אושרי וירדן הם ללא ספק שניים ממתמודדי MKR המטבח המנצח היצירתיים והנועזים ביותר. כמעט בכל מנה הם משלבים אלמנט מפתיע, יוצא דופן וחדשני, כיאה לטבחים שעובדים במסעדות של אייל שני, הגאון של הקולינריה הישראלית. אבל האם הפעם הם לקחו את היצירתיות שלהם רחוק מדי, רגע לפני חצי הגמר?

כזכור, אושרי וירדן נמצאים בעיצומה של משימת ההשראה, בה הם התבקשו להגיש לשופטים חיים כהן ורותי ברודו ארוחה שלמה סביב נושא אחד. אושרי וירדן בחרו בקולנוע ובמנות איקוניות מסרטים, וכך הם הגישו למנה ראשונה פנקייקים מלוחים במרק עוף בהשראת הסרט "ספרות זולה" ולמנה עיקרית רביולי במילוי בשר בהשראת הסרט "החבר'ה הטובים".

לקינוח, בחרו אושרי וירדן להכין עוגת תפוזים עם טוויסט – חלמון ביצה. בעוד שרובנו משתמשים בביצים רק כחלק מבצק העוגה, אושרי וירדן בחרו להגיש את החלמון מעל העוגה. בקטע מתוך הפרק שישודר הערב, אחרי החדשות בקשת 12, השניים מודים כי מדובר בסיכון גבוה, גם עבורם. "החלמונים יצאו ממש יפה. אנחנו הולכים לשרוף את זה עם ברנר מעל", מסבירה ירדן. בשלב זה היא טועמת את חלמון הביצה ומרוצה מהתוצאה. "תראה איזה יופי, מאמונק'ה", היא אומרת לאושרי שותפה בכינוי האופייני.

"אנחנו אוהבים את זה, אבל אני לא יודעת איך אנשים יקבלו את זה, זה סיכון", מסבירה ירדן. "אי אפשר לעשות אומנות בלי לקחת סיכון", מוסיף אושרי. עבור ירדן, שהיא כזכור שחקנית מקצועית, החלמון מהווה תוספת תיאטרלית למנה: "זה רוח מהרוח האומנותית שלנו, הניסיונות האלה".