אם יש משהו אחד שמאפיין את התהליך של חתונה ממבט ראשון, הוא הליווי הצמוד של המומחים, דני פרידלנדר ויעל דורון לאורך 42 הימים. במהלך ימים אלה הזוגות ייפגשו לראשונה מתחת לחופה, יטוסו לירח דבש מפנק ויעברו לדירה משותפת ויחיו חיים משותפים עד לרגע ההחלטה - האם להישאר יחד או להפריד כוחות? מן הסתם שבתקופה שכזו טיפול זוגי הוא חלק מהעניין. אבל לא לשם כך התכנסו כאן היום, כי את הזוגות נכיר כולנו החל משבת הקרובה (21:15, קשת 12), ועד אז רצינו לבדוק מה בעצם קורה במציאות.

>> אל תפספסו את כל מה שקורה באינסטגרם של חתונה ממבט ראשון

אז יצאנו לדרך עם סקר אהבה 2020 שערך mako בשיתוף מכון פאנלס, והתחקה אחר הרגלי הזוגיות, הסקס והדייטינג של הישראלים. על הסקר ענו 504 משיבים בגילאי 18-55, שמהווים מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה היהודית בישראל, למעט חרדים. בין היתר, המשיבים ענו על השאלה - האם אתם הולכים לטיפול זוגי, והתוצאות מסקרנות ביותר.

20% מהזוגות הנשואים היו בטיפול זוגי, לעומת 60% מהגרושים. כך שמעניין לראות שלפני הגירושים, רוב הזוגות דווקא ניסו לעבוד על מערכת היחסים ביניהם. נתון נוסף ומפתיע שעולה הוא עניין הטיפולים הזוגיים בקרב דתיים אל מול חילונים. מסתבר שהאוכלוסייה הדתית הולכת לטיפולים זוגיים יותר. 27% לעומת 16% בלבד, ומי שמחזיק באחוז הנמוך ביותר הם המסורתיים עם 14% בלבד.

גם מבחינת הערים הנתונים מפתיעים, עם ירושלים שתפסה את המקום הראשון בה 25% מהזוגות הולכים לטיפול. אחריה, מרכז הארץ עם 18% ובחיפה נרשם האחוז הנמוך ביותר - 10% בלבד. האם זה אומר שהכל ורוד במערכות יחסים בצפון? כנראה שלא, אבל נראה שהם מצליחים לפתור את העניינים הזוגיים בינם לבין עצמם.