כולנו הזדעזנו כאשר בשבוע שעבר דווח על קשישה שנקשרה לגדר בחום הכבד, בזמן שהמטפלת שלה הלכה לעשות קניות, ואף הופנתה אצבע מאשימה לעבר האישה שהעלתה את הסטטוס הזועם בפייסבוק בטענה שלא עזרה לה מספיק. השאלה הגדולה היא האם באמת היינו נוהגים אחרת כאשר זה היה קורה לנו, או שלמעשה אנחנו גיבורים רק מאחורי המקלדת? זה בדיוק מה שניסה לבחון הניסוי החברתי של קשת.

המקרה שקרה בשבוע שעבר בו קשישה נקשרה לגדר

בדיוק שבעה ימים אחרי, מורן קלפר וצוות התכנית ביימו את אותו האירוע במטרה לבדוק האם הפעם משהו ישתנה. השחקן צביקה דולב התנדב להיקשר לעמוד בעודו יושב בכיסא גלגלים בשעת אחר צהריים שמשית, במטרה לבדוק מה יעשו עוברי האורח. סיפור המסגרת גם הוא היה זהה, על מנת לייצר סיטואציה זהה ככל האפשר לזו שהתרחשה בשבוע שעבר.

15 אנשים נתפסו בעדשת המצלמה בזמן שצביקה היה קשור לעמוד במהלך הניסוי. מתוכם, חמישה אנשים ניגשו לעזור לו, הציעו לו מים ואף התכוונו להתקשר למשטרה במטרה לעזור לקשיש חסיר הישע ש"ננטש" על ידי המטפל שלו. לעומת זאת, עשרה אנשים שהבחינו בו פשוט חלפו על פניו, בעודם בוהים בריצפה, מתעסקים בפלאפון, או סתם מתעלמים וממשיכים ללכת. 

למרות שרוב האנשים לא עשו דבר, יש כאלה שדווקא משוכנעים שתוצאות הניסוי הן טובות. "אם זה היה בניו-יורק אנשים היו חוצים לצד השני, מתוך רצון לא להיות קשורים לזה. במקרה שלנו, אני דווקא ראיתי חמלה" טען העיתונאי גדעון רייכר. אבל לא הכל ורוד לטענתו: "בעבר היו מתייעצים עם זקני הכפר בכל דבר. היום נדמה לי שיש יותר ריחוק". 

"הבוקר של קשת"- רביעי עד שישי ב-6:25