ימים ספורים לאחר שנולדה, גילו הוריה של יולי שהתינוקת שלהם חירשת, והאושר הגדול של לידת הבת פינה מקום לתחושות קשות של חרדה, כישלון ושבר גדול. מתוך הכאב הגדול צומחת תכנית פעולה: להעלות את יולי למסלול המהיר לנורמליות. ההורים, נועם וטלי, מתחילים במסע רפואי אישי ומשפחתי כדי לאפשר ליולי לשמוע באופן הטוב ביותר. במסע הזה הם יצטרכו להתמודד עם ההשלכות הכלכליות, חלוקת הזמן המוגבל שיש להם בין ריצות לבתי חולים, אין סוף בדיקות רפואיות, והטיפול בבן הבכור בן שנתיים בלבד שזקוק לתשומת לב. 

כשיולי בת ארבעה חודשים, מתוודעים הוריה לניתוח רפואי מהפכני בשם שתל שבלול, שמאפשר לחירשים לשמוע ואף מבסס את היכולת לקלוט שפה ולדבר באופן ברור. בהמשך, אם יצליח, ישליך הניתוח על התפתחותה התקינה של יולי ועל השתלבותה בחברה כשתגדל. זהו תהליך מורכב וארוך, במהלכו יולי עוברת בדיקות רפואיות רבות על מנת לוודא שהיא מתאימה כמועמדת פוטנציאלית לניתוח.

>>לא ייאמן: צפו בחירשים שהצליחו לשמוע לראשונה

כשיולי בת עשרה חודשים מתקבלות התוצאות, וטלי ונועם מקבלים תאריך לניתוח. הזמן שחולף עד למועד שנקבע עובר במתח רב: מדובר בניתוח ראש בתינוקת שטרם מלאה לה שנה. הניתוח כרוך בסיכונים לא מבוטלים: פגיעה בשריר הפנים, פגיעה מוחית, איבוד שיווי משקל ועוד - אבל מנגד עומדים היתרונות האדירים לשיקומה של יולי. המתח הרב, ולצדו הציפייה, מלווים את ההורים גם ביום הניתוח עצמו, ובפרט כשהם משאירים את בתם התינוקת בידי הרופאים ועוזבים את חדר הניתוח, להמתנה שמרגישה כמו נצח.

"לשמוע בפעם הראשונה" - הערב, מיד אחרי מהדורת החדשות