זה היה גמר מהצמודים והמותחים שאנחנו זוכרים, שבסיומו שיר ביליה ואלון אבוטבול גברו על דניאל ואיציק כהן וזכו ב"המטבח המנצח VIP". שתי נקודות בלבד הפרידו בין הזוגות, שהרשימו את חיים כהן ורותי ברודו בארוחות מרשימות ממש.

"לא האמנתי שאנצח, אבל מאוד רציתי להיות טובה", מספרת ביליה ל-mako, "לא באתי עם הידיעה 'אני לוקחת', אלא שאעשה את הכי טוב שאני יכולה. זה הכי כיף בעולם לנצח. זה לא מה שיגדיר אותנו, אבל כיף להיות בצד הזה. מי שזוכה באוסקר, זה לא אומר ששאר השחקנים לא היו טובים. מי שלא מנצח בריצת 100 מטר, זה לא אומר שלא רץ טוב. היינו טובים, עשינו את הכי טוב שיכולנו. הקשר ביני לבין אלון מאוד עזר לזה, כי היינו ממש צוות במטבח. לא כעסנו, לא היינו בלחץ, תמכנו מאוד. נהננו. יש לזה 40% מהצלחת הדבר".

למנת הגמר בישלו השניים את "תחת גפנו": עלי גפן ממולאים דג, סלט קישואים, מטבל יוגורט ופלפלים לצד לחוח. לקינוח הכינו "לימון הדור": עוגת מרנג וקצפת עם בצק פריך וקרם לימון. שתיים מילדיהם של ביליה ואבוטבול התארחו בשולחן הגמר, כמו גם אחותה של שיר, חגית ביליה, המכונה "לייזה פאנלים".

"זה היה הכי מהמם בעולם", מתארת ביליה, "חיכיתי לראות את הסימנים בעיניים מהם, שזה האישור שלי אם היה סבבה או לא סבבה. הן באו לעודד. אחותי מדהימה, מלכה בכל הקשור למטבח, היא תמכה מאוד".

בישלתם את מנות הגמר באותו המטבח עם איציק ודניאל. איך הייתה הדינמיקה?
אבוטבול: "זה היה משחק כיפי, קצת כמו שש בש: אתה נורא רוצה לנצח כי אתה משחק, ומצד שני פעם אתה מנצח, פעם מישהו אחר מנצח. היינו איתם ביחד, ראינו את הקשיים שלהם, טעמתי מהאוכל שלהם. ברגע ששיר קיבלה את הביקורות שקיבלה מחיים ומרותי, כבר אז זה היה ניצחון בעיניי. ברגע שהצלחנו להיות בהרמוניה במטבח, הבאנו את עצמנו כפי שאנחנו לתוך הסיטואציה וייצרנו אינטראקציות עם אנשים - זה בעיניי הניצחון".
ביליה: "זה היה מהמם, לראות אבא ובת, משפחה. באופן אישי, כל מה שקשור לילדים ולמשפחה זה הדבר שהכי משמח ומרגש אותי. היה רצון לתמוך בהם. כשהיינו איתם במטבח, לא היה אכפת לי לא לנצח כי המפגש איתם היה מלא באהבה".

לאיציק ודניאל היו לא מעט משברים במטבח, לכם זה עבר על מי מנוחות כמעט.
אבוטבול: "שיר אלופת העולם בדבר הזה ובמקרה, העולם נחשף אליה עכשיו. אני לא הייתי בלחץ כי אני מכיר אותה. אם תגיד שאתה מגיע לארוחה עוד חצי שעה, תקבל מלא אוכל טעים שהיא תתקתק אותו".
ביליה: "זה ממש קל עבורי, לא הייתי בלחץ זמן. עבדנו ביחד".

"תחת גפנו" (צילום: מתוך "המטבח המנצח VIP", קשת 12)
מנת הגמר: "תחת גפנו" | צילום: מתוך "המטבח המנצח VIP", קשת 12

איך אתם מסכמים את המסע הזה?
אבוטבול: "זו הייתה חוויה חיובית בצורה יוצאת דופן. התוכנית צולמה כשהעולם עוד נראה אחרת לגמרי. זה הרגיש כמו ד"ש מהעבר, מאיך שהדברים היו וגם יכולים להיות: שאנשים היו יכולים להתעסק באוכל, לדבר, לארח ולהתארח, כשעכשיו הכל מהול בעצב. אני שומר את הדיסקית בכיס. בכל יום שעובר אני שם את היד בכיס ומרגיש אותה. זה סימבולי. בכל דבר שאתה עושה אתה זוכר: יש אנשים שזה נמנע מהם עכשיו בצורה קיצונית".
ביליה: "זה איפשר לאנשים מרווח נשימה, לנוח רגע מהמצב הזה. החוויה הזאת נתנה לי אהבה, אני מרגישה מלא אהבה. זה מאוד מחזק. זה לא שאני אומרת לעצמי 'וואו, אני משהו', אבל זה משפיע, זה פתח את הלב. התאהבתי ברותי, בחיים, בצוות ההפקה, שזה אחד הצוותים הכי מדהימים שעבדתי איתם. כבמאית עבדתי עם מלא צוותים, פה זה היה טים מנצח ממש. אני שמחה שאלון ואני זכינו, כיף להיות במקום הזה".

מה תיקחו איתכם הלאה, לקשר שלכם?
אבוטבול: "בתוכנית היו שיחות מעניינות, נפתחו דברים, היה אקשן אמיתי. זה מרגש ומסעיר. התוכנית לכאורה על אוכל, אבל זה בעצם על החיים. כשמדברים על החיים, כולם יכולים פחות או יותר להזדהות עם זה. נהניתי מאוד להשתתף בתוכנית הזו - מהאנושיות של רותי וחיים, ומהאפשרות להיות אותנטי בפריים טיים. שיר אלופה ואני שמח שניצחנו. ניצחנו לא בגלל אף אחד אחר, אלא כי משהו בער בקשר שלנו. אנחנו כמו שאנחנו ניצחנו. היינו צוות, צחקנו במטבח, ניסיתי כמה שאפשר לעזור ולא להפריע. זה הצליח".

"לימון הדור" (צילום: מתוך "המטבח המנצח VIP", קשת 12)
קינוח הגמר: "לימון הדור" | צילום: מתוך "המטבח המנצח VIP", קשת 12

מה התוכניות להמשך?
אבוטבול: "אני מזמין את כולם לבוא להופעה היפהפייה שלנו ב-15 במרץ בהיכל התרבות, במסגרת פסטיבל החורף. סיימתי להקליט עוד אלבום ואני בחזרות לקראת המופע. אני הולך לשחק בתפקיד אורח בסדרה של רועי כפרי. בתכל'ס, 'שום דבר לא ידוע, לא שנה, לא שבוע', מה-7 באוקטובר זה הפך להיות המוטו שלי. אני מרגיש ששום דבר לא באמת ידוע ושזה בסדר כרגע לא לדעת. הדברים לא יסתדרו עד שלא יחזרו החטופים".
ביליה: "יש לי מלא תוכניות ודברים שאני עושה ורוצה לעשות. אעשה כל מה שאני יכולה ומה ששלי שלי. הייתי רוצה לחזור גם קצת לבימוי. אני רוצה לעשות תוכנית על מסע תבלינים בעולם, כי אני אוהבת תבלינים ומתעסקת בזה. מעבר לזה, אני גם אוהבת לעצב חללים. אמשיך בעשייה ומה שצריך לקרות, יקרה. יש לי סבלנות".
אבוטבול: "את עושה עבודה מאוד טובה. שיר מבשלת לאנשים ועושה סדנאות על אוכל בריאות - אוכל טעים, בריא ומזין שמאחד בין אנשים, בארצות הברית, בארץ ובזום. מלא אנשים מבקשים מתכונים ומגיבים מאוד חזק לעניין הזה. זה מדהים".