סרט הדוקו-דרמה "ענת אלימלך – הילדה הכי יפה בירושלים" הצליח לעורר לא מעט תגובות ברשת, ובפרט בקרב נשות ציבור וארגונים מובילים במאבק הפמיניסטי. לילך שם טוב, שילדיה נרצחו ע"י הגרוש שלה לפני כתשע שנים, כתבה בעמוד הפייסבוק שלה לאחר הקרנת הסרט בשבוע שעבר: "כשחיבקתי את ניר בסוף הסרט לזכרה של אחותו ענת אלימלך, הילדה הכי יפה בירושלים, אמרתי לו: 'זה רק במקרה שאני מחבקת אותך עכשיו'. כל הסרט ישבתי קפואה, ראיתי את חיי שלי על המסך הגדול, והמלמול הפנימי שחוזר על עצמו. במקרה שלי הצורר רצח את הילדים שלי ולא אותי רק כדי לנקום בי על שהפסקתי להיות הרכוש שלו".

לצפייה בחלק השני של סרט הדוקו-דרמה "ענת אלימלך - הילדה הכי יפה בירושלים"

"מכאן אני פונה לכל מי שקוראת אותי", המשיכה שם טוב, "אם את מרגישה שאת רכוש של מישהו, שהוא אובססיבי, אומר לך מה ללבוש, עושה לך סצנות קנאה בלתי נשלטות, גורם לך להיות תלותית בו - תברחי מהקשר לפני שיהיה מאוחר. לא משנה שאף אחד בסביבה לא מאמין לך. גם לי אף אחד לא האמין ואני הפסקתי להאמין בי".

 

 

בארגון שדולת הנשים בישראל בחרו באגם רודברג, המגלמת את דמותה של אלימלך ז"ל בסרט כאשת השבוע, וזאת לאחר שרודברג פרסמה בשבוע שעבר שהחליטה לתרום את המשכורת שקיבלה עבור תפקידה בסרט למעון לנשים מוכות. "כבוד ענק לרודברג על המעשה היפה הזה, שלא רק עוזר למעון הספציפי שייהנה מהכסף, אלא תורם גם להעלאת המודעות למציאות חייהן המסויטת של הנשים שסובלות מאלימות מגדרית ולחשיבות המאבק הציבורי שצבר תאוצה בשנה האחרונה", נכתב בעמוד הפייסבוק של הארגון.

 

 

חברת הכנסת עו"ד רויטל סויד התייחסה גם היא לסרט בסטורי שפרסמה בחשבון האינסטגרם שלה לאחר שלקחה חלק בהקרנת הסרט. "23 שנה חלפו מאז נרצחה בידי בן זוגה האובססיבי, ובמהלכן נרצחו למרבה האימה נשים רבות נוספות על רקע דומה. אנחנו חייבים כמדינה וכחברה לעשות הרבה יותר כדי לגדוע כל אלימות נגד נשים".

ענת אלימלך (צילום: מתוך "ענת אלימלך - הילדה הכי יפה בירושלים", קשת 12)
ענת אלימלך ודוד אפוטה | צילום: מתוך "ענת אלימלך - הילדה הכי יפה בירושלים", קשת 12

אורלי טובולסקי-חדד, ממנהלי עמותת "בת מלך" - מקלט לנשים מוכות, התייחסה לסיפורה של אלימלך ז"ל ולסרט בעמוד הפייסבוק שלה: "אני חושבת שאין מי שגדל פה בשנות ה-90 שלא זוכר את הנערה היפה והעדינה שצמחה להיות כוכבת על. את ענת שהפכה לדוגמנית ושחקנית מובילה, שבן זוגה, דוד אפוטה, רצח בדם קר ולאחר מכן התאבד. שנים אחר כך אני עסוקה ביום יום שלי במקלטים, באלימות במשפחה ולצערי גם ברצח על רקע מגדרי. סרט חשוב ועוצמתי - גם על הסיפור עם הסוף הטראגי של ענת, אך בעיקר בשל ההבנה שזה יכול להיות בכל מקום. גם אם זו אישה ממעמד סוציואקונומי גבוה - אין ערובה שלה זה לא יקרה".