אין משקה רומנטי יותר מיין: יין טוב פותח את הגוף ואת הלב ומשרה אווירה של אינטימיות, רוגע ושמחה. האווירה הרומנטית היא זו שהנחתה את יינות כרמל ביצירתה של סדרת Moonlight: יינות רומנטיים לזוגות ולזוגות שבדרך. יינות הסדרה הופקו מענבים שנבצרו לאור ירח כשהם בשיא בשלותם ועסיסיותם, והיא כוללת שלושה יינות, קלילים וטעימים לשתייה, עשירים בצבעים עמוקים ובניחוחות עוצמתיים. 

כל אחד מהשלושה יעמוד נהדר בזכות עצמו, אבל כשמדובר בדייט או באירוח, למה לא להשקיע קצת בהגשה? הגשה יפהפייה לא רק תיצור אווירה אלא גם תשלים את טעמו של היין ותיצור רושם. איך עושים זאת? טוב ששאלתם - קבלו הצעות מגניבות להגשת כל אחד משלושת היינות: מבעבע, לבן ואדום. 

MOONLIGHT SPARKLING BLUSH

היין הקליל והאלגנטי הזה הוא לא רק טעים אלא גם יפהפה: יין סמוק מבעבע מענבי מוסקט, שמתהדר בניחוחות מבושמים, צבע סמוק וטעמים רעננים של פירות קיץ אדומים ופירות אדומים עסיסיים. יין מבעבע מומלץ להגיש בטמפרטורה קרה של בין 3.5 ל-7.5 מעלות, כך שהוא מושלם להגשה לא רק בערב אלא גם אחר הצוהריים. 

היין הוורדרד מתאפיין בטעם פירותי ומתקתק, ואלו בדיוק שני האלמנטים שאנחנו יכולים לחזק ולהדגיש בהגשה שלו. אם אתם חובבי מתוק, תוכלו לצפות את שפת הכוס בסוכר. כדי לעשות זאת, מזגו סוכר לצלחת והרטיבו את שפת הכוס. במה? יש מגוון אפשרויות: אפשר להעביר פלח לימון על השפה כדי לתת רמז חמצמץ; ואפשר גם לערבב מים חמימים עם דבש או כל ממתיק אחר. לאחר מכן הפכו את הכוס כך שהשפה שלה תיגע בסוכר. הסוכר יידבק אליה, ואתם תוכלו להמשיך למזיגת היין.

בגזרה הפירותית כדאי להשלים את הוורדרדות עם פירות באותו הצבע: למשל פלח תות, פטל או אוכמניות. בין אם מעטרים את שפת הכוס בסוכר או לא, תוספת של פרי צבעוני או שניים לתוך כוס היין מוסיפה צבע וכיף להגשה, ואת הפירות אפשר להשאיר בכוס או לאכול אחר כך. 

כשמדברים על נשנושים להגשה לצד היין, Moonlight Sparkling Blush ילך טוב עם מגוון נשנושים. אפשר להגיש אותו עם צ׳יפס - המליחות הקלילה של הצ׳יפס תדגיש את מתקתקות היין. המתקתקות הזאת נותנת מרחב מספק גם לבחור בצ׳יפס קצת יותר חריף, לחובבי הטעמים הפיקנטיים. כיוון קלאסי אחר הוא גבינות: ליין מבעבע יתאימו גבינות רכות כמו ברי, קממבר וגבינת עזים - המרקם הרך והשמן שלהן וטעמן המתון יאזנו את החמצמצות של היין; או גבינות חזקות וחריפות כמו גבינות כחולות. ואם אתם רוצים לשים את כל הקופה על המתוקים, זה בהחלט אפשרי - ועדיף להתאים ליין הזה מתוקים בצבע בהיר, למשל קאפקייקס קטנים. 

כוס יין לבן (צילום: shutterstock: By 5PH)
כוס יין לבן | צילום: shutterstock: By 5PH

MOONLIGHT WHITE DREAM

זהו בלנד לבן חצי מתוק מענבי סוביניון בלאן, פרנץ קולומברד וגוורצטרמינר. הוא מתאפיין בטעמים ובניחוחות של פירות אקזוטיים ועסיסיים, ומשלב בין מתיקות לחמיצות. יין לבן מומלץ להגיש בטמפרטורה של בין 7.5 ל-12 מעלות, והוא יבוא מצוין בכל שעה. 

בהגשת היין נשחק על האיזון העדין שבין מתוק לחמוץ, והבחירה הברורה היא לעשות זאת עם פירות מתאימים. יהיה מושלם לקשט את הכוס בפלח תפוז, ואם רוצים לתת ליין עצמו טוויסט אפשר להוסיף לו שני עלי נענע. אם אתם בוחרים לחזק את המתיקות ולצפות את שפת כוס היין בסוכר, השתמשו בנוזל חמצמץ ולא מתוק - למשל מיץ פרי הדר. שדרוג מגניב נוסף הוא תוספת של מעט קינמון לנוזל או לסוכר, שילך נהדר עם עולם הטעמים.  

יש לנו הצעה נוספת לתוספת נועזת, מפתיעה ויפהפייה שיכולה לשדרג הן את היין הלבן ואת היין המבעבע: קוביות קרח מעוטרות. הדבר דורש מעט תכנון מראש: יש להכין קוביות קרח שבתוכן פרחים, ולהוסיף את הקוביות לכוס הקרח ממש לפני מזיגת היין עצמו. כמובן שצריך להשתמש בפרחים אכילים, אבל תופתעו לגלות שיש מגוון אדיר של פרחים כאלו: אמנון ותמר, סחלב סוניה, חמניה, ורד, ציפורן, סיגליות ועוד. האפקט יהיה יפהפה ומיוחד ואנחנו בטוחים שייחקק לאורחים שלכם בזיכרון. 

בגזרת הנשנושים, יין לבן ילך מעולה עם פופקורן - חטיף כיפי שהמליחות העדינה שלו תדגיש את טעמי היין. הגבינות המומלצות להגשה עם יין לבן הן גאודה וצ׳דר. ואם רוצים, אפשר להתאים ליין גם נשנוש קצת יותר משביע - למשל לחם קלוי עם אבוקדו או ירקות עם גבינת שמנת או עם יוגורט. 

MOONLIGHT RED FLAME

היין האדום של סדרת מונלייט הוא יין מרשים בצבע עמוק. מדובר בבלנד אדום יבש מענבי קברנה סוביניון, שיראז, מרסלאן ומעט מרלו, המעניקים ליין צבע עמוק, ניחוחות עוצמתיים וטעמים קטיפתיים של פירות אדומים עם נגיעות מסעירות של וניל, שוקולד ותבלון קל. מבין שלושת היינות, היין האדום מוגש בטמפרטורה הקרובה יותר לטמפרטורת החדר - 12.5 עד 15.5 מעלות, והוא מושלם להגשה בעיקר אחרי שהשמש שוקעת. 

את כוס היין האדום אפשר לשדרג עם תוספת של מקל קינמון וכוכב אניס בהגשה, שיחזקו את התחושה החמימה והעשירה. לטוויסט פירותי אפשר להוסיף פלח תפוז, אשכולית אדומה או פירות כהים כמו אוכמניות ורימון. האמיצים שרוצים לתת טוויסט חרפרף יכולים להוסיף פלח ג׳ינג׳ר ממזרי. 

מפני שטעמו של היין האדום דומיננטי יותר משאר היינות, גם הנשנושים שיוגשו לצדו יהיו חזקים יותר. הגבינות המומלצות הן גבינות קשות כמו פרמז׳ן, פיקורינו, צ׳דר או גאודה מיושנת: אחוזי השומן הגבוהים יעזרו לסתור את הטאנינים שביינות האדומים, והטעם שלהן לא ילך לאיבוד. אם אתם מגישים לצד היין האדום גם יין לבן, הגבינות שילכו טוב עם שתי האופציות הן אדם, אמנטל, גרויר וגאודה לא מיושנת: הן יהיו עדינות מספיק עבור יין הלבן ושמנות מספיק עבור האדום. נשנושים מומלצים נוספים עם יין אדום הם מיקס אגוזים מלוחים, וכמובן - שוקולד מריר.