אחרי הערב הסוער שעבר אמש על מתמודדי המטבח המנצח במהלך הארוחה בביתן של אבישג ומרטין, החליטה השופטת רותי ברודו לקחת את העניינים לידיים וללמד את הזוגות לקח חשוב. כזכור, המנות שהגישו אבישג ומרטין זכו לביקורות מעורבות ומשפטים כמו "היה לי ברור שאני לא אקבל את בשר הראש שאני רגילה לקבל אצל סבתא שלי" ו"לא הייתי מוציאה שקל על מנה כזאת במסעדה" שנאמרו מצד כמה מהמתמודדים, גרמו לשופטת הקשוחה לרצות ללמד את הזוגות שיעור חשוב על ביקורת.

"חשוב לי רגע לחזור אתכם לביקורת שלכם. מי שרוצה להתעסק באוכל, צריך להיפתח לעולם, צריך לדעת לקבל טעמים שהוא לא גדל עליהם, לבחון את האוכל שלא דרך האוכל של אמא", אומרת ברודו בקטע שישודר הערב (אחרי החדשות בקשת 12).

"טיילתי הרבה בעולם ואכלתי בהמון מטבחים. מה שהתכוונתי להגיד זה שהייתה לי בעיה בתיבול, כי אני רגילה לתיבול שהוא יותר אגרסיבי", מנסה עדיאל, שהייתה אחת מהמבקרות הנוקבות ביותר בארוחה, לענות לשופטת. "אל תגידי 'רגילה'. 'אני אוהבת' תגידי", עונה לה רותי. עדיאל מצדה לא נשארת חייבת ומוסיפה: "אני אוהבת תיבול, אני אוהבת להרגיש טעמים".

"כשהטעם מתחיל לעבוד, אין הרגלים. אתה צריך לפתוח את הראש כדי לאכול אוכל אחר", ממשיכה ברודו בקו התקיף. "תגידי שאת אוהבת אוכל מתובל יותר, אל תקשרי אותו לאוכל של אמא שלך, כי זה לא נכון".

עדיאל מספרת על היציאה מהארון  (צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12)
"טיילתי הרבה בעולם ואכלתי בהמון מטבחים". עדיאל | צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12

בשלב זה פונה רותי גם לאופיר וספיר, מי שנודעו אולי בתור המבקרות החריפות ביותר בתחרות עד לרגע זה. "זה גם אלייך הלו, את רוצה להתעסק עם אוכל?", אומרת ברודו לספיר בטון תקיף. "את צריכה לדעת לאכול, אתה לא יכול להתעסק עם אוכל ולהיות ככה. אתם לא חייבים לאהוב, לא חייב להיות מוצלח, אבל תבואו פתוחים ותהיו סקרנים להכיר וללמוד דברים חדשים".