שיעור פרטי עם עינת נתן: הקשר בין אחים משפיע כמעט על כל תחומי החיים שלהם. זו מערכת היחסים הארוכה ביותר שרובנו ננהל אי פעם, הקשר הרגשי המשמעותי אחרי הקשר עם הורינו. "האחים שלנו זה החיבור היחיד להווה שלנו, ולעתיד שלנו. אנחנו לא נהיה פה יום אחד, הילדים שלנו יהיו. זה החיבור ההיסטורי הכי חזק שהיה לנו לפעם ולקדימה", אמר הפסיכולוג הקליני דני פרידלנדר לאחר אתגר הבישול ב"מבחן ההורים הגדול".

"מבחן ההורים הגדול" (חצי הגמר הערב, אחרי החדשות, קשת 12) בוחנת מהי שיטת ההורות הטובה בישראל, ותוך כדי האתגרים השונים והמשימות שיגיעו הערב לרגע שיא בחצי הגמר, אנחנו זוכים לראות את הדינימיקות השונות בין האחים. ניתן לראות את הקרבה, ההכלה, תחושת הפיקוד ועוד אינספור תחושות שצפות באינטרקציה עם אחד האנשים הקרובים אלינו בעולם.

אחים מפגישים אחד את השני עם עולם שלם של רגשות, חלקם טובים וחלקם פחות. הם יכולים להרגיש גם יריבות, קנאה, אפילו שנאה לפעמים, ולרוב ההורים חשוב לשמור על הצדק בין הילדים. אלא שבשם הצדק הזה, אנחנו גורמים נזקים למערכות היחסים שלהם. מדריכת ההורים המובילה בישראל, עינת נתן, מסבירה בסדרה המלווה של "מבחן ההורים הגדול" ב+12 מדוע עלינו שלא להתערב ולהעיר, הכל בשם הצדק, ומה הכוחות האמיתיים שיש לנו כהורים.

.>> לצפייה בפרק המלא של "להיות הורים יותר טוב" עם עינת נתן ב+12

  1. עולם שלם
    בין אחים יש עולם שלם הגדוש בחוקים נסתרים מהעין שלנו. הם ברורים מאוד, והמערכת האקולוגית הזו יודעת לווסת את עצמה, ללא כל עזרה. "יש שם הכל; אימון במשא ומתן, אמון, חוזקות וחולשות, גבולות", אומרת נתן, "בכל פעם שאנחנו נכנסים ושופטים, מכתירים צודק וטועה, הדבר היחיד שאנחנו מחדדים זה את תפיסת 'שחור-לבן' של הילדים שלנו, שהיא התפיסה הכי קשה במערכת היחסין בין אחים".
  2. אין דבר כזה אמת אחת 
    על מנת לגדל מבוגרים שיוכלו להכיל את עצמם או אחרים, חייב להסביר לילדים כי אין אמת אחת. "אחד הטיעונים הראשונים שילדים יודעים להגיד על מנת לרתום את ההורה הוא המשפט 'זה לא פייר'", אומרת נתן ומסבירה, "זו תפיסת העולם שתמיד יש צודק או טועה, שאף פעם אין אינטרסים סותרים, או גם וגם, מה שאינהרנטי למערכות יחסים בין אחים".
  3. לאפשר להם לכעוס אחד על השני
    ילדים אמורים להשוות, להתחרות, להיות ביריבות - לא לתת לזה לבלבל אתכם. "אנחנו אמורים כל הזמן מחדש להחזיר את זה לצרכים שלהם, למערכת היחסים שלהם, ליכולת לתקשר אחד עם השני והאזור הבטוח והנורמטיבי לאפשר לכל בן אדם במשפחה שלנו לכעוס, להתרגז על השני, מבלי להכריח מישהו לבקש סליחה ואחר כך להגיד: 'זו לא הייתה סליחה אמיתית מהלב' - זה גם הורס את מערכת היחסים".
  4. כוח על
    לנו כהורים יש כוח על. אנחנו יודעים בדיוק מה כל ילד צריך. "אנחנו מבינים שכל עוד אין טפטפת רגשית בבית, זה רואים אותם, מקשיבים להם, נותנים מקום לרגשות שלהם, כולם יהיו במלחמת הישרדותית, כל דבר ייתפס כמלחמת חורמה על החיים".
  5. שירותים מיותרים
    כאמור, בתוך העולם הקסום של השירותים המיותרים שאנחנו נותנים לילדים שלנו, יש חלקה חגיגית עם שער של זהב שעליה כתוב: "יחסים בין אחים, וההורה שמגיע לפתור את העניין". בשם הצדק אנחנו עושים נזקים למערכת היחסים שלהם, ועלינו לשים לב - כי הם החיבור ההיסטורי הכי חזק שיהיה להם לעבר ולעתיד.