מכירים את ההרגשה שאתם בתחילת הקשר, יושבים מול בן אדם ומנסים להעביר לו מסר מסוים אבל הכל מתפרש הפוך לגמרי? ולא בגלל שהדברים לא נאמרו כפי שהם, אלא בגלל שיש לבן אדם השני רצון לשמוע משהו אחר. ובכן, זה קרה לי לא פעם. ישבתי בדייט כושל (מהצד שלי בכל אופן), מול מישהו שאחרי היכרות של חודש כבר טווה לנו חיים שלמים יחד. נו, לכו תסבירו לו שאנחנו לא מנט טו בי. כל שיחה שניסיתי לתקשר איתו, יצאה הפוך. הוא ראה רק את עצמו ואת הצרכים שלו, ולא באמת רצה להקשיב למה שאני אומרת. כשפתחתי את זה, הוא היה מופתע ולקח את הדברים קשה. אבל יום אחרי כבר התקשר, הודה לי על הכנות ואמר לי שאני צודקת. לפניי, אף אחת לא העיזה להגיד לו דברים קשים, והוא לא חווה אכזבות בחייו. אין בעד מה.

נזכרתי באותו קשר קצר מהעבר כשצפיתי השבוע בחתונה ממבט ראשון (שבת אחרי החדשות, קשת 12). מה קורה כששני אנשים רוצים זוגיות, באים לתהליך בשביל ללמוד אחד על השנייה, אבל בעצם הם רואים רק את עצמם? הם נשארים לבד בסיטואציה ולא קוראים אותה כמו שצריך, בדיוק כמו שקרה למשל לדנית ואמיר. במהלך הפרקים האחרונים ראינו איך אמיר מתחיל להיסגר בזמן שדנית רוצה חום ואהבה, ונראה כאילו שניהם חיים בשני עולמות שונים. אבל כל זה קרה רק בגלל שאנחנו כצופים שמענו את האמת של כל אחד מהם בנפרד. ברגע שהתקשורת ביניהם מתחילה להיות פנים מול פנים, ואמיר חושף את האמת שלו אל מול דנית, אנחנו מרגישים שנעשה צדקזה כאב לשמוע את זה, כי כמו דנית גם אנחנו רצינו לראות אותם באותו הקו. אבל עדיין, שאפו על הצעד.

דנית ואמיר יוצאים לצפות בשקיעה  (צילום: חתונה ממבט ראשון 3, קשת12)
תקשורת היא המפתח. דנית ליבנת ואמיר זהבי | צילום: חתונה ממבט ראשון 3, קשת12


התקשורת הזו גורמת לדנית ואמיר להבין איפה הם עומדים, ומה צריך לעשות בשביל להמשיך בהיכרות. נכון, אולי היה כדאי אם השיחה הזאת הייתה מגיעה קודם, אבל צריך לזכור שלא לכולם יש את היכולת להיפתח מהר. על אחת כמה וכמה בסיטואציה בה ההיכרות נעשתה בתוכנית ריאליטי על ידי גורם שלישי. לכן, עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא. הרי הם באו לתהליך הזה כדי ללמוד על הדבר הזה שנקרא אהבה וזוגיות, ואם לא נותנים לצד השני להיפתח, להתבטא, לדבר ולהרגיש - לא תהיה זוגיות.

בשונה מהם, התקשורת של הגר וניר הייתה חלקית. בהתחלה ניר השרה עלינו רוגע, אופטימיות וחיוביות, בעוד שהגר הייתה עסוקה במגננות וברגשות של עצמה. היא כל כך רצתה שניר יראה אותה אבל פספסה את העובדה שהוא כבר היה שם מההתחלה. באופן מפתיע, השינוי התחיל דווקא כשהגר וניר פנו לדבר על הקשר שלהם עם אנשים אחרים. כשהם ביקרו את המשפחות הגר נפתחה, ראתה שניר מדהים וסוף סוף הבינה למה חיברו ביניהם

לאט לאט הגר הרגישה יותר בנוח עם ניר, נפתחה מולו והשיח ביניהם הגיע לרבדים עמוקים. היא ראתה כמה הוא קשוב אליה והכנות הזאת גרמה להם לבדוק את הקשר לעומק. תקשורת היא המפתח לקשר שלהם, כבר אמרנו? אז אחותי, תמשיכי ככה ותני לו לראות אותך. חלק מתהליך ההתאהבות זה גם לאפשר לעצמנו להיות פגיעים.
הגר וניר בארוחה אצל המשפחה של הגר (צילום: מתוך: חתונה ממבט ראשון 3, קשת12)
כמה טוב שיש את המשפחות. הגר משה וניר פור | צילום: מתוך: חתונה ממבט ראשון 3, קשת12


אצל מור ומאור לעומת זאת, חוסר התקשורת עובד שעות נוספות. היא בחורה מאוד ורבלית מתוקף היותה עורכת דין, הוא בחור שיותר רומז מאשר מדבר. מה אני אגיד לכם, מזל שהחברים היו שם כדי להעיר אותם. הבחורה הראשונה שניתחה את הסיטואציה הייתה בת זוגו של שחר, חבר של מאור: "אתם לא שומעים אחד את השנייה". והיא קלעה בול. שניהם אנשים מדהימים, כל אחד לגופו, אבל נראה שהם נכנסו ללופ מסוים של חוסר תקשורת וקשה להם לצאת ממנו. אבל אין ייאוש בעולם, ומזל שיש לנו את דני פרידלנדר כי רק שם הם מצליחים לייצר שיח תקשורתי, שבו הם מבטאים את החששות והבעיות שיש להם אחד עם השנייה. אלה הדקות שבהם אנחנו רואים שיחה מדהימה וכנה שגורמת לשניהם לחשב מסלול מחדש, לנטוש את האגו והשתיקות, ולהתחיל את המסע. ברוכים הבאים מור ומאור, בהחלט התחלנו.


בשורה התחתונה, חשוב לזכור שאצל כולנו קיים הקושי באיך להגיד את הדברים, מתי לחשוף את הרגשות שלנו וכמה מהר להתמסר. לכן הרבה פעמים בתחילתו של קשר חדש, האגו שלנו נוטה לקבל מקום של כבוד, עד כדי כך שהוא עלול לגרום לנו להישאר לבד וחבל. תראו, אנחנו חיים בתרבות האני ואני ואני, כולם יכולים ולומדים היום לעשות הכל לבד. אבל כשזה מגיע לזוגיות - אין רק אני, צריך שניים לטנגו. אז בואו נשאיר את האגו בצד, כי הוא לא יעזור לנו פה. כולנו יודעים שבשביל להיות בזוגיות טובה וארוכת שנים (ובמקרים טובים לכל החיים), העבודה היא יומיומית, וחלק בלתי נפרד ממנה היא היכולת לבטא את עצמנו אחד כלפי השנייה. אימוג'י או שתיקה רועמת לא יעשו את העבודה.