ככה נראה שואו: קרין יוספידיס-מוסקונה פרצה לעולמנו יחד עם בן זוגה נועם ב"מבחן ההורים הגדול". במהלך התחרות שעומדת להגיע לשיאה ביום שבת, יוספידיס-מוסקונה, פתחה את ביתה בפני עם ישראל והציגה את שיטת החינוך הייחודית שלה ושל בן זוגה לצופים בבית. 

לאורך האתגרים, נחשפנו ליכולות הרבות של קרין. היא עורכת דין, יזמית, מייסדת תוכנית מצוינות לילדים בשם "spark academy" וכעת אנחנו מגלים כישרון נוסף שלה - ומפתיע מאוד. מסתבר שיוספידיס-מוסקונה היא גם רקדנית מחוננת אשר כובשת את המקומות הראשונים בתחרויות הריקוד השונות.

היא אפילו מכירה היטב את אנה ארונוב שעומדת לחזור בקרוב לשולחן השופטים ב"רוקדים עם כוכבים". אבל זה לא נגמר כאן, יוספידיס-מוסקונה רקדה לא פעם עם אלון דוידובסקי, אחד הרקדנים החדשים שעומדים לעלות על הבמה הנוצצת מכולן, במת "רוקדים עם כוכבים" כמובן. 

קרין יוספידיס-מוסקונה (צילום: באדיבות המצולם)
צילום: באדיבות המצולם

אז איך היא הצליחה להגיע למקומות הראשונים בעולם בריקוד ואיך זה קשור לחינוך? על כך היא כותבת בגילוי לב רגע לפני הגמר של "מבחן ההורים הגדול" (מוצ"ש, אחרי החדשות, קשת 12). "כשנכנסתי בפעם הראשונה לסטודיו של אנה ארונוב ודני יוחטמן לפני שנים ספורות בלבד, לא ידעתי ולו רבע צעד בריקודים סלוניים. אנה התפלאה על התעוזה שלי - זו הייתה קבוצת מתקדמים שרוקדת כבר 5 שנים לפחות - ומיד שלחה אותי לעמוד מאחור ולנסות לעמוד בקצב. אבל אני כבר החלטתי שזה יהיה הדבר הבא שלי", כותבת יוספידיס-מוסקונה.

"כל העובדות מסביב הצביעו נגדי, אבל זה לא שינה לי בכלל – אני הייתי ממוקדת וחדורת מטרה. תוך שמונה חודשים מאותו רגע, זכיתי במקום הראשון בתחרות בינלאומית בקטגוריית מתחילים. ומאז ועד היום, בעשרות מקומות ראשונים בקטגוריות הכי מתקדמות, בתחרויות בכל העולם ומול הרקדנים הכי חזקים מרוסיה ומאירופה", היא ממשיכה. 

קרין יוספידיס-מוסקונה (צילום: באדיבות המצולם)
צילום: באדיבות המצולם

"האם מדובר רק בכשרון? אני מניחה שיש לזה חלק, אבל את עיקר ההצלחה אני דווקא מייחסת להתמדה ולהשקעה שלי, ליכולת לקום מכשלון, להמשיך גם אחרי תחרות לא טובה, וכמובן לתשוקה ולמוטיבציה פנימית להצליח", היא מציינת ומסבירה: "מחקרי ההצלחה מראים שהנוסלה של להט, התמדה ונחישות עולה על כישרון, וגם על יכולת שכלית או גופנית, ולמעשה המצליחנים הגדולים ביורת הם אלו שהתמידו והמשיכו למרות הקשיים בדרך, ולאו דווקא אלו שסומנו כמוכשרים או חכמים במיוחד".

"העניין הוא שמאחורי כל הישג או ביצוע מעולה מסתתרת שגרה אפורה", מסבירה קרין, "ההישגים האנושיים המרשימים ביותר הם אוסף של אינספור פעולות יומיומיות קטנות, תולדה של שקדנות, התמדה והשקעה. זה נכון בחינוך, בריקוד, ולמעשה בכל דבר בו תרצוה להצליח ולהגיע להישגים".

"אבל פחות מעניין לראות את השגרה שעומדת מאחורי זה, נכון? את נועה קירל קמה ב-05:00 בבוקר כל יום, מוותרת על מסיבות ובילויים, או את השעות של ההשקעה והאימון הנדרשות כדי להגיע למקום ראשון. זה פחות סקסי, נכון?  אנחנו אוהבים תוצר מוגמר, להסתכל ולהתפעל או פשוט לומר 'זה הכול כשרון'. אז זהו, שלא. חשוב להכיר בכך שהשגרה הזו של ההרגלים היומיומיים הקטנים והדבקות בהם, הם אלו  שבונים מצליחנים, ועל זה צריך לעבוד ואת זה צריך לשבח".

קרין יוספידיס-מוסקונה (צילום: באדיבות המצולם)
צילום: באדיבות המצולם

תמיד לשבח את הדרך ולא את התוצאה. "אנחנו לא תמיד יכולים לשלוט בתוצאה, אבל אנחנו יכולים לשלוט בדרך! להשקיע, להתמיד ולעשות את המקסימום שלנו, למצות את הפוטנציאל האישי שלנו. כשאני נוסעת לתחרות ריקוד, אני אף פעם לא יכולה לדעת כמה אצליח הפעם ובאיזו מקום אסיים. אבל אני כן יודעת, שאם התאמנתי, השקעתי ועשיתי את הכי טוב שלי – אני אהיה מרוצה מעצמי בלי קשר למדליה".

לסיום, קרין מסבירה כיצד היא מובילה את ילדיה להצלחה. "כך גם הילדים שלי - אם הם עושים פרוייקט לבית הספר או מבלים שבתות שלמות בתחרויות שחמט וכדורסל, הם כבר יודעים לא להתרגש מכישלון ושהגאווה שלהם (ושלנו בהם) לא קשורה לתוצאה. אם הם הגיעו למקסימום שלהם באותו יום - הם כבר ניצחו. המוח שלנו, כמו השרירים שלנו – מתפתח במקומות שבו אנו מפעילים אותם. אם נתמקד בלראות רק את הטוב – הפלא ופלא, נתחיל לראות יותר טוב סביבנו. אם נתמקד בתחושת הצלחה ומסוגלות – העמידה מול אתגרים בחיים תהפוך מפחד להתרגשות. הכל עניין של אימון. לסיכום, אם נאמין בילדים שלנו, אם נלמד אותם להתמקד, להאמין ולהשקיע – אין דבר שלא יוכלו להשיג בחיים".