שלב הבתים של MKR המטבח המנצח כבר מאחורינו והערב, אחרי החדשות בקשת 12, התחרות עולה שלב כשארבעה זוגות יתמודדו בקרב הראשון של שלב המסעדות ראש בראש: קרב ארוחות הבוקר. כל ארוחה שתוגש לשופטים חיים כהן ורותי ברודו תהיה שונה בתכלית מהאחרת, כי מול הבראנץ' הנצרתי של ג'וזף ונידאל, תוגש השקשוקה המסורתית של הטבחים הצבאיים שמעון ודורון ומול הארוחה הפשוטה אך המדויקת של אושרי וירדן, יגישו האחיות ניסני ארוחה שכולה אומנות ויצירה.

אפשר להגיד בביטחון שבשנים האחרונות, הישראלים התאהבו מחדש בטרנד ארוחות הבוקר המושקעות. אם בעבר הסתפקנו בקוטג' וביצה קשה, טרנדים שהגיעו אלינו מחו"ל כמו שילוב של בשרים בארוחת הבוקר או בראנצ'ים אלכוהוליים שינו את חוקי המשחק. ולמרות זאת, נראה שיש שילוב אחד מנצח שהישראלים לא מוכנים לוותר עליו: ביצה, סלט ולחם טוב.

View this post on Instagram

A post shared by Benedict - בנדיקט (@benedictbreakfast) on

"המון אוהבים אצלנו את ארוחות הבוקר הישראליות. איכשהו, הם תמיד פונים לארוחה הזו", מספר עידן רובין, השף ראשי של מסעדות "בנדיקט". "מצד שני, יש הרבה אנשים שאוהבים שחיתות על הבוקר. יש אצלנו מנה של סטייק אנד אגז, וכן, אנשים באים לאכול בתשע בבוקר סטייק של 250 גרם מאנטרקוט משובח".

מנה נוספת שהפכה לחביבה על הישראלים בשנים האחרונות לדבריו של רובין, היא אגז בנדיקט – ביצים עלומות המונחות על לחם, לרוב בריוש, לצד תוספות כמו סלמון, אבוקדו, תרד ועוד. "זו בין המנות הכי נמכרות שלנו, יש לנו 6-7 סוגים של אגז בנדיקט במסעדה ואנשים מאוד אוהבים את כל הגרסאות שלה", מסביר רובין. "מי שבא לאכול ארוחת בוקר במסעדה בא לחגוג, זה לא משהו שקורה סתם ככה ביום חול אז חשוב שהכל יהיה טרי, עשיר ומושחת".

חביתה עם עשבי תיבול
חביתה עם עשבי תיבול | צילום: Peredniankina, Shutterstock

רגע לפני שמתמודדי המטבח המנצח נכנסים לאולפן ומתחילים את ההכנות לקרב המכריע – ביקשנו מרובין כמה טיפים לארוחת בוקר מנצחת.

העיקר זה האיכות – "ביצים, על כל סוגיהן, אפשר להכין גם עם חמאה וגם עם שמן זית, כל הם באיכות טובה – שמן זית כתית מעולה הרבה יותר טוב מחמאה שיש בה מוצקי חלב באיכות נמוכה. מרגרינה זה ביג נו נו. חומר הגלם צריך להיות איכותי, זה הדבר הראשון שאתה מכניס לפה בבוקר, אז אתה רוצה שזה יהיה טוב".

תיבול מינימלי – "בבוקר עוד לא אכלת כלום, אתה לא רוצה שהאוכל יהיה כבד לך מדי. אנחנו רוצים שדברים יהיו לנו קלילים בפה, בלי טעמים מרים מדי או מתובלים באגרסיביות".

תורידו את הביצה מהאש דקה לפני הזמן – "מקושקשת או חביתה תמיד מתחילים להכין כשהמחבת חמה, אחרת זה נדבק. במקושקשת, ברגע ששמים את הביצים מנמיכים את הלהבה, עומדים ומקשקשים. חשוב להוריד את הביצה מהאש לפני שהיא מוכנה לחלוטין. דקה נוספת בצלחת תביא אותה לשלמות ולא לבישול יתר".