הקילומטראז' והניסיון של אבי פרץ וליאור חפצדי היוו איום מהרגע הראשון שהם הופיעו על המסך בתחרות של MKR המטבח המנצח, ולגמרי בצדק. החברים הירושלמים נמצאים במטבח כבר 15 שנה ומכירים אותו מקרוב, הם משופשפים ומיומנים והם האכילו אישים מכובדים בארץ ובעולם כמו נעמי קמפבל, שמעון פרס, וכמובן ראש הממשלה בנימין נתניהו.

באופן לא מפתיע במיוחד בהתחשב הניסיון והביצועים שלהם לאורך העונה, הם היו הראשונים שהבטיחו את מקומם בגמר הגדול של MKR המטבח המנצח (שלישי אחרי החדשות בקשת 12). אבי וליאור בנויים בדיוק מהחומר המתאים כדי להוביל בתחרויות בישול בזכות המוח היצירתי שלהם, היד המקצועית והטכניקות הייחודיות שלא מפסיקות להפתיע.

הם מתמחים בסגנון בישול מודרני עם נגיעות נוסטלגיות ומסורתיות שעושות כבוד לעיר הבירה שלנו. "לקחנו את הנוסטלגיה והידע שלנו, פירקנו ובנינו אותם מחדש", הסביר אבי בתחילת התחרות. "באנו כדי לקבל חותמת אישית ולהוכיח מה אנחנו שווים. אני בטוח שאת המנות שנעשה, המון אנשים יעשו אחרינו". כל הציפיות של השניים מעצמם ושל השופטים והמתמודדים מהם, זיכו את הזוג במקום הראשון בשלב הבתים ובציונים העגולים 10 מרותי ברודו וחיים כהן.

השופטים והזוגות מחלקים ציונים לאבי וליאור (צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12)
הפתיעו כבר בשלב הבתים. אבי וליאור | צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12

אלא שהדרך שלהם לא תמיד הייתה כל כך קלה. במהלך התחרות, שיתף אבי בתקופה הקשה שעבר לאחר שלאשתו התגלה גידול סרטני בראש. "עזבתי את הקריירה שאני אוהב", הוא אמר, "איבדתי את היצירתיות. קרוב לשנה היא לא יכלה לאכול, וביום שהבנתי שהיא לא יכולה לאכול, הבנתי שאני לא יכול לבשל. אני רוצה להוכיח לאשתי שאפשר לחזור לחיים ולטפס כמה שיותר למעלה".

מאז בת זוגו של אבי החלימה, והוא חבר לליאור כדי לשוב לאהבתו הגדולה - המטבח. יחד, הם הציגו פעם אחר פעם מנות מיוחדות, אמנותיות ואסתטיות ברמת גימור שעוד לא נראתה, בשילוב טכניקות מיוחדות ומרכיבים שכנראה רק הם מכירים כמו סליקורינה, מקל שוש ולציטין.

הניסוי הגדול של אבי וליאור יוצא לדרך (צילום: מתוך "MKR המטבח המנצח", באדיבות ספורט 1)
טכניקות בישול גבוהות. אבי וליאור | צילום: מתוך "MKR המטבח המנצח", באדיבות ספורט 1

ולמרות זאת, במשימה האחרונה שבסופה הם הבטיחו את מקומם בגמר, אפילו אבי המנוסה החל להרגיש את המתח. "שנים אני עובד במטבח והלחץ שיש פה לא מוכר לי. זה לא משמרת במסעדה שלך שהשף שלך יבין עיכובים כי הוא רוצה לדייק, פה אם תתעכב בחמש דקות אתה יכול לא להגיש את המנה בכלל". ועדיין, למרות כל הלחץ, הם אפילו הספיקו לעשות שינוי קטן וספונטני באחת המנות, וצלחו את זה בגבורה. "הייתי עם דמעות בעיניים כשצפיתי בכם מבשלים", אמר השף אייל שני שהגיע לשפוט כאורח בחצי הגמר, "זה היה כמו מכונה שלומדת את עצמה ומוציאה פירות".

אבי וליאור הגיעו עד הגמר בזכות חשיבה מחוץ לקופסה, מקצועיות ויד מדויקת. השילוב של העדינות שבליאור והאגרסיביות בבישול של אבי, יחד עם הטעמים העזים שהם גדלו עליהם וטכניקות הבישול הגבוהות, הביאו אותם לתוצאות המרשימות ולמקומות הכי גבוהים בטבלה פעם אחר פעם. הם קיבלו מחמאות לאורך כל התחרות וניקוד ששאר המתמודדים היו יכולים רק לחלום עליו, וסביר להניח שגם בגמר נראה אותם נותנים פייט לא קטן.