החורף כבר כאן וכולנו אוהבים להתנחם מדי פעם עם קערת מרק אינסטנט. אבל מה יש באמת במרקים בשקיות שאנחנו שותים? חלי אבקסיס רוסטוקר, דיאטנית הולמס פלייס ובעלת הטור "מה יותר משמין", אומרת שחשוב מאוד לבחור בקפידה את המוצר שאנחנו קונים.

"זהו פתרון פרקטי ונגיש, ואנחנו כצרכנים רואים משהו באריזה דלת קלוריות - כי יש בשקית כזו 100 קלוריות בסך הכל - ומאוד מתפתים ללכת אחרי זה. השאלה היא מה יש במאה הקלוריות האלה? התשובה היא שבעיקר חומרים מעובדים".

נכון שלא כולם יכולים לבשל לעצמם מרק ביתי, אבל גם כאשר קונים מרק מוכן אפשר לעשות בחירה טובה. מרכיב הקיים במרקים שכדאי להימנע ממנו הוא מונוסודיום גלוטמט, משפר טעם בעל מוניטין גרוע שכבר לא קיים בהרבה מהמוצרים. המרקים בשקית עתירים בנתרן ובחלק מהם יש גם סוכרים שהמקור שלהם יכול להיות מחיטה, עובדה בעייתית לחולי הצליאק.

>> מתעקשים להכין לבד? מרק מינסטרונה חורפי ומעולה