רחבת הריקודים היא המקום הטבעי של אלי מזרחי. שם הוא גדל, למד, התפתח והפך להיות אחד הרקדנים הטובים והמוכרים בישראל. גם את תחום השיפוט הוא מכיר מקרוב, הוא השופט הקשוח, המקצועי שאוהב להגיד את ה"תכל'ס" והשורה התחתונה, אבל תמיד עם חיוך וזריקת עידוד. רגע לפני שתפתח עוד עונה מרגשת של "רוקדים עם כוכבים" (שלישי, אחרי החדשות, קשת 12), הוא משתף בראיון ל-mako את כל הפרטים העסיסיים ומה קורה כשמתמודד לוקח את הביקורת שלו ללב ונפגע.

לעמוד ולשפוט אנשים שמתאמנים וקורעים את עצמם בסטודיו שעות על גבי שעות, לומדים טכניקות חדשות מאפס, מביאים את הגוף שלהם לגבהים חדשים ולעיתים אף נפצעים בדרך, זו לא משימה פשוטה בכלל. לכן, משתף מזרחי, הוא משתדל תמיד לתת ביקורת כמה שיותר עניינית. "אני לא מעליב אותם. צריך לדעת לנסח בצורה כזאת שתקבל תוצר חיובי בסוף. הרעיון הוא שאנחנו נהיה שותפים לתהליך שהם עוברים ונקדם אותם, זה מה שמנחה אותנו. אפשר להגיד גם את הדברים הקשים בניסוח שלא מעליב או מביא אותם לרגרסיה, ברוב המקרים אנחנו מצליחים".

זכור לך מקרה שאחד הכוכבים לקח ביקורת באופן אישי ונפגע?
"זה קרה הרבה, אבל לא בהכרח כי זה נוסח לא נכון, אלא בגלל שאנשים שמו את עצמם באיזה שהיא תדמית וזה שבר להם אותה. או שהם עוד לא התמסרו טוטאלית והיו מאוד רגישים לקבל ביקורת, אבל אם אתה מתמסר לזה ובונה את עצמך, אפשר להגיע רחוק. כמו מעיין אדם למשל או אחרים שהתחילו בתור זחל והפכו לפרפר".

מה מצפה לנו בעונה החדשה?
"השנה לדעתי תהיה רמה יותר גבוהה בעקבות ההצלחה המטאורית של העונה הקודמת. הרבה רצו להיכנס, אז יכלנו להיות יותר בררנים בבחירה גם של הרקדנים וגם של הכוכבים".

>> רוצים לדעת הכל על "רוקדים עם כוכבים"? הגעתם למקום הנכון

אם היית צריך להמר על מתחרים שיגיעו רחוק?
"אני אף פעם לא שם את כל הז'יטונים שלי. התקדמות בריקוד היא מורכבת מאוד, זה לא רק לעבוד בחדר חזרות ולצאת לרחבה, זה איך אני מרגיש, איך רואים אותי, האם אני יכול להיפתח? אלה תהליכים שבכלל לא קשורים לעבודה ברגליים או טכניקה. לפעמים הם מתחילים חלש ואז עושים את הפריצה שלהם, או הפוך מתחילים חזק ולאט לאט דועכים".

ובכל זאת, יש מתמודדים בולטים בעינייך? ששווה לשים עליהם עין?
"כן. גיה באר גורביץ', דנה גרוצקי, יסמין לוקץ'. יש כמה שיכולים להגיע רחוק, מקווה שהם יממשו את הפוטנציאל".

כשמאחוריו רזומה של שנים רבות בתעשייה בתור רקדן, כוראוגרף ושופט, קשה מאוד להפתיע את מזרחי, שנדמה שכבר ראה כמעט הכל. למרות זאת, הוא נהנה מכל עונה מחדש וחושף את הסוד לרקדן המושלם לדעתו: "הכל זה במינונים. אחד צריך את הטכניקה, לאחד יש יותר תשוקה, צריך להיות גם וגם. בהתאם לזה גם השיפוט, הרי יש כאלה שעושים לך את זה יותר ויש כאלה שפחות. יכול להיות שהטכניקה תהיה מצוינת, אבל לא תרגיש שזה עובר אלייך ויכול להיות שהביצוע ירגש אותך עד דמעות והטכניקה לא תהיה בשמיים".

יש זוג מהעונה הקודמת שאתה זוכר שהוציא ממך את הרגש הזה?
"נינה ואלכס. בשלבים האחרונים כבר היה ביניהם חיבור שהם הצליחו לשדר משהו אחר. מעבר לטכניקה והיכולות הווירטואוזיות, הם מכניסים אותך לתוך הסיפור של הריקוד. אם אתה מצליח להיכנס לדמות הזאת ולשדר אותה החוצה, אתה משתף אותנו, את השופטים, בתהליך הזה ואנחנו הופכים להיות חלק וזה עובד".

אלכס שטילוב ונינה סולוביוב – פוקסטרוט ורומבה  (צילום: מתוך "רוקדים עם כוכבים", קשת12)
"הם מכניסים אותך לתוך הסיפור של הריקוד" | צילום: מתוך "רוקדים עם כוכבים", קשת12

זאת כבר העונה השנייה שלכם ביחד של צוות השופטים. איך הדינמיקה בינכם?
"הדינמיקה מצוינת, יש לנו כימיה טובה. אנחנו מתדיינים על הדברים ומבינים שיש לנו ראייה שונה, על כל אחד עובד משהו אחר. לפעמים זה יותר הטכניקה, לפעמים הרגש וזה רק יתרון למתחרים שמקבלים השקפות שונות".

יש סיטואציות של ויכוחים מאוד קשים ביניכם על המתחרים. איך מתמודדים עם זה?
"אי אפשר להתעלם מהעובדה שכשהתחרות מתקדמת ואנחנו רואים כמה המתמודדים עובדים קשה ולפעמים לא עובד להם, צצים רגשות אחרים ואנחנו מתחילים לפתח איתם קשר. אם אתה מרגיש שמתחרה לא הצליח אתה רוצה לתת לו תמיכה, כדי שהוא יתקדם ולא ייפול, אז לפעמים יש חילוקי דעות. בעיקר בשלבים היותר מתקדמים, כשאנחנו מבינים שאם לא נרים להם הם פשוט ילכו הביתה".

את מי מהשופטים גילית במהלך העונה? או למדת עליהם משהו שלא ידעת לפני?
"את אנה אני מכיר הרבה שנים וגם שפטתי אותה כשהיא הייתה מתחרה בעצמה. את דוד אני מכיר והוא דוד. את רונה לי לא כל כך הכרתי ומעבר לטכניקה, היא גם רואה דברים עם הרגש ומתנסחת מאוד יפה, התרשמתי ממנה לטובה".

כשאתה רואה את המתמודדים רוקדים, זה לא עושה לך חשק לעלות לבמה?
"אם יציעו לי משהו, אני בטוח אלך. אני חיית במה".

איך אתה חושב שהיית מתמודד עם השיפוט?
"הייתי מתחרה, משם באתי. אז אני מכיר את הסיטואציה הזאת של שופט. צריך לקבל את זה בענווה ולקחת את הדברים הנכונים מהשיפוט וללכת עם זה קדימה. אבל זה מן מוטו בחיים לא רק בריקוד".