מחוץ למטבח הביתי:

אמיר: מתכנת

נמרוד: מדריך שייט

באינסטגרם:  amirlanesman | nimrod_posner

בפייסבוק: amirlanesman | Nimrod Posner

מה הפדיחה הכי גדולה שהייתה לכן כשאירחתן אנשים בבית?

אמיר: בארוחה עם סבתא והדודים שלי, שכולם אנגלוסקסיים דוברי אנגלית מנומסים כאלה, צלצל לי הטלפון והצלצול שלי הוא "***I’ve got bitches, All on my D”. מי שמכיר את השיר מבין את המבוכה.

נמרוד: בתחרות תכלס לא ממש הייתה פאדיחה, אבל כשעשיתי על האש במסיבת רווקים של חבר פשוט באיזה שהוא שלב נרדמתי על הצלחות החד פעמיות. 

באיזו מסעדה הייתן רוצות להיות שפים לכמה ימים?

אמיר: בורק, מסעדה שפועלת כמה ימים בשבוע של השף ברק יחזקאלי שהמטבח שלה הוא חלק מחלל המסעדה ועובדים בו בין הסועדים. בנוסף, גם אין שם תפריט קבוע אז יש יותר מקום לגוון. והכי כיף, השף שם נותן שואו תוך כדי האירוח ומבשל בעצמו. גם סלאס ביפו של אור גינזבורג מגניבה אותי ממש בגלל התיחכומים הלא מתחכמים והעבודה עם דגים ובשרים מדהימים.

נמרוד: טאיזו.

איזה שף הוא מודל לחיקוי עבורכן?

אמיר: אני סופר מעריך את אייל שני. רוב השפים בארץ מנסים להסביר לאנשים איך לבשל, הוא מסביר לאנשים שמבשלים איך לעשות את האוכל שלהם באמת נכון. הוא אמנם מחביא את הדברים הבאמת חשובים בתוך בליל מילים שלא נגמר, אבל אני מבין למה הוא מתכוון באמת (כי וואלה גם אני לא מפסיק לקשקש).

נמרוד: ג'יימי אוליבר, הוא פשוט אדיר ואני עוקב אחריו כבר כמה שנים.

>> אפשר חשבון? כל מה שקרה במסעדה של נמרוד ואמיר ב"MKR המטבח המנצח"

מתי בכיתם בפעם האחרונה?

אמיר: בהלוויה של אמא שלי. במהלך הצילומים מצבה היה לא טוב, אפילו יצא לי לספר את הסיפור שלה באחת הארוחות בתוכנית אבל במהלך שידור התכנית היא נפטרה אחרי תקופה רעה מאוד.

נמרוד: כפי שאפשר לראות בתוכנית אני לא נוהג לבכות, אבל כשהפועל לקחו דאבל ב-2010 הייתי עם דמעות בעיניים.

טיפ אחרון לקוראים, מה הדבר הכי חשוב שצריך לדעת כשמארחים?

נמרוד: לתכנן תפריט שאפשר לעמוד בו. לא לנסות על האורחים מנות שלא עשיתם קודם תמיד לעשות ארוחת ניסוי לפני שהולכים על מנה חדשה, ולהבין שלהוציא 10 צלחות זה לא כמו להוציא 2.

אמיר: המלצה שלי - להזמין הרבה חברים לארוחה. שבסוף הארוחה יהיה מי שיעשה את הכלים.

MKR המטבח המנצח: תכנית הבישול הקשה בעולם, משודרת בקשת, ערוץ 12