שלב הבתים של MKR המטבח המנצח הוא ללא ספק אחד מהשלבים האהובים בתחרות. השילוב בין אירוח ביתי לאוכל ועיצוב שמתכתבים עם קונספט מסוים, גרם לכולנו לדמיין איך הייתה נראית המסעדה הביתית שלנו. עידית ויניב דבש, דנה ואמיר סברנסקי, שירן ושי בוכוולד, עדי ושחר רז וקרן ויניב ויידנפלד, חברים הגרים בשכונת תל גנים בגבעתיים, החליטו להפוך את הדמיון למציאות וארגנו גרסה שכונתית משלהם לתוכנית האהובה -"MKR Tel Ganim".

"זה משהו שרץ אצלי הרבה זמן בראש, הרצון לעשות ארוחה משותפת כזו של חברים", מספר יניב דבש, ממייסדי המיזם. "אנחנו חמישה זוגות מהשכונה שמכירים דרך הגנים של הילדים. במקרה ישבנו ודיברנו על טלוויזיה ובין השאר על MKR המטבח המנצח. אמרתי שיכול להיות מגניב שנעשה MKR שכונתי. נעבוד לפי הפורמט של התוכנית עם הקונספט של העיצוב והכל. אמיר עף על זה ולקח את הרעיון בשתי ידיים. פתחנו קבוצת וואטסאפ של כל החבר'ה, ואחרי שבוע קיבלנו הזמנה לארוחה ראשונה. לא חשבנו שזה אמיתי אלא בדיחה. בהמשך, אמיר שלח תזכורת והבנו שזה באמת קורה".

MKR שכונתי בתל גנים (צילום: אלון חן)
השולחן של מסעדת "חלום ליל קיץ" | צילום: אלון חן

לפני כשלושה שבועות החברים החלו את הסבב אצל דנה ואמיר, שאירחו במסעדתם הביתית "חלום ליל קיץ". "נכנסו וישר הגישו לנו קוקטיילים", מספר יניב. "אתה רואה את השולחן מושקע כל כך. גם האוכל היה פשוט מצוין". ובכל זאת, יש הבדל אחד משמעותי מהתחרות האמיתית: ברוח חברית, הם החליטו לוותר על עניין הניקוד. "בסופו של דבר אנחנו חברים, ניקוד לא ממש קיים אצלנו ולא אומרים 'זה לא טעים'. כולם משקיעים והכל ברמה אסתטית גבוהה והכל ברוח טובה".

MKR שכונתי בתל גנים (צילום: אלון חן)
המנה הראשונה במסעדת "חלום ליל קיץ" - פטריות יער מכילות | צילום: אלון חן
MKR שכונתי בתל גנים (צילום: אלון חן)
המנה העיקרית של מסעדת "חלום ליל קיץ" - לחוח פוגש פילה לברק בבלילת שדה וירקות מדורה ללא אש | צילום: אלון חן
MKR שכונתי בתל גנים (צילום: אלון חן)
הקינוח של מסעדת "חלום ליל קיץ" - מפגשי אהבה חטופים של שוקולד | צילום: אלון חן

ביום שני האחרון הגיע תורם של יניב ובת זוגו, עידית, לארח במסעדתם "Alla Sulchan". "הקונספט היה מסעדה עם חומרי גלם קיציים", מסביר יניב. "המנה הראשונה הייתה שלושה סוגים שונים של סביצ'ה עם פירות קיץ שונים, לברק עם נקטרינות ונענע, טונה אדומה עם ענבים, בצל ירוק וצנוניות ובורי ועגבניות שרי צלויות וצנוברים".

המנות בתוכנית השפיעו על מה שאתה הכנת?
"כן, במשימת המישלן, בקינוח של כוכי והדר, היה פריים שצילמו את הדר מלמעלה כשהיא נותנת מכה עם כף על הרוטב שמשפריץ על הצלחת. זה משהו שנצרב אצלי בתודעה, זה היה מגניב לאללה ועפתי על זה. זה נתן לי השראה למנה העיקרית שהגשתי – Murder on the dance floor (רצח ברחבת הריקודים). עשיתי רוטב פטל אדום עם וויסקי ונתתי את המכה עם הכף בסגנון שלה. בצד שמתי מחית של קרם ארטישוק ירושלמי ובאמצע השלולית שנוצרה הנחתי פילה בקר".

 MKR שכונתי בתל גנים (צילום: אלון חן)
המנה העיקרית של מסעדת "Alla Sulchan" - פילה ברוטב וויסקי ופטל אדום עם קרם ארטישוק | צילום: אלון חן
 MKR שכונתי בתל גנים (צילום: אלון חן)
השולחן במסעדת "Alla Sulchan" | צילום: אלון חן



איך היה שיתוף הפעולה בינך לבין בת זוגך?
"חלוקת העבודה הייתה מאוד ברורה. אני יותר בתפקיד השף והיא יותר בתפקיד הסו-שף שאחראית על כל עניין העיצוב והקוקטיילים".

איך החוויה של לארח בקונספט הזה?
"מטורפת. עבדתי על התפריט במשך שבועיים כדי להבין איזה קונספט אני רוצה. הסתכלתי על רעיונות לצלחות, ממש הייתי על זה. אלה היו השבועיים הכי טובים שהיו לי בשנה האחרונה. בסוף הארוחה אמרתי לעצמי 'זה כמו חתונה'".

לדבריו של יניב, גם רוח התקופה הפכה את הקונספט הזה לכדאי במיוחד. "יש משהו בימי הקורונה שגורם לכך שאתה לא באמת יכול באמת ליהנות כמו שצריך בחוץ, אז הביחד הזה בבית והאירוח בסגנון של מסעדה זה דבר מגניב ומשתלם. אני הוצאתי על הארוחה הזו קרוב ל-800 שקלים, אבל מצד שני אני יודע שאני הולך לאכול עוד 4 ארוחות מלאות כולל אלכוהול".

 MKR שכונתי בתל גנים (צילום: אלון חן)
קוקטייל במסעדת "Alla Sulchan" | צילום: אלון חן
 MKR שכונתי בתל גנים (צילום: אלון חן)
מנת הפתיחה של "Alla Sulchan" - קוביות סביצ'ה מתפוצצות בפה | צילום: אלון חן
 MKR שכונתי בתל גנים (צילום: אלון חן)
מנת הקינוח של מסעדת "Alla Sulchan" - קרם מסקרפונה על מצע קדאיף ותאנים טריות בסירופ זעפרן | צילום: אלון חן
MKR שכונתי בתל גנים (צילום: אלון חן)
צילום: אלון חן

לאיזה זוגות אתה מתחבר בתוכנית?
"אני עף על ירדן ואושרי, הם מגניבים לאללה ואני מאוד מתחבר לעבודה ולראש שלהם. אני גם מתחבר לאבי וליאור, ברמת הנראות, המנות שלהם מדהימות, קלאסיות ויפות. זה ממש מזמין לאכול ועושה לך חשק. אבל הכי הייתי רוצה להתארח אצל דניאל ונדב, אני מת על אוכל תאילנדי".

אם רותי וחיים היו מגיעים לטעום את האוכל שלך, מה אתה חושב שהם היו אומרים?
"אני חושב שהם היו עפים על המנה העיקרית שלי. רותי לדעתי הייתה נגנבת מהנראות ומהטעם. אני גם חושב שהם היו אומרים שהמנה הראשונה הייתה טובה, אבל לא מצוינת ושהם היו עפים על הקינוח. אנחנו יותר מנשמח שחיים ורותי יגיעו להתארח באחת הארוחות שלנו".

יש סיכוי שמה שהתחלתם בשכונה יהפוך למשהו גדול יותר?
"אני רואה מלא תגובות בפוסט שכתבתי של אנשים שתייגו את החברים שלהם ורמזו להם לעשות גם משהו כזה. הרבה כתבו 'יאללה, הולכים על זה', אז אין לי ספק שזה יהפוך לדבר גדול יותר".

"Alla Sulchan" (צילום: פרטי - מאושר, פרטי - מאושר לשימוש)
החברים מתארחים ב-"Alla Sulchan" | צילום: פרטי - מאושר, פרטי - מאושר לשימוש