"אנחנו רואים את טומי ובעיקר את המבט שלו, הוא אמנם שותק אבל הוא אומר כל כך הרבה", אמרה גלית וביקשה מרמזי, אביו של טומי, לספר מה בדיוק קרה: "כפי שאני הבנתי הוא עבר ליד התחנה המרכזית בירושלים והייתה שם חבורה של צעירים שכנראה שתו אלכוהול, כשהוא עבר לידם הם שמעו שהוא מדבר ערבית. הוא לא זוכר יותר מדי ממה שהיה שם, הם התחילו לתקוף אותו כולם. היו הרבה אנשים שראו ואף אחד לא התערב, זה מאוד מקומם ומאוד מרגיז".

עד כמה אתה כדרוזי מרגיש חלק ממדינת ישראל ולא סוג' ב' אחרי מקרה כזה?
"זה שאנחנו מיעוט במדינה הזו , אין מה לעשות עם זה. זה פשוט אבסורד, זה מקומם. אתה שומע כל הזמן על מקרים אבל ברגע שזה מגיע אליך זה סיפור אחר. אתה מחנך את הילדים שלך לאהבת הארץ... מה שקרה לטומי נוגד את כל מה שאנחנו יודעים, את כל מה שאנחנו מחנכים אליו".

"בחברה הישראלית, ברגע ששומעים ערבית, מיד נרתעים"

"זה עצוב. טומי שירת בצבא, הוא השתחרר רק לפני חודשיים. הוא שירת גם בבית הנשיא, שאני רוצה להודות לו מקרב לב על היחס החם שהוא נתן לנו - הוא התקשר ודאג", סיפר רמזי. נשיא המדינה, רובי ריבלין, גם פרסם פוסט בעמוד הפייסבוק שלו ובו סיפר על המקרה: "לא יכולתי להאמין למשמע אוזניי", כתב, "אמרתי לאביו שאחים אנחנו, ונוקיע מתוכנו כל התנהגות איומה ונוראה כזאת. ולך טומי יקר, רפואה שלמה ומהירה".

בהמשך ניסתה גלית לברר אם טומי מתי הוא ירשה לעצמו שוב ללכת ברחוב, לדבר בערבית ולהרגיש בטוח. טומי, שעדיין לא הצליח להביא את עצמו ללדבר, המשיך לשתוק אך אביו סיפר על המציאות בה הם חיים: "כשאני יודע שטומי באוטובוס אני פשוט לא מתקשר אליו מהפחד שהוא לא יוציא איזו מילה בערבית, אני מסמס לו. בחברה הישראלית ברגע ששומעים ערבית אנשים נרתעים. ועדיין - בחיים לא חשבתי שיהודי יתקוף אותו".

אנחנו שולחים לכם חיבוק גדול מאיתנו וגם סליחה", סיכמה גלית את השיחה עם רמזי וטומי.

הבוקר של קשת: א'-ג' ב-07:00