איזה כיף זה שהילדים חוזרים הביתה מבית הספר עם חבר או חברה שמעסיקים אותם וגורמים להם לשחק בלי שתצטרכו לשבור את הראש על הפעלות. אבל עם כמה שזה כיף, יש את החברים האלה שלא מבינים שהגיע הזמן ללכת הביתה והם נשארים אצלכם שעות נוספות שכוללות ארוחת ערב, מקלחות ושאר בלגנים. גם אדיר מילר נתקע בבעיה הזאת עם ביתו רוני שהזמינה חברה שממסרבת להתפנות, או כמו שהוא קורא לזה – "מתנחלת". רגע לפני שנראה איך אדיר פתר את הבעיה ב"צומת מילר" (הערב אחרי החדשות, קשת 12), החלטנו להכין בשבילכם רשימה עם הדרכים להיפטר מהחבר המציק.

הפגנת עייפות

מודים שזה עובד טוב יותר עם חברים מבוגרים שמבינים רמזים, אבל למה לא לנסות גם על ילדים? אחד מסימני ההיכר שבאמצעותם אפשר להגביר את הסיכויים שחברה מתנחלת תעזוב את הבית, היא לרמוז לה שאנשי הבית מעוניינים ללכת לישון אחרי יום עבודה ארוך והיא זו שמונעת מהם לעשות את זה. פיהוק מוגזם, גירוד בעיניים ועצימתם באלגנטיות - כנראה יעשו את העבודה. אם הרמז לא הועבר היטב, זה הזמן להשתמש באמצעים "קשים יותר". 

אדיר (צילום: מתוך "צומת מילר", קשת12)
צילום: מתוך "צומת מילר", קשת12

סמארטפון אאוט – ספרים אין

אם יש משהו שדור ה-Z לא יכול בלעדיו זה כמובן הסמארטפון, המכשיר הזה שיש לנו יחסי אהבה - שנאה איתו. מצד אחד הילדים רגועים כשהם איתו, ומצד שני - איזה מין הורים אנחנו אם לא נגביל בזמן מסך? אז כשחבר מגיע לילד שלכם הביתה ואתם כבר מתים שהוא יתחפף להורים שלו, זה הזמן לסגור להם את המסך ולהכריז בחגיגיות "הגיע שעת סיפור". הוציאו את הספר הארוך ביותר שנמצא על המדף ותחייבו את הילדים לקרוא בו ביחד. קביעת שעה שבה הפלאפונים יונחו בצד לטובת קריאת ספר שכבר הרבה פחות פופולרית מבעבר, היא הסימן הראשון לכך שהזמן לכיף נגמר. ובמקום שילדים מרגישים שאין תחושת כיף - הם עוזבים. תודו לנו אחר כך

ביי לחטיפים

אחד הדברים שגורמים לאדם להרגיש בנוח יותר כשהוא מתארח בבית אחר היא התחושה שהכל פתוח בפניו או כמו שאומר הביטוי "להרגיש בבית". כדי לצמצם את ההרגשה הזאת בדרך אלגנטית ולא מופנית ישירות כלפי החברה, יש למתן בפניהם את "המותרות" ובמקרה של ילדים מדובר כמובן בחטיפים בכל הטעמים. במקום שוקולד חלב - מלפפון, במקום במבה - בוטנים ואת הגומי תחליפו בסלט קינואה. אם גם בדרך הזאת לא השגתם את מטרתכם - הגיע הזמן לשלוף את התותחים הכבדים.

אנאלי אוכלת שוקולד עם חסה (צילום: מתוך "צומת מילר", קשת12)
חטיפים בריאים | צילום: מתוך "צומת מילר", קשת12

נשארים לארוחת ערב – לוקחים חלק במטלות

כשאדם מתארח אצל חברים, ברוב הזמן הוא יושב במקומו והכל מגיע ישר אליו. בין אם פינוקים של חטיפים ועד צלחת של ארוחת הערב גדושה לאלה שמגזימים בזמן השהייה שלהם. אם אותו חבר הופך את השהייה הארוכה לשגרה, אל תתביישו לבקש ממנו סיוע בשטיפת כלים, פינוי האשפה או כל דבר אחר. כי אם הוא כבר מרגיש כמו בן בית - הוא צריך להתנהג כמו בן בית, וזה כולל מטלות כמובן. ברגע שהוא לא ירגיש אורח פר אקסלנס ותצפו ממנו להיות פעיל, הוא יבין את הרמז וירצה ללכת מעצמו. 

אדיר מגלה שלו ולמאיה אין נושאי שיחה משותפים (צילום: מתוך צומת מילר, קשת12)
צילום: מתוך צומת מילר, קשת12

קבלת שיחה חשובה

אם החברה המתנחלת לא מסוגלת להתקשר להורים כדי שיבואו לקחת אותה, זה הזמן שלכם להגיב באותו המטבע. הדבר הכי חשוב - להפגין יכולות משחק מרשימות אחרת זה לא יעבוד. מצאו את התירוץ שיהפוך שיחת טלפון שקיבלתם לנושא שלא סובל דיחוי ושעליכם לנסוע בדחיפות למקום אחר ולפנות את הבית. נ.ב: חשוב שהסיבה לא תהיה מלחיצה מדי וסתם תגרום פאניקה מיותרת. 

גיה באר גורביץ (צילום: מתוך "צומת מילר", קשת12)
צילום: מתוך "צומת מילר", קשת12

ויהי חושך

אחת הדרכים הקיצונית אך המוכרות שמסוגלת להביא לפיצוץ של ישיבות עם חברים בבית היא כיבוי האורות  ויצירת בעיה בחשמל שלא ניתנת לפתרון מידי. לחיצה קטנה על הכפתור שמוריד את השאלטר עם תוספת של פאניקה מהמצב, תגרום לחבר המתנחל להבין שעכשיו זה הזמן שלו ללכת וכך תרוויחו את מבוקשכם וגם תחסכו כמה אגורות בחשבון החשמל.

 כל האמת בפרצוף

אם הגעתם לכאן כנראה שהחבר המתנחל לא הבין את הרמז ושתי האופציות שנותרו הם או להתקשר להוריו ולהפציר בהם להגיע או להגיד לו בפנים שעכשיו הגיע הזמן שלו ללכת. השימוש בגישה זו צריך להיות המפלט האחרון שלכם ורק כאשר כל הניסיונות כשלו. חשוב לציין: במקרה הזה הסיכויים לכך  שתשיגו את מבוקשכם ואותו חבר יעזוב את הבית הם די גבוהים - אך ככל הנראה תצטרכו להתמודד מול הילד שלכם שעלול להיפגע. האם זה שווה את זה? כן. בכל זאת, החברה הפכה כבר לבת בית והצלחתם להבין מי עומד מולכם. שיהיה בהצלחה!