מוזמנים להרים גבה אבל הנה האמת לפרצוף: זה ממש (אבל ממש) בסדר לדעת את הקוד לטלפון של בן/בת הזוג. כשחן דריקס ביקשה את הסיסמה לנייד של יוסי עזרא בפרק האחרון של "חתונה ממבט ראשון", ויוסי לא הבין תחילה למה זה כל כך חשוב, לנו כבר היו את כל הסיבות בראש.

"אני רוצה לדעת את הקוד שלך יוסי", חן הצהירה. יוסי לא התנגד יותר מידי וברגע שהיא עלתה על הקוד בעצמה הוא זרם לגמרי עם הסיטואציה. הביקורות לא איחרו לבוא, ולא מעט צופים לא הצליחו להבין את הבקשה של הכלה. אז נכון, פרטיות זה דבר חשוב והכרחי, גם (ובמיוחד) בזוגיות. אבל לתת את הסיסמה לבן הזוג לא אומר שאיבדנו את הפרטיות שלנו, כל עוד ברור לשני הצדדים מה הגבולות המקובלים (עוד נגיע לזה בהמשך). 

חן דריקס (צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון", קשת 12)
צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון", קשת 12

אם נחשוב על זה רגע, סביר להניח שרוב האנשים שנמצאים בזוגיות יודעים את הסיסמה לטלפון של הפרטנר שלהם. זה לא איזה משהו שמדברים עליו יותר מידי, אבל זה פשוט קורה באופן טבעי. למען האמת, אם הפרטנר מתנגד בכל תוקף לחלוק את הסיסמה - פה דווקא שווה כנראה להרים גבה. הרי ברור שבני זוג לא יחטטו אחד לשנייה בנייד אם יש אמון ובסיס זוגיות טוב, אז למה זה בכל זאת זה נחוץ? שאלה טובה, יש לנו תשובות. 

>>מחפשים אהבה? ההרשמה לעונה השביעית של "חתונה ממבט ראשון" נפתחה 

  1. אמון

    לא סתם זה הסעיף הפותח - כי יש כאן שני צדדים למטבע. בהחלפת סיסמאות יש אקט של אמון מלא בין בני הזוג, כזה שברור לכל הצדדים שאין מה להסתיר, הכל על השולחן. מצד אחד, אם הפרטנר מסרב להביא לכם את הקוד לסמארטפון, כנראה שזה הזמן לחשוד. מצד שני, יהיו את אלו שיקפצו ויגידו שמדובר בפרטיות, שכל אחד צריך מרחב חופשי ואינטימי משלו. וזה לגיטימי, מאוד. לקבל גישה לטלפון של בן הזוג לא נותן את הלגיטימציה לחטט בהודעות, תמונות, מיילים, אינסטגרם ופייסבוק. זאת לא המהות של הדבר. האמון כאן מתחלק לשניים: אם לבן הזוג שלנו אין מה להסתיר - אין שום סיבה שלא ייתן לנו גישה, אבל, אם יש לנו גישה - אין שום דבר בעולם שיצדיק חיטוט ומציצנות. אחרי שסגרנו את הפינה הזאת, אפשר להמשיך לסיבות שבגללן באמת צריך את הקוד. 

  2. הפתעות

    אתם מתכננים את יום ההולדת המושלמת לבן הזוג, אבל משהו אחד חסר לכם: אין לכם מושג איך להזמין את כל החברים מהמשרד. אפשר לחפש אותם בפייסבוק או באינסטגרם, לשלוח הודעה פרטית, להתפלל שהם יענו, או פשוט מזה - להיכנס שנייה לנייד של בן/בת הזוג, להוציא את המספר של החבר הטוב מהמשרד ולארגן את המסיבה המושלמת. כן, לפעמים אנחנו פשוט צריכים לחלץ מספר טלפון, לא חבל להרוס את כל ההפתעה?

  3. דברים דחופים בזמן נהיגה

    זה יכול להיות הודעות מהבוס, וואטסאפ מאמא או לפעמים סתם לשים כתובת בוויז. כך או כך, כשנמצאים בנסיעה משותפת עם בן/בת הזוג לא פעם הנהג צריך איזה טובה ממי שלידו. בדיוק כמו מה שקרה עם יוסי וחן בנסיעה, שזה גם מה שפתח את כל שיח על הנושא. אז במקום לשחק עם הסמארטפון כשאתם אמורים להיות עם ידיים על ההגה, אל תשכחו שיש לכם פרטנר שאפשר להיעזר בו, רק תנו לו את הסיסמה. 

    חן דריקס (צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון", קשת 12)
    צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון", קשת 12
  4. בירוקרטיה

    אוקיי, הסעיף הזה מיועד בעיקר לזוגות ותיקים שחיים יחד, אם אתם לא כאלו - דלגו לסעיף הבא. ביטוחים, חשבונות בנק, מועד חיסונים של הילד, טיפול בחשבונות ועוד אלף ואחד דברים שכולם מסתכמים בעובדה קריטית אחת: אתם מנהלים משק בית משותף. בזמן שהביטוחים מגיעים למייל שלה, התזכורות לחיסונים מגיעות לטלפון שלו וחשבון המים מגיע אליה - הדבר הכי הגיוני זה שתהיה לכם גישה למסמכים המשותפים שלכם שמפוזרים ביניכם. ככה בקלות אפשר לשלוף כרטיס טיסה, צילום תעודת זהות או כל מסמך נדרש אחר. 

    >> רוצים לדעת הכל על "חתונה ממבט ראשון"? הגעתם למקום הנכון

  5. אם חלילה, באמת קורה משהו 

    השיתוף של חן היה כואב, והוא הציף עוד משהו שלא תמיד חושבים עליו - מה אם יקרה משהו? במצב של מקרה חירום, אי אפשר לדעת איזה טלפון נצטרך בדחיפות ואיזה פרטים נהיה חייבים לשלוף מהנייד. אם נחשוב על זה יותר לעומק, לגישה לתמונות ולזיכרונות יש ערך ענק אחרי אובדן. זאת מחשבה שקשה להסתובב איתה, ואולי היא לא צריכה להיות הראשונה שקופצת לנו לראש, אבל אי אפשר להתעלם ממנה.