החברים הטובים מלוד שלומי ועדיאל הגיעו לתחרות כדי להגשים חלום – לפתוח בר מסעדה שבו הם מגישים את האוכל שהם מכירים היטב מהבית, אבל משודרג ומעודכן. הם מעידים על עצמם שגדלו באותו שכונה ועם אותם הטעמים, אבל נפגשו רק כעבור שנים. ההשתתפות בתחרות עבורם היא ניסיון להביא את הלב של לוד לשולחן, אבל עבור עדיאל מדובר גם במאבק אישי. "זו הפעם הראשונה בחיים שלי שאני יכולה לגרום למשפחה שלי להיות גאה בי", היא אמרה במהלך התוכנית. "כל החיים עשיתי רק בעיות ורק צרות, ותמיד הייתי זאת שמאכזבת את ההורים וזאת שעושים חיים קשים ודרמת בבית. אני היום הולכת לתת בראש ומאוד חשוב לי שהמשפחה שלי תהיה גאה בי".

לצד קריאות "סהה", שלומי ועדיאל הגישו בכל פרק מחדש מנות מאתגרות ויצירתיות, אבל גם כאלה שעושות כבוד לשורשים שלהם. במסעדת "בסבוסה" שהקימו הם הגישו אוכל שמושפע מתוניס ומרוקו באווירה של בר. כבר בשלב הבתים הם הצליחו להרשים את השופטים חיים כהן ורותי ברודו, אבל חוסר הביטחון של עדיאל איים לפגוע להם בהצלחה. למזלה, שלומי היה שם כדי להרים אותה. "אני צריך אותך איתי. אם לא, שום דבר לא יעבוד לנו", הוא אמר לה.

השניים הגישו מנה עיקרית למופת – לוקוס על בסבוסה, שלאחריו הגיע גם אחד מהקינוחים המפורסמים ביותר בתחרות, הקוקילידה של המלכה שזכתה לביקורת מהללת מחיים כהן. המנה הזו, בצירוף השתיים שקדמו לה, זיכו את שלומי ועדיאל בניקוד הגבוה ביותר מבין כלל הזוגות בסבב שלהם ובמקום הראשון בטבלה.

שלומי ועדיאל שמרו על הרף הגבוה גם בשלבים הבאים של התחרות, ובתחילה במשימה הצמחונית שבה הם אתגרו את עצמם בהכנת מפרום נטול בשר. גם כאן, היה לעדיאל חשוב להבהיר שהשניים לא ברחו מהשורשים שלהם, אלא שינו רק ב"נגיעות". הזיכרונות מהבית היו גם אלה שהורידו את עדיאל למטה לעיתים, כשהיא נזכרה בקשיים שחוותה בתהליך היציאה שלה מהארון. "באתי קצת עם הרגשה לא נעימה מהבית, המשפחה שמעה שאני סוג של יצאתי מהארון בטלוויזיה ולקחו את זה מאוד קשה, לא רצו שזה יהיה פומבי", היא סיפרה לחיים ורותי. גם כאן, שלומי ידע להרים אותה ברגעי המשבר להוכיח לה שהוא לצדה לאורך כל הדרך.

טעימת הקינוח של שלומי ועדיאל (צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12)
מתוך "MKR המטבח המנצח" | צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12

היצירתיות של שלומי ועדיאל באה לידי ביטוי גם במשימת הצבעים, בה הם בחרו בצבע המאתגר ביותר, שחור. כך, הם יצרו באן שחור שנצבע באבץ, פסטה שחורה ולקינוח פיצה שחורה, שהייתה המנה החלשה ביותר שהם הגישו באותו ערב. "תתחילי להאמין בעצמך", נזף שלומי בעדיאל אז, "את עושה אוכל פצצה. החוסר ביטחון פוגע במנות קדימה. אז למה כל הדברים האלה? תתחילי להאמין בעצמך".

הם אמנם לא הצליחו להבטיח את מקומם בגמר בתחילה, אבל הם קיבלו הזדמנות נוספת במשימת המנה המנצחת בה הם הגישו לשופטים טלה בשלוש וריאציות. גם על המנה הזו, הם קיבלו שבחים רבים שהעניקו להם את כרטיס הכניסה.

הזוגות עובדים על מנת הפתיח (צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12)
מתוך "MKR המטבח המנצח" | צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12

לאורך כל הדרך, שלומי ועדיאל הקפידו להביא לידי ביטוי את הטעמים המסורתיים של המטבח עליו גדלו ואת הריחות המוכרים מהעיר לוד. הם הוכיחו מהי חברות טובה והיו שם בשביל להרים אחד את השני ברגעי הקושי. לגמר (הערב, אחרי החדשות בקשת 12) הם מגיעים טעונים באנרגיות חדשות, ואין לנו ספק שהם הולכים לתת פייט רציני למתחרים שלהם.