחיים" טוען ברקת.

>> טובל'ה חסין: "אני מחפשת בעל בגיל שמונים עד תשעים"

אנשים, ימי ראשון-שלישי בשעה 18:50