למרות שאבי וליאור, החברים הטובים מירושלים, כבר הספיקו לבשל לראש הממשלה, סף ההתרגשות שלהם שוב היה גבוה - כי הפעם הם מבשלים לחיים כהן ורותי ברודו, אנשים שיודעים דבר או שניים על אוכל ולעוד ארבעה זוגות תחרותיים וביקורתיים במיוחד. אחרי הרבה זמן שבו לא עבדו יחד, הם חזרו אמש ובגדול כדי לנסות ולהגשים את החלום המשותף שלהם: לייצג את הקולינריה הירושלמית העילית ובעיקר לעשות את מה שהם הכי אוהבים.

אבי וליאור פתחו את מסעדת "שיה", מתנת האל. "אחרי תקופה לא קלה שבה זנחתי את כל מה שהשקעתי כל החיים לטובת הדבר הכי חשוב בעולם, לטפל באשתי ולהציל את המשפחה, היום באמת אני חוזר לבשל", סיפר אבי בהתרגשות. "זה מרגש אותי, זו מתנה עצומה עבורי וזו הזדמנות ענקית להוכיח שעדיין יש לי מה לתת. אוכל בשבילי זה החיים".

הקונספט של מסעדת "שיה" הוא קצת, איך נאמר, פנסי, כיאה לאבי וליאור, והדבר החשוב ביותר לצמד השפים הוא שהאורחים שלהם ירגישו בירושלים. "זה הדנ"א שלנו, ירושלים זו האהבה האמיתית שלנו וחשוב לנו להביא אותה לכולם", אמר אבי. ומה חשבו האורחים על המסעדה, שבתוכה ישבה נגנית נבל והנעימה את כניסתם? "יש לי צמרמורת", אמרה סתיו. "מה זה המקום המעלף הזה?, ואלכס הוסיף: "אווירה ירושלמית רוחנית, כאילו שרוח עטפה את המסעדה שלהם". ספיר מצידה ידעה שיהיה מטורף: "זו הקלאסה של אבי, אין סיכוי שהמסעדה תיראה אחרת". ומה חשב קובי? "אני מקנא, קשה לי לראות משהו יותר יפה משלי". כוכי מצד שני הודתה: "לא עפתי על הנבל".

אז מה הכינו אבי וליאור? למה הראשונה הם הגישו טורטליני ארטישוק ירושלמי במרק קרם שקדים וענני כרובית, למנה העיקרית פילה בר ים על ריזוטו כורדי, לדר עגבניה, צ'יפס עלי גפן וקוויאר ליים, ולקינוח – טארט שבעת המינים – טארט קרם שקדים במילוי תאנה ביין, גלידת תבלינים וקרם מסקרפונה.

מה חשבו הסועדים על מנת הארטישוק הירושלמי? "אתה מרגיש במסעדת מישלן", אמרה סתיו כשקיבלה את המנה. "זאת הייתה חגיגה של טעמים". ספיר הוסיפה: "את לוקחת ביס ומתפצלח לך בפה. זה כאילו מהעתיד". גם קובי חשב שהטעמים היו מדויקים, ומצליח אהב את המילוי וחשב שזו הייתה מנה טובה. אינה הודתה שהיא דווקא לא חובבת של אוכל לא חם ולא קר: "הפושר הזה לא עושה לי טוב", ובשביל אלכס המנה הייתה מאוד עדינה, כמו ים רגוע: "התאכזבתי, לא רציתי לקבל מנה כזאת במסעדה". כוכי וגם הדר עפו על המנה: "המנה נראית פצצה, הצלחת אלוהית והתענגתי על כל ביס, אבל היה לי מוזר מרק קר", אמרה כוכי, והדר הוסיפה: "הפרזנטציה אש. זה פיצץ לי טעם בפה, זה בא לי מדהים. מנה מהממת".

"המנה הייתה בעיניי מצוינת ממש, סופר מושקעת וטעימה", אמרה רותי ברודו והוסיפה: "כמעט אין מילים בפי כדי להגיד לכם כמה אני באמת מעריכה את המנה הזאת". לחיים כהן מצד שני, הייתה ביקורת קטנה: "המרק היה בטעם של חלב. אני חושב שמעט מאוד לקוחות יהיו כמו רותי, שזה לא יפריע להם. אתם צריכים לקחת בחשבון שמעט ישראלים אוהבים אוכל פושר", אמר חיים, "אבל הביס של הטורטליני היה נפלא בעיניי והייתה בו חוכמה בעשייה. התיבול היה משגע, באמת, הוא היה מתנת אל. איך קראתם למסעדה, 'שיה'? זאת מנה של מסעדה בעיניי, אין ספק. כל הכבוד".

המנה העיקרית דווקא קיבלה ביקורות מעורבות. "היה חסר טיפה מלח בריזוטו אבל זו סתם התקטננות", אמרה הדר. גם כוכי חשבה שהמנה הייתה מדהימה אבל עצומה בגודלה, וספיר חשבה שרמת הביצוע, המרכיבים והטכניקות היו "מעל ומעבר". אינה לעומת זאת פחות התחברה לריזוטו הכורדי וטענה שזו לא מנה שהיא תזמין עוד פעם במסעדה, וסתיו ומצליח חשבו שהיו חסרים טעמים חזקים יותר במנה.

ואז הגיע הקינוח. "איזה שואו, לא ראיתי הצגות כאלה", אמרה ספיר. "הפרזנטציה פה מטורפת, ראויה לשבח", הוסיף מצליח, כשהכוונה היא כמובן לפיזור עלי הכותרת של הוורד מעל המנה. ומה קרה אחרי הטעימה? "זה מה שציפיתי מאבי וליאור, שלמות", אמר אלכס, "היה פשוט כיף לאכול את זה. אין לי מספיק מילים אבל אני יכול להגיד שזה סוף הדרך, טמטמו לי את המוח". קובי הוסיף: "שאפו אחד ענק, אני מקנא ברמה אכזרית כי אני יודע שגם אני יכולתי לעשות קינוח כזה". גם ספיר פירגנה: "היה לי מושלם. טעים ברמות, אם היה פה עוד גם הייתי אוכלת". סתיו קבעה שזה "הקינוח הכי טעים שאכלנו פה עד היום", וכוכי החליטה שהיא לא מגיבה: "תני לי להחליף את הצבע מירוק לחום ואחר כך אגיב. עוד לא התאוששתי מהקנאה".

השופטים והזוגות מחלקים ציונים לאבי וליאור (צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12)
מתוך "MKR המטבח המנצח" | צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12

ומה חשבו השופטים על הקינוח? "זו הייתה המנה הכי בעייתית מבחינתנו", אמר חיים כהן. "אמרנו יאללה, איפה האיפוק? היינו ממש מודאגים, אבל כל מה שהיה פה היה נפלא. זה היה חלום, יש פה רמה גבוהה מאוד של עשייה וביצוע. באמת כל הכבוד, בטוח איזה סולטן תורכי היה שמח לקבל את זה". רותי הוסיפה: "צלחת הזהב, השואו עם הוורד, האם זה קיטש? האם הייתי עושה את זה במסעדה? לא יודעת, אבל כל המסעדה, הפרזנטציה, ההשקעה המטורפת שעשיתם בתוך הצלחת הזאת היא מרשימה", אמרה. "יש כאן דברים שלא הייתי חושבת לעשות אותם. זו מנה מרשימה".

מצב הנקודות בתחרות (צילום: מתוך "MKR המטבח המנצח", קשת12)
מצב הנקודות בתחרות | צילום: מתוך "MKR המטבח המנצח", קשת12

ניקוד כולל לארוחה של אבי וליאור: 86 נקודות.