שותים קוקטייל ביחד (צילום: nico_blue, Istock)
עם הקוקטייל הנכון, הכול יכול לקרות | צילום: nico_blue, Istock

הוא לא שותה וויסקי, ולא מברר מה יש מהחבית – ג'יימס בונד שותה קוקטייל. ועוד קוקטייל בכוס עדינה וזוויתית, שכל גבר ישראלי יתפדח עד לשד עצמותיו לאחוז. אז מה הוא יודע שאנחנו לא? הרבה דברים כנראה, אבל אחד מהם הוא שכל גבר צריך למצוא את הקוקטייל הנכון בשבילו, ועל הדרך, גם לדעת להכין כמה. עשרה למען האמת. להכין בשבילו שהוא לבד, ולהכין בשביל החברים. להכין כשקר מאוד, ולהכין כשחום אימים. להכין לארוחת ערב אבל גם לעל-האש, ולהכין כמובן גם לעלמה במצוקה כשמתבקש. ולא. וודקה רד בול זה לא קוקטייל וזה גם לא משהו שלגיטימי להזמין אלא אם כן אתה רב"ט.

ממה נתחיל? קוקטייל מרענן וקייצי לשעות היום הוא dark and stormy – השם מתייחס לאפלוליות הצבע של המשקה, וכמו רוב הקוקטיילים הטובים באמת הוא פשוט מאוד להכנה: ממלאים כוס היי בול בקרח, מוסיפים שוט של רום (סופסוף משהו לעשות עם הרום שנקלע במקרה לביתכם לפני עשור) ומשלימים עד הסוף בג'ינג'ר אייל איכותי. המהדרין יוסיפו סחיטה קטנה של לימון למעלה. על הדרך תטעמו גם את הג'ינג'ר אייל לבדו. לא רע בכלל. הולך טוב גם עם וויסקי.

>> רוצים לטוס לסיבוב ברים מטורף בלונדון? כנסו לתחרות הקוקטיילים של שוופס ואתם כבר בחצי הדרך לשם

קוקטייל נוסף ליום חם זכה לשם המביך sex on the beach, והוא המשקה האולטימטיבי – מתוק, קליל לשתייה ומכיל המון המון אלכוהול. איך עושים? חצי וודקה, חצי ליקר אפרסק, חצי מיץ תפוזים וחצי מיץ חמוציות. למה חצי חצי ולא רבע רבע? שאלה טובה. ברמנים עובדים בחצאים. כדאי להכין כמות מופרזת של קוקטייל זה בקערה בארוחות ואירועים – הערב כבר ימריא מעצמו, עד כדי כך שבמחוזותינו זכה משקה זה לכינוי הארמי והמפתיע "איפכא מסתברא".

נגרוני מתיישן
הנה תראו, הכנו לה נגרוני

Negroni הוא קוקטייל וותיק ומושלם שזוכה לעדנה – בכוס לואו בול עם קרח מערבבים במידות שוות ג'ין, קמפרי ווורמוט לבן מתוק. אפשר להחליף את הג'ין בוודקה או את הקמפרי באפרול עדין יותר, ולשחק ביחס בין הכמויות לפי הטעם. זה קוקטייל למתקדמים, קשה בהתחלה לשתייה, אבל ממכר בהמשך.

בצבע דומה אבל הרבה יותר קליל נמצא את ה – backdoor – בהייבול עם קרח נמלא שוט וודקה, ראשיין ולבסוף זילוף של מיץ חמוציות.

ומה לגבי משהו קצת יותר לבנטיני? ערק יכול להיות בסיס נפלא לקוקטיילים, פשוטים ומורכבים, כולם מרעננים מאוד ומתאימים ללוחמת קיץ. "עיר לבנה" הוא קוקטייל פשוט ומופלא בו מוזגים על קרח בהיי בול שוט ערק ומשלימים עד הסוף בביטר למון.

משהו מקומי עוד יותר הוא "מר ציפן", שהומצא ע"י ברמן תל אביבי אי שם בשנות התשעים וכולל שוט ערק, רוזטה (מיץ שקדים) וסודה או מים ביחס שווה. מגישים על קרח בהיי בול עם הרבה נענע ומכוונים את המזגן על 18 מעלות.

מרגריטה על פחמים
להכין קוקטיילים לבנות במשרד - זה עובד העניין הזה

השם skinny bitch אומר הכול על מי שתבחר לשתות אותו, והוא הקוקטייל הדיאטטי שבחבורה. על שוט וודקה וקרח מוזגים דיאט למון ליים, או מחליפים את הוודקה בטקילה, שלה, כך אומרת השמועה, ערך קלורי נמוך יותר.

ועם כבר בטקילה עסקינן, פצצת האייטיז טקילה סנרייז מתקמבקת לה לאחרונה וחייבים להודות שלמרות הכל מדובר באחד הקוקטיילים הטעימים והיפים ביותר: מערבבים בשייקר עם קרח טקילה ומיץ תפוזים ביחס של 1:2 לטובת התפוז, ובכוס הייעודית מוזגים בעדינות מעט סירופ גרנדין אדום על הקרח. לאחר מכן מוזגים לאט את התערובת של המיץ והטקילה ומקבלים את אפקט הזריחה.

נסכם בשתי קלאסיקות שבאמת כל אחד חייב לדעת להכין – המרגריטה המושלמת ומרטיני יבש. תשכחו ממשקאות הברד בטעמי פסיפלורה. מרגריטה אמיתית הוא משקה מורכב ומתוחכם המשלב טעמים לא צפויים של חמוץ ומלוח. אנחנו מוותרים על כוס המרגריטה המצועצעת עם מלח על שפתה, ופשוט מנערים בשייקר שתי מנות טקילה, מנה של ליקר קואנטרו ומנה של מיץ לימון עם קורט מלח. מוזגים על לואו בול עם קרח וזה כל הסיפור.

עוד משקה קלאסי שהמתפדחים יכולים בהחלט לוותר על הכוס הוא המרטיני היבש שאיתו התחלנו. ממלאים שייקר בקרח ומוזגים מעט מרטיני מתוק בפנים. מנערים מעט ושופכים את המרטיני. לכיור. ממש כך. עכשיו מוסיפים שתי מנות ג'ין (או וודקה איכותית) בחזרה לשייקר ומנערים היטב. מסננים לכוס הייעודית ללא הקרח או להיי בול עם ומגישים עם זית, בצלצל או בהתאם לרוח התקופה – מקל מלפפון.

יש לכם רעיונות לקוקטיילים אחרים שמתאימים לגברים? יש פה טוקבקים, אז אל תשמרו לעצמכם.

>> רוצים לטוס לסיבוב ברים מטורף בלונדון? כנסו לתחרות הקוקטיילים של שוופס ואתם כבר בחצי הדרך לשם
>> חיים בראש טוב: קוקטייל לכל סיטואציה