המרכיבים:

לקוסקוס:

קילו סולת

3 גזרים, קלופים

מים

חצי כוס שמן

כף מלח

 

לרוטב:

רבע כוס שמן זית

2 בצלים, חתוכים לרצועות

4 שיני שום, כתושות

2 פלפלים חריפים, קצוצים

4 עגבניות טריות, מרוסקות

פפריקה

פלפל שחור

מלח

כמון

 

למרינדה:

רבע כוס שמן זית

כמה שיני שום כתושות

1 כוס כוסברה קצוצה

2 כפות אריסה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

 

לצלי:

קילו אנטרקוט

2 גבעולי סלרי, חתוכים לרבעים

7 ענפי תימין

2 שומרים, חתוך לרבעים

3 גזרים צבעוניים, חתוכים לרבעים

רבע כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:

 

  1. הקוסקוס: מערבבים את הסולת עם כוס מים קרים. מעבירים למסננת רשת לקוסקוס.
  2. בינתיים מרתיחים בסיר הקוסקוס מים עם גזרים. מעל מכניסים את החלק השני של סיר האידוי, שבו הסולת.
  3. מאדים למשך שעה מרגע שהאדים מתחילים לצאת מהסולת.
  4. שופכים את הסולת המאודה לקערה ומוסיפים 4 כוסות מים קרים, חצי כוס שמן וכף מלח. אם מרגישים שחסרים מים מוסיפים בהדרגה כוס חמישית.
  5. פותחים את תערובת הסולת היטב בעזרת שתי כפות הידיים ומחזירים לאידוי של 40 דקות. מוציאים ומפוררים שוב בעזרת הידיים.
  6. מכינים את הרוטב לקוסקוס: מטגנים את הבצל בשמן זית ומוסיפים שום כתוש. מערבבים היטב.
  7. מוסיפים את הפלפל החריף והעגבניות המרוסקות. מתבלים ומבשלים שעה על אש בינונית.
  8. מועכים את הגזרים שבושלו במי סיר הקוסקוס ומוסיפים לסיר הרוטב.
  9. שופכים את הרוטב המוכן על הקוסקוס ומערבבים היטב.
  10. האנטרקוט: מכינים מרינדה מכוסברה, אריסה, שום, מלח, פלפל שחור ושמן זית. מורחים היטב את גוש האנטרקוט במרינדה ומשרים שעה במקרר.
  11. צורבים את הנתח מכל הכיוונים בסיר מתכת רחב כבד וחם.
  12. מסדרים בתבנית התנור את הבשר ומסביבו את הירקות. מזלפים את שמן הזית.
  13. צולים 25 דקות על חום של 200 מעלות ועוד 20 דקות ב-150 מעלות. נותנים לנתח מנוחה של 10 דקות ופורסים.