רגע לפני שהוא מצטרף לצוות השופטים בריאליטי האפייה החדש "בייק אוף ישראל", השוקולטייר המפורסם עודד ברנר עונה על השאלון של "אנשים", וחושף איזה מן שופט אנחנו הולכים לראות על המסך.

מתי הייתה הפעם הראשונה שהכנת שוקולד?

"אני חושב שהייתי בן 23-24, עם שף אוסטרי בטירול, והוא הראשון שלימד אותי להכין פרלינים".

מהו הרגע בו החלטת להיות שוקולטייר?

"האמת, פשוט לא היה רגע כזה, אני עוד לא החלטתי את זה".

מהו המאכל האהוב עליך?

"חלה עבה, ממש עבה, טוסט עם טונה אבוקדו למעלה ומלח גס".

מה לעולם לא תאכל?

"אני לעולם לא אוכל בשר. אבל אני גם לעולם לא אוכל דגים, עוף או שרימפס. אני לעולם לא אוכל שום דבר חי".

מה היה המקצוע שלך אם לא היית שוקולטייר?

"מישהו שמכין סוכריות, כי אני חייב להיות באיזושהי עבודה שקשורה לפנטזיה".

מה המשפחה שלך הכי אוהבת שאתה מכין?

"טחינה. נשמע פשוט, אבל דווקא בדברים הפשוטים האלה יש את הניואנסים הכי עדינים. נראה לי שלכל משפחה יש את הסוד שלה, אצלנו במשפחה אני שומר את הסוד של הטחינה".

מה גורם לך אושר?

"כשאני חוזר אחרי הרבה זמן שאני לא בבית, ונלי הבת שלי ונורי הבן שלי רצים אליי ומחבקים אותי כמו סנדביץ' משני הצדדים".

מה מעציב אותך?

"דמעות כאלה קטנות שנוזלות לנלי הבת שלי בלי קול של בכי, רק דמעה שיורדת".

איזה אבא אתה?

"אני אבא-ילד, אוהב להיות עם הילדים שלי כמו שהם. אז הבן שלי בן שנתיים, אני אבא בן שנתיים. הבת שלי בת שבע, אני אבא בן שבע".

מה מפחיד אותך?

"חלומות בלילה, כי זה יכול להיות ממש אמיתי".

מה יהיה כתוב על המצבה שלך?

"אני חושב שיהיה כתוב על המצבה שלי: 'רומנטיקן חסר תקנה'".

איזה שופט נראה ב"בייק אוף ישראל"?

"שופט שלא מתעסק בפרטים הקטנים של הטכניקה. אני, בתור שופט, אחפש כל הזמן את הכשרון, את מי שיכול לספר סיפור. בשבילי, אוכל בכלל וקונדיטוריה בפרט זה לספר סיפור, ואני מחפש מספרי סיפורים".

רן שמואלי או קרין גורן?

"לא עונה בלי סנגור. אלו שני אנשים שאני כל כך אוהב, כל אחד הוא יוצא דופן גם בכשרון שלו וגם באהבה שלי אליהם".

מנה ראשונה או קינוח?

"לגמרי מנה ראשונה, אבל אולי זה בגלל שכבר עשרים שנה אני אוכל קינוחים אז כל מה שבא לי זה מלוח".

עוגה או גלידה?

"האמת שגלידה. אני חושב שגלידה זו המנה האחרונה האולטימטיבית".

שוקולד פרה או פררו רושה?

"כוס של נס קפה עם קובייה של שוקולד פרה שנמסה בפה, הכי ישראלי שיכול להיות וזה פשוט טעים רצח".

>> "בייק אוף ישראל"- בשבת ב-21:00 יוצאים לדרך