מרקש היא עיר שכל המבקרים חוזרים ממנה מוקסמים: צבעונית, אותנטית, בלתי צפויה ועמוסה בדברים לראות ולטעום. זו העיר הגדולה ביותר בדרום המדינה, והיא מכונה גם ״העיר האדומה״ בשל צבע האדמה שמאפיין את הבנייה בעיר. נכון, לא מדובר ביעד לירח דבש קונבנציונלי, שכולל בעיקר בטן-גב - אלא ביעד לחופשה רומנטית של זוג חובב הרפתקאות וגילוי עולם. עם ארכיטקטורה מדהימה, שווקים שהפכו לשם דבר וחיי לילה פעילים, מרקש היא יעד לחופשה זוגית בלי רגע אחד משעמם.

בעבר היה ניתן להגיע למרקש רק עם טיסות קונקשן, אבל כעת ישנן טיסות ישירות שייקחו אתכם עד לשם ב-6 שעות בלבד. הזמן המומלץ לחופשה בה הוא בעונות המעבר, בין החודשים ספטמבר עד נובמבר או מרץ עד מאי, אז הימים חמים יחסית והלילות קרירים ומרעננים.

 מה עושים במרקש?

  1. השוק של מרקש: לשם כך התכנסנו. כל מי שנוסע למרקש חוזר עם לא מעט מזכרות, אבל לא מדובר בבגדים שאפשר לקנות גם בקניון בישראל - אלא במציאות מהשוק המפורסם של העיר. אזור השוק הוא מבוך עצום של סמטאות צפופות עם כל מה שאפשר להעלות על הדעת במחירים מצחיקים: בגדים, קוסמטיקה, תבלינים, כלי קרמיקה, לבוש מרוקאי מסורתי ומה לא. אפשר בהחלט להתמקח עם הסוחרים בטוב טעם, אבל המחירים יהיו זולים למדי מראש, ובכל מקרה ההסתובבות בשוק היא חוויה בפני עצמה גם אם לא קונים דבר.
  2. כיכר ג׳אמע אל-פנא: בצמוד לשוק נמצאת הכיכר שהיא האתר המפורסם ביותר במרקש. הכיכר נמצאת בכניסה לעיר העתיקה של מרקש, וידועה בזכות מימדיה הגדולים וההמולה ששוררת בה בשעות אחר הצוהריים והלאה: דוכני מזון מפתים, מופעי רחוב, להטוטנים, מוזיקאים, מגלי עתידות, מספרי סיפורים ואפילו מאלפי נחשים. הכיכר היא אתר מורשת תרבותית של אונסק״ו, ובביקור בה ממש אפשר לדמיין איך נראתה מרקש של פעם ולהיכנס לאווירה האמיתית של העיר עם כל המקומיים.
  3. גני מאז׳ורל: מההמולה של ג'אמע אל-פנא אפשר להירגע בגנים היפהפיים האלה, המלאים בצמחים מכל העולם וגם במגוון משוגע של קקטוסים. הגן היה מקום מושבו של האמן הצרפתי ג׳ק מאז׳ורל, ובהמשך עבר לידיו של מעצב האופנה איב סן לורן. במקום יש גם מוזיאון שמציג אמנות אסלאמית - ובגדים בעיצובו של סן לורן, לא פחות.
  4. הכותובייה: מסגד שהפך לסמל של מרקש ונחשב לאחד האתרים היפים ביותר בכל צפון אפריקה. הוא הוקם בסוף המאה ה-12 על ידי הסולטאן יעקוב אל-מנסור, ומתנשא לגובה של 70 מטרים. מי שאינם מוסלמים לא יוכלו להיכנס פנימה, אבל בהחלט חובה להגיע להתרשם מהמסגד מבחוץ - ואם כבר נמצאים באזור, לקפוץ לביקור ברובע היהודי הקרוב ובבית הכנסת אל עזמה שנוסד לפני מאות שנים.
  5. אטרקציות וטיולים: יש לא מעט דברים נוספים לראות ולעשות במרקש עצמה, אבל במרחק נסיעה קצר ממנה תוכלו לצאת לטיול טרקטורונים במדבר אגאפאי, שיוכל לשלב גם רכיבה על גמלים, גלישה באגם או אפילו המראה בכדור פורח. אם אתם בקטע של טיולים, כדאי לבדוק גם את הר טוקובאל - פנינה של ממש בהרי האטלס, שתאפשר לכם לשלב טיול ג׳יפים עם סיור בכפרים ברבריים וארוחת צוהריים מרוקאית אותנטית.
מרקש (צילום: shutterstock)
צילום: shutterstock

ואם כבר מדברים על אוכל, זה הזמן להזכיר את הקולינריה המקומית: יש במרקש המון מסעדות משובחות במגוון סגנונות ורמות מחיר. ברבות מהן תופתעו למצוא תפריט אירופאי ברובו, או ליתר דיוק: צרפתי. אבל אל דאגה, גם הטאג'ין עם הקוסקוס ובשר הכבש שאתם מפנטזים עליו עוד משדה התעופה מככב בתפריט, ועם המופלטה תתאחדו כבר בארוחת הבוקר, בגרסה מתוקה או מלוחה. את הספינג׳, העוגיות המרוקאיות ושאר מיני הממתקים תמצאו בשווקים ובמסעדות הרחוב בגרסה האותנטית והממכרת שלהם.

 איפה שוהים במרקש?

במרקש נמצא מועדון קלאב מד בדירוג 4 קלשונים עם מתחם 5 קלשונים, שבו שוהים הנופשים  בסוויטות מפנקות ומרווחות. המועדון, המאופיין באדריכלות מרוקאית מקומית, שוכן במטע הדקלים העתיק ביותר במרוקו ונמצא בקרבת מרכז העיר מרקש (וגם 20 דקות נסיעה בלבד משדה התעופה).

אל מרוקו מגיעים כדי ליהנות מאירוח מקומי ומסורתי, רחב ידיים ומפנק, וזה בדיוק מה שתקבלו בקלאב מד. לאורחים מוצעות שתי מסעדות: אחת מגישה מאכלים בינלאומיים ואחרת עם מנות מצוינות מהמטבח המקומי. בקלאב מד, כזכור, הקונספט הוא הכול כלול, וכך יש במקום גם 3 ברים הפועלים בלילה וביום ומציעים שתייה ומזון. לאורחי מתחם היוקרה LA RIAD  מוצע בר נוסף בלעדי ואינטימי.

אורחי מתחם היוקרה נהנים גם מאזור פרטי הכולל טרקלין ובריכת שחייה פרטית, לצד שירות אישי של קונסיירז' להשלמת החוויה. הסוויטות של המועדון במתחם היוקרה הן בעלות מרפסת מרווחת או גינה פרטית ומעוצבות באופן מסורתי. הן נמצאות בחלק נפרד ומיוחד במועדון הנופש המאפשר שקט מירבי וגישה למתחמים האקסקלוסיביים - הבריכה הפרטית והלאונג'. מלבד שירותי הקונסיירז', ארוחת בוקר קונטיננטלית מוגשת לחדרי האורחים.

לפרטים נוספים והזמנת מקומות >>>