הוא הגיע ל"נינג'ה ישראל" עם הייחוס המשפחתי כבנו של השחקן המפורסם אבי קושניר, אבל יפתח קושניר הוכיח שבמקרה שלו הכישורים עולים על הקישורים, ועשה את זה מהר. כמה מהר? דקה ו-31 שניות בלבד – זה הזמן שלקח לו לסיים את מסלול המוקדמות, לעבור את הקיר וללחוץ על הבאזר. מדובר בזמן הקצר ביותר בשלושת הפרקים מתחילת עונת הנינג'ה כאן בארץ, ובשיא ישראלי חדש.

>>עקבו אחרי עמוד הפייסבוק הרשמי של "נינג'ה ישראל" 2018 

האם מדובר בשיא עולמי? לא ממש. מסתבר שיש ברחבי העולם כמה נינג'ות שפשוט אוכלות בלי מלח את שלב המוקדמות של האתגר הקשה בעולם. הנה רשימה קצרה:

מתמודד העונה השלישית של אתגר הנינג'ה בגרסה הבריטית, אד סקוט, לחץ על הבאזר אחרי דקה ו-11 שניות בלבד שסידרו לו העפלה לגמר התחרות. בעונה הרביעית של הנינג'ה בבריטניה השיא כבר נשבר כשהמתמודד טים שיף שרף תוך 55 שניות בלבד את המסלול, שמזכיר מאוד את זה של הגרסה הישראלית. דרו דרשסל האמריקאי סיים את שלב ה- Daytona City Qualifier בזמן של 70.49 שניות (לעומת קושניר שסיים מסלול אצלנו ב-91 שניות). אמריקאי נוסף, גרנט מקרטני, סיים את מסלול המוקדמות בלוס אנג'לס בזמן שיא של דקה ו-26 שניות בלבד. במקצועו, אגב, גרנט עובד כדייל טיסות שממריאות מהונללו, הוואי. בהחלט שולט בגבהים.

יש לציין שבכל מדינה מסלול הנינג'ה שונה כמו גם מסגרת הזמנים, ולכן אין מדד חד משמעי להשוואה עבור ההישג של קושניר, אבל העובדה הבאה יכולה להמחיש עד כמה מדובר בתוצאת שיא. דיויד קמפבל, מתמודד אמריקאי שהוזמן להתחרות בפורמט המקורי ביפן (sasuke) קבע שם את הזמן המהיר ביותר בשלב המוקדמות, ועשה זאת תוך 108.49 שניות. כמעט 18 יותר מקושניר, בהחלט כבוד.

>>חושבים שיש לכם מה שצריך כדי לסיים את המסלול? נפתחה ההרשמה לעונה הבאה של "נינג'ה ישראל"

"היה קשה", הגיב קושניר עצמו בסיום המסלול שלו, "פחדתי קצת מהמכשול הראשון שעשה בעיות לחלק מאיתנו, אבל ברגע שהוצאתי את זה מהמערכת זה היה ממש סבבה". כרגע, כאמור, הוא מוביל את טבלת מקצה המוקדמות השני ויקווה להישאר במקום הזה גם אחרי הפרק הבא, שישודר בשבת הקרובה (21:15) בערוץ 12.

>>לוח שידורים ערוץ 12

עוד ב"נינג'ה ישראל 2018":

"נינג'ה ישראל 2018": רביעי ושבת בקשת, ערוץ 12