ברחוב, בים, במסעדות וגם בבית – נדמה שאין דבר שאנחנו אוהבים יותר מאשר ללכוד את הרגע בסמארטפון שלנו ואז לשתף אותו ברשתות החברתיות. ככל שהטכנולוגיה ומצלמות הטלפונים הניידים ממשיכות להתפתח, ככה הצורך להיות מקוריים ואמנותיים הפך להיות יומיומי וממכר. הנה כמה טיפים שכל אחד יכול ליישם כדי להגיע לתוצאות טובות יותר.

התאימו את הזווית

זווית הצילום היא בין הפקטורים המשמעותיים ביותר שמשפיעים על התמונה הסופית. כאשר אתם מצלמים ורוצים לתת זווית מיוחדת לתמונה בכדי ליצור סיפור מנקודת מבט שונה, תחשבו. נסו לדמיין מאיזו זווית האנשים רואים את העולם בדרך כלל – ותמנעו בדיוק מהזווית הזאת. נסו לצלם את האובייקט מכמה זוויות - מלמטה, מלמעלה, מהצדדים – כדי שתוכלו לבחור את התוצאה הטובה ביותר.

למרות שהיום הזווית העכשווית ביותר לצילום אוכל היא מלמעלה ב-90 מעלות, כשאתם מצלמים מזון נסו להתחשב גם בסוג שלו כדי שלא תיווצר תמונה מאוד שטוחה. אם מדובר במנה עם כמה שכבות (כמו עוגה או קינוח כוסות), נסו לגוון את זווית הצילום כמו למשל לצלם מגובה השולחן.

חפשו את התאורה הטבעית

כשמצלמים, חשוב להשתמש באור כמו שצריך. חפשו את מקור וכיוון האור ושימו לב איך הוא מאיר את הנושא שלכם, אם הוא מחמיא לו והאם המיקום שלכם ביחס אליו הוא האידיאלי. אם אתם מצטלמים במקום סגור, תשתדלו שזה יהיה ליד חלון. תאורה טבעית תגרום לצבעים של התמונה להיראות טוב יותר והחלון הוא מקור אור רך שיהיה מושלם למגוון של נושאים. גם הכיוון של האור חשוב לא פחות – תאורה בכיוון של 45 מעלות תחמיא לצילום פנים, בעוד שתאורה אחורית יכולה ליצור צלליות של גופים.

בתאורה חלשה, אל תתפתו להשתמש בפלאש של המצלמה – מדובר בתאורה נקודתית שמעלימה את התאורה הטבעית מסביב. במקום, העדיפו את פונקציית "מצב לילה". במכשירים מסדרת SAMSUNG Galaxy S20 תוכלו ליהנות גם במקרה הזה מהחיישן הגדול והבינה המלאכותית של המצלמה, כשמערכת המצלמות המקצוענית מצלמת תמונות מרובות בו-זמנית וממזגת אותן לתמונה אחת ללא טשטוש, כדי שתוכלו לצלם תמונות ליליות בצורה ברורה יותר.

סמארטפון גלקסי נוט 8 של סמסונג (צילום: סמסונג)
להשתמש באור כמו שצריך | צילום: סמסונג

תתחשבו בקומפוזיציה

באמנות, הקומפוזיציה היא אמצעי הבעה שמשתמשים בו כדי להוביל את המתבונן לנושא המרכזי ביצירה. בצילום, הקפידו להכניס לפריים רק את מה שאתם רוצים שיופיע בו ושימו לב איך אתם מחלקים אותו. הכירו את חוק השלישים: כשמחלקים את הפריים ל-9 ריבועים, החוק קובע שהאובייקטים בנקודות המצטלבות ימשכו יותר את העין. במצלמת +Galaxy S20 תוכלו להשתמש בקווי גריד ולהיעזר בהם לבניית קומפוזיציה מעניינת יותר.

אילוסטרציה (צילום: Nok Lek, ShutterStock)
הקפידו להכניס לפריים רק את מה שאתם רוצים שיופיע בו | צילום: Nok Lek, ShutterStock

בחרו רקע נכון

חשבו על יחסי הגומלין של האובייקט המצולם עם הרקע, האם הוא נקי, צבעוני או בעל מרקם מעניין? למשל בצילומי אוכל, הרקע של מנה יכול לתת הצצה לתהליך ההכנה, כשגם צבע או צורת הצלחת יכולים להפוך לאמירה. כשאין לכם את היכולת להשפיע על הרקע של האובייקט, זכרו שגם רקע פשוט או לא אסתטי במיוחד יכול להיות יפה כשהוא לא בפוקוס. אם אתם לא יודעים ליצור עומק שדה בעצמכם, תוכלו למצוא במצלמת הסמארטפון מצבים אוטומטיים כמו "צילום מזון" שיאפשרו לכם שליטה על טשטוש הרקע.

הקפידו על שילוב הגוונים

נסו למצוא קו מאחד על בסיס גוון או כמה גוונים שמשתלבים טוב יחד. כשבכל זאת יש מספר צבעים שונים בתמונה, בחרו את הגוון הדומיננטי ביותר שייקשר בין שאר האלמנטים. בצילום אוכל, מילת המפתח היא צבע - חשוב שהמנה תהיה צבעונית ומושכת לעין, אבל זה לא אומר שהכל צריך להיות צבעוני וצעקני. תלמדו להשתמש בצבע בחכמה וחזקו גוונים ספציפיים בעזרת תוכנת העריכה המתקדמת של המצלמה.

תנו למצלמה לעבוד בשבילכם

הצלחת התמונה תלויה כמובן במצלמה עצמה. טכנולוגיות חדשות מאפשרות לנו היום להתאמץ פחות ולהוציא פריימים טובים יותר. עם פונקציה חדשה ומגניבה שנקראת "טייק בודד" (SINGLE TAKE) תוכלו לצלם תמונה אחת והבינה המלאכותית של המצלמה תלכוד עד 14 סוגי תמונות וסרטונים שונים מאותו רגע. התוצאות מוצגות בגלריית המכשיר ואתם יכולים לבחור את התמונה הטובה ביותר מתוכן בה תרצו להשתמש.

עם סדרת מכשירי ה-SAMSUNG Galaxy S20 תוכלו לצלם וידאו גם ברזולוציית K8, רזולוציית הצילום הגבוהה ביותר בסמארטפון, וגם לייצב את התמונה תוך כדי צילום בתנועה, בדיוק כמו במצלמות אקשן מקצועיות.

תנצלו את השינויים שמתחוללים בעולם הצילום

כמו שכבר הבנו, עולם הצילום עובר שינויים לא קטנים בזכות הפיתוחים הטכנולוגים שקיימים במצלמות השונות, מה שבעצם משנה לחלוטין את האופן בו אנחנו מצלמים. ישנו זינוק עצום ברזולוציה ובזום והוא שמשפיע בצורה משמעותית על התמונות שאנחנו מצלמים.

במצלמה של SAMSUNG Galaxy S20+ החדש יש כמה סוגי עדשות מאוד משכוללות וחיישן גדול במיוחד. המשמעות היא שאתם יכולים לצלם פריים פתוח ולאחר מכן, בתוכנת העריכה של המכשיר, להגדיל את התמונה עד שתמצאו את המיקוד שרציתם – מבלי לאבד איכות בכלל. מכשיר ה- Galaxy S20 Ultraיאפשר לכם בנוסף איכות צילום של 108 מגה פיקסל, ככה שלראשונה יש מצלמת סלולרי שמאפשרת להגדיל את התמונה ולראות בה פריטים שעד היום לא היו יוצאים חדים. תזרמו עם הפיתוחים ותשיגו תמונות יוצאות מן הכלל.