"בית ספר למוסיקה" יוצא לדרך ביום רביעי הקרוב בשעה 21:00, ואפשר להגיד שבצד של המורים הכל כבר מוכן לשנת הלימודים. אבל איך עומד להתנהל בית הספר המסקרן הזה? "מדובר בפורמט חדש, של ילדים ששרים ומתחרים אבל במסגרת של בית ספר", מסביר הבמאי ועורך התכנית יואב צפיר.

"יש ארבעה מורים, וכל מורה בוחר לעצמו ארבעה תלמידים. התפקיד שלו הוא ללמד אותם, להטיל עליהם משימות ולספר להם על תולדות המוסיקה הישראלית", ממשיך צביקה הדר. כבר ביום רביעי הקרוב יחלו מבחני הקבלה, ומיד אחריהם התלמידים ייכנסו לכיתות כדי להתחיל לעבוד עם המורים.

מביקור מאחורי הקלעים עולה כי למרות הניסיון הרב שיש למורים - יהורם גאון, מתי כספי, משה פרץ וקרן פלס - עדיין מדובר עבורם על אתגר יוצא דופן: "ילדים קטנים ששרים יפה, כמו איך ששלנו כאן שרים, זו חוויה בלתי רגילה", מודה גאון. "אתה רואה שהם לא בתחרות. הם באים פשוט לשיר וליהנות", מסכים פרץ.

יואב צפיר: "כאן אין הדחות"

"בניגוד לכוכב נולד, אין פה הדחות", ממשיך צפיר. "הילדים נשארים בבית ספר ואף ילד לא מודח. בנוסף, נוצר גם קשר מיוחד בין המורים לתלמידים שלו, כמו שתראו בתכנית".

כפי שאפשר לשער, התהליך שעוברים הילדים מורכב גם מניסוי, טעייה וביקורת. הבעיה היא שלא תמיד ילדים יודעים כיצד לקבל ביקורת, ולכן צריך לגשת לנושא בעדינות. אבל המורים כבר למדו איך לעשות גם את זה: "אני בדרך כלל לא מבקר אותם לשלילה", אומר כספי. "גם כשהביקורת פחות טובה, אני לא נותן להם להרגיש את זה".

"אפילו כשרוצים לתקן ולהעיר, צריך תמיד לבוא ממקום חיובי", מסכמת קרן פלס, ומקבלת חיזוק מהמורה יהורם גאון: "בבית הספר הזה לא מעבירים ביקורת. הם כולם טובים מאוד".

>> אז איך נשמעים התלמידים? צפו בהצצה ראשונה למבחני הקבלה

בית ספר למוסיקה, רביעי ושבת בשעה 21:00