"טעמנו מנות של פלפלים ממולאים, כרוב ממולא וארטישוק ממולא. לא ידענו מה של מי, והיינו צריכות לשפוט. הפלפל היה הכי רע - האורז היה דביק, התיבול לא טעים, הצבע לא נראה טוב, הכל היה מפורק ולא בושל כמו שצריך. בקיצור, ארבע מנות בלי טעם ובלי ריח", כך מתארת מרי לוי, אחת המאמות הבולטות שיופיעו הערב בפרק  "הצילו! אני לא יודע לבשל" את החוויה שעברה בזמן הצילומים.

מרי, שכאמור גם מתפקדת בין היתר כאם במשרה מלאה למאסטר שף, לא רגילה להיות באור הזרקורים, אך היא מספרת שבשבוע האחרון לא מפסיקים לפנות אליה בנוגע להופעתה בפרק המאמות: "כל האורחים במסעדה מתרגשים לראות אותי בטלוויזיה ושואלים אותי שאלות על התכנית". המסעדה המדוברת היא כמובן "המוציא", המסעדה של בנה: "הוא הכוכב האמיתי, לא אני. הוא עושה הכל במסעדה; מתחיל את ההכנות  כבר ב-6:00 בבוקר ואני באה לעזור לו עם הממולאים".

אבי לוי במאסטר ואן (צילום: mako)
אבי, ילד שלה מוצלח | צילום: mako
אגב אבי, יש לך זכרונות מיוחדים מתחילת דרכו במטבח?

"הוא היה מגיע לבית של סבתא שלו ומתחיל לפתוח את כל הסירים והפתיליות, על כל תבשיל הייתה לו שאלה. יש לו מן הרגל כזה שהוא מריח כל דבר לפני שהוא מכניס לפה, ככה כל הילדים שלי רק שאבי מריח ואז שואל מה המתכון".

אז הכל בזכות הסקרנות שלו בעצם?

 "גם. אני אמנם לימדתי אותו המון, אבל יש לו ידיים זהב וכל מה שהוא לומד, הוא מכין הרבה יותר טוב ממני. הוא עושה כל דבר עם המון חשק ולא סתם הוא נבחר להיות ה'מאסטר שף' של ישראל".

רנא וטל מגיעים למאמא לוי (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת)
מרי מקבלת את טל ורנא בביתה | תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת
בכל הנוגע לפרק המיוחד שישודר הערב, המחמאה הכי גדולה שהצלחנו לחלץ ממנה על הבישול של התלמידים הייתה: "הארטישוק היה סביר". לעומת זאת, כאשר התלמידים הגיעו אליה הביתה לשיעור בישול היא דווקא מאוד נהנתה: "בבוקר הגיעו אליי רנא רסלאן וטל ברודי ובישלנו יחד עלי גפן ממולאים באורז ועשבי תיבול. הראיתי להם בדיוק איך מכינים את המנה שלב אחר שלב, העמדנו את הסיר על האש ואחר כך גם ישבנו לאכול יחד צהריים וכולנו מאוד נהנינו".

מה לימדת אותם בזמן שהיו אצלך?

"היום אנשים לא משקיעים באוכל, הכל מהיר ובלי מאמץ ולכן כולם מתגעגעים לאוכל הביתי של פעם, של הסבתות. אני מכינה אוכל כמו שהיו מכינים פעם. היום מגישים במסעדות צלחת ענקית ריקה עם עשבים וחלזונות באמצע. במסעדה של אבי מגישים מנה שיכולה להשביע שלושה אנשים אבל מרוב שזה טעים גם בן אדם אחד יכול לסיים מנה".

ואם בכל זאת מתחשק לכם לראות איך פועלת הכימיה בבית משפחת לוי מקרוב, היום (שלישי) ב-15:00 יגיעו השניים אל אולפן "מה אתם אומרים" שם יפגשו עם מאמות מוכרות נוספות כמו אמא של סיון קליין שתגיע לבשל עם בתה, ואפילו צילה עופר, בוגרת העונה האחרונה של "מאסטר שף".

"הצילו! אני לא יודע לבשל", הערב (שלישי), 21:00, ערוץ 2

עוד בהצילו!: