לאור האירועים האחרונים ביפן, השבוע בפינת "בדשא אצל אביגדור" התארח אביגדור רותם, שף ובעלי מלון בוטיק "פאוזה" בגבול הצפון, אצל שכנתו, שמירה ינקו נוריאל שחיה כמה שנים ביפן ועוסקת בסדנאות תרבות יפן, לאירוח באווירת ארץ השמש העולה כדי לדבר על ממתקים.

מעבר לסושי, היפנים אוכלים באופן מסורתי אורז, קטניות ופירות בתור ממתקים. את השוקולד הכניסו לתוך תפריט הקינוחים היפני רק אחרי מלחמת העולם השנייה וכעת השוקולד הנפוץ ביותר הוא בטעם תה ירוק. צפו בקטע המלא וקבלו מתכון מפנק לטראפלס שוקולד ותה ירוק.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: טראפלס שוקולד ותה ירוק