היא האישה הכי מדוברת בפוליטיקה הישראלית והיחידה שתעמוד בבחירות הקרובות בראש מפלגה. אחרי שבבחירות הקודמות לא עברה את אחוז החסימה, היא חזרה בענק והפכה לראש מפלגת הימין המאוחד. איילת שקד הגיע לראיון ראשון מאז האיחוד אצל אופירה וברקוביץ'.

"אני עובדת ועבדתי קשה בקדנציה האחרונה במשרד המשפטים. אני חושבת שזו הייתה פעם ראשונה שהיה שר שנכנס למשרד וקידם אידאולוגיית ימין ברורה", אמרה שקד בתגובה לסקרים המחמיאים והוסיפה: "הציבור גם מעריך שאומרים לו את האמת. אני לא אחת שמתחבאת מאחורי אמירות שאינן נכונות ואני רק יכולה להגיד תודה, אך הדרך עוד ארוכה".

נכשלת בגדול וקיבלת הזדמנות שניה. איך זה קורה?
"אחרי שלא הצלחנו לעבור את אחוז החסימה חשבתי שאצא לאזרחות ואעשה לביתי. ישבתיי עם בעלי מול הטלוויזיה וכשהוא ראה את פיזור הכנסת הוא אמר 'אוי לא' כי הוא הבין מה הולך לקרות. כל התכניות שלנו הלכו פייפן.

על הבחירה בה כראש המפלגה החדשה אמרה: "זו תעודת כבוד גדולה מאוד גם לימין, לנשים ולציונות הדתית כי זו פעם ראשונה בימין בישראל שיש אישה בראש רשימה. הרבה פעמים משמיצים את הציונות הדתית בהדרת נשים וכל מיני שקרים שלא היו ולא נבראו והנה הם בוחרים באישה".

לפני הבחירות יצאת משם כי הם יותר מדי דתיים
"הקמנו מפלגה שונה ועכשיו שהולכים ביחד. זה גדול יותר ועוצמתי וזה כל היופי. זה יפה שבמדינת ישראל יושבים דתיים וחילונים ועובדים יחד ובראש עומדת אישה. זו מפלגה אידאולוגית ומאוד חשובה".

בסופו של דבר לא הצלחתם לצרף את איתמר בן גביר, מה קרה?
"אני חשבתי שזה יהיה נכון לצרף את עוצמה יהודית אבל הם לא קיבלו את ההצעה הנדיבה שלנו של שני חברת כנסת והעדיפו לצעוק במקום להיכנס לזירה ולעבוד. אני מאוד מקווה שהם לא יגרמו לאובדן של עשרות אלפי קולות. לכן אנחנו פונים לציבור שרוצה ימין אידאולוגי לבחור בנו. אסור לזרוק קולות לפח".

עוד חיבור שלא צלח זה החיבור שלך לליכוד. מה קרה שם?
"כשהסתיימה מערכת הבחירות הקודמת תכננתי להתפקד בליכוד. כשנכפתה עלינו מערכת הבחירות הנוספת החלטתי ללכת בימין החדש. די היה ברור לבנט ולי שאני צריכה להוביל את זה. היה בנינו ויכוח אם צריך ללכת  עם שני מפלגות או עם מפלגה אחת ובסוף דעתי התקבלה והחלטנו ללכת כמפלגה אחת גדולה. אני מאוד מקווה שנצליח".

לא ניסית להיכנס לליכוד? לא נפגשת עם ביבי?
"אני מסתכלת קדימה והמשימה שלי היא בבחירות היא להביא מספר דו ספרתי משמעותי של מנדטים ולהקים ממשלת ימין".

ביבי התקשר לברך אותך?
"לא".

האם הימין יזכה ותצטרכו להרכיב ממשלה איך תשבי עם ביבי?
"אני הייתי שרת משפטים בממשלת נתניהו ארבע שנים ועבדנו מצוין יחד. הכל בסדר".

ביטל את הפגישה עם הרב פרץ, בן גביר (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

"סמורטיץ' לא רוצה מדינת הלכה"

"ראש הממשלה עוסק בחוץ וביטחון ואנחנו רוצים להתעסק בניהול המדינה", אמרה שקד על המטרות של מפלגתה והוסיפה: "כפי שבנט היה שר חינוך מצוין ועשה המון למען ילדי ישראל גם סמורטיץ' יהיה שר תחבורה מעולה. הוא יעשה המון למען תחבורה ציבורית. הוא יפתח את המדינה ל-UBER".

נוכל לנסוע בתחבורה ציבורית בשבת?
"אנחנו בעד שמירת הסטטוס קוו".

את בעד מדינת הלכה?
"לא".

אז איך את יושבת עם סמורטיץ' ופרץ?
"זה לא הוגן לקחת משפט של פוליטיקאי מאוד מוכשר ולהוציא אותו מהקשרו. גם סמוטריץ' לא רוצה מדינת הלכה".

"אנחנו הולכים לתקופה מאתגרת מבחינה כלכלית"

שקד דיברה על המצב הכלכלי ואמרה: "אנחנו הולכים לתקופה מאתגרת מבחינה כלכלית, אנחנו נמצאים בגירעון גדול ויהיה לנו אתגר אדיר לכסות את הגרעון הזה וצריך למצוא את הדרכים הנכונות. אני בטוחה שבהנהגתנו זה אפשרי".

איך נכסה את הגרעון עם החבר'ה מהמפלגה שלך סוחטים את ביבי כל הזמן?
"אף אחד לא סוחט. אנחנו רוצים שכלכלת ישראל תפרח. אני, בנט ושאר חברי המפלגה מאמינים בכלכלה חופשית, בהסרת חסמים, בלתת לאנשי עסקים ויזמים להמריא כאן. יש המון דברים שאפשר לעשות כדי שכלכלת ישראל תפרח".

איך את, כראשת הימין המאוחד תנסי לחבר בין החילוניים לדתיים?
"אני כאישה חילונית עומדת בראש מפלגה שמחברת בין חילוניים לדתיים. אנחנו עובדים יחד, בכבוד ובשיתוף פעולה. גם עם החרדים אני מסתדרת כי אנחנו מכבדים אחד את השני. אני מאמינה שאם שומרים על שיח מכבד אפשר לעבוד ולחיות ביחד. כל אחד מוותר קצת לטובת האחר ומתגברים על המחלוקות".

למה שהציבור יבחר בכם עכשיו?
"עשינו איחוד שמגביר את הכוח ורואים את זה בסקרים. מי שרוצה ימין אידאולוגי, אמיתי שלא יפזול לצדדים ורוצה שלא תקום ממשלת שמאל – הימין המאוחד זה הבית שלו".

הוא יכול לבחור בליכוד ובביבי
"אני מזכירה לך שבשנת 2009 נתניהו הקים קודם כל ממשלה עם ברק, ב-2013 הוא הקים ממשלה עם ציפי לבני, אחר כך רצה להכניס את בוז'י הרצוג לממשלה ועכשיו רצה להכניס את אבי גבאי לממשלה. מי שמגדיר את עצמו כאיש ימין – הימין המאוחד זה הבית שלו".

איך הצלחת להוריד את בנט למספר 4?
"בנט עשה ויתור גדול על האגו וגם הרב רפי פרץ עשה ויתור. אנחנו עובדים בשותפות מלאה. יש בנינו מחלוקות אבל  אנחנו יודעים ללבן אותם, להתגבר עליהם ואנחנו עובדים יפה מאוד ביחד".

בנט ושקד, בשבוע שעבר (צילום: החדשות)
צילום: החדשות

"רוצה לחזור למשרד המשפטים"

את מקבלת תגובות ברחוב על העצמה נשית?
"הרבה מאוד נשים עוצרות אותי ברחוב, גם צעירות וגם מבוגרות ואומרות לי 'כל הכבוד, את השראה בשבילנו', אותי זה מרגש כל פעם מחדש. אני חושבת שאין תקרת זכוכית לאישה".

איזה תיק תדרשי מביבי אם תתאחדו?
"אחד מהמסקנות שלנו זה לא לדבר כרגע על תיקים. אנחנו לא מחלקים את עור הדוב לפני שצדנו אותו. אנחנו רוצים לצבור כוח משמעותי כדי שנוכל לקבל תיקים משמעותיים. זה לא סוד שאני רוצה לחזור למשרד המשפטים כי יש עוד הרבה מאוד דברים שלא טיפלתי בהם כמו נושא הגירושין".

כמה מנדטים את רוצה לקבל?
"15 או 18, זה היעד שלנו".

לא הבטחת תיקים באיחוד?
"סיכמנו שכתלות במספר המנדטים נסכים בנינו על חלוקת התיקים. כרגע אנחנו רוצים שאף קול של הימין לא ילך לפח וננסה להשיג כמות גדולה של מנדטים".

בתור מישהי שעומדת בראש מפלגה חדשה – מה תעשי בכלכלה טוב יותר מביבי?
"ביבי לא שר אוצר. היו לנו שני שרי אוצר בשנים האחרונות – יאיר לפיד ומשה כחלון ואני חושבת שהם עשו טעויות. הם חילקו מתנות וצריך להגיד את האמת – זה לא עובד. יש הרבה חסמים שצריך להסיר, הרבה מכסים שצריך להסיר, לעודד תחרות, לפתוח שווקים חדשים כמו אובר בתחום התחבורה. אני חושבת שנכון למנוע שביתות ונכניס להסכם הקואליציוני חוק שימנע מכל אחד לעשות מה שהוא רוצה ולהשבית את המשק".

מבחינת בטחונית, את מרגישה בטוחה שביבי ראש ממשלה?
"כן. אני חושבת שהוא עושה עבודה טובה בתחום הזה. אני הייתי חברת קבינט אצלו ארבע שנים והקבינט התנהל בצורה אחראית ושקולה. זה גם טוב שיש בקבינט מחלוקות ודעות שונות כי זה בריא. יש אתגר גדול גם בצפון וגם בעזה ואני בטוחה שאנחנו מוכנים לאתגר הזה".

לסיום – את ערוכה מוכנה להיות ראשת ממשלה?
"אני לא עוסקת בזה כרגע. זה מחמיא, אבל אני מכוונת להצלחה גדולה בבחירות ולמספר דו ספרתי של מנדטים. זו מפלגה של אנשים מדהימים שעובדים בשביל הציבור".