קינוחים עם חומוס הפכו לדבר פופולרי מאד בעיקר בקרב מטבחים טבעוניים, אומרת ריטה גולדשיטיין ומסבירה שמהגרגיר הקטן ניתן להכין לא מעט דברים כמו: בראוניז, עוגות, מרנג, פנקייקים ואפילו גלידה. בגלידריית לה ג'נדה בתל אביב הסכימו לקחת על עצמם את המשימה והכינו גלידת חומוס המלווה בטעמים של לימון, פטרוזיליה ושמנת מתוקה. מהגלידרייה מוסרים: "זה טעם שצריך להתרגל אליו אבל זה מה שמיוחד. זה טעם ישראלי של חומוס המשולב עם טעם של גלידה איטלקית".

רוצים לדעת איך מכינים גלידת חומוס ביתית?

רכיבים (לשני קילו גלידה):

1/2 ליטר חלב
125 גרם שמנת
100 גרם סוכר 
50 גרם לימון סחוט
45 גרם טחינה גולמית
300 גרם גרגירי חומוס מבושלים
50 גרם צנוברים

ההכנה:

1. קולים את הצנוברים במחבת מספר דקות, ומניחים לצינון. 
2. שמים בצד כוס גרגירי חומוס וכף טחינה גולמית (הם ישמשו לקישוט הגלידה). 
3. את יתר המרכיבים מערבבים וטוחנים יחד עד לקבלת מרקם אחיד. 
4. את הבלילה יש להגליד מספר דקות במכונת גלידה ביתית. 
5. בינתיים, מוסיפים למחבת הצנוברים המצוננת את כוס גרגירי החומוס וכף הטחינה הגולמית שהשארנו בצד קודם לכן, ומערבבים. 
6. כאשר הגלידה יוצאת מהמכונה מניחים מעליה את תערובת הצנוברים והחומוס. ניתן לקשט עם מעט פטרוזיליה או כל תוספת לטעמכם

 >> לעמוד הפייסבוק של חי בלילה

 חי בלילה: א'-ג' ב-23:25