מחלקת טירונים חרדית באמצע עימות עם פלסטינים זועמים, כך הסתיים לו הפרק השני של "כיפת ברזל". עד לפרק הבא, שישודר ביום שלישי בקשת, בדקנו מה קרה מאחורי הקלעים של הסדרה, שייצרו יואב שוטן-גושן, איילת גונדר-גושן, אבנר ברנהיימר ורעיה שוסטר. בעזרת הבמאי אלון זינגמן, שמוכר גם מהסדרה "שטיסל", הנה כמה דברים שגילינו על הדרמה החדשה. 

1. טירונות ארוכה

הסדרה צולמה במשך כשבעים יום.

2. לא סתם ניצבים

כדי לתת לשחקנים תחושת אותנטיות, הורכבה מחלקת הטירונים בסדרה מחרדים ודתיים בוגרי יחידות קרביות. הליהוק לקח זמן עד לאיתור האנשים הנכונים, שגם חידשו כמה דברים להפקה. אחת התרומות של החיילים לשעבר שהצטרפו לצילומים היא ערכת טלית-תפילין בצבעי הסוואה, שמופיעה בסדרה.

רועי ניק (צילום: יחסי ציבור, קשת12)
צולמה בשמונה לוקיישנים שונים. כיפת ברזל | צילום: יחסי ציבור, קשת12

3. הלוקיישן

הסדרה צולמה בשמונה לוקיישנים שונים. בסיס הטירונים המרכזי הוקם במיוחד עבור הסדרה, על גבעה ליד מושב כפר רות באזור העיר מודיעין.

לוח שידורים קשת 12. כל הפרטים

>>כנסו לעמוד הפייסבוק של "כיפת ברזל" וקבלו את כל העדכונים על הסדרה

4. גדר אחת, ערים שונות

 אחת הסצנות היא של אחד החיילים שעובר גדר. צד אחד של הגדר צולם ליד העיר מודיעין, והצד השני צולם בפתח תקווה.

5. שילוב ראוי

בתחקיר גילו יוצרי הסדרה כי השנה השלישית בשירות של החיילים החרדים בצה"ל כוללת בעיקר לימודי מקצוע ולפעמים גם השלמת בגרויות, כדי לעזור למשרתים להשתלב בעולם העבודה עם סיום השירות.

כיפת ברזל על הסט (צילום: יחסי ציבור, קשת12)
רוב השחקנים חילונים וחלקם לא שירתו בקרבי. ואז הגיעה הסדרה | צילום: יחסי ציבור, קשת12

6. רובם חיילים בודדים

עוד דבר שעלה מהתחקיר לסדרה הוא שרבים מהחיילים החרדים מוכרים כחיילים בודדים, מאחר והם לא מקבלים תמיכה מהבית ומהחברה החרדית.

7. הפרדה מוחלטת

בתחקיר גם התברר ליוצרים כי בבסיס טירונים של חרדים אין כל כניסה לבנות, ובינו לבין הבסיס המעורב עוברת גדר.

8. טוב, לא לגמרי מוחלטת

למרות העובדה שגדר מפרידה בין בסיס הטירונות החרדי לבסיס המעורב, במהלך התחקיר שמעו היוצרים על כמה מערכות יחסים שנוצרו בין חיילים חרדים לחיילות הבסיס הסמוך, בין היתר בגלל הדיבור בקשר הצבאי, כפי שרואים בסדרה. אחת מהם אף הובילה לחתונה בה היו 3 מחיצות – גברים, נשים וחילונים מעורבים.

9. עשרים וחמש שנה, לך תזכור

רוב שחקני הסדרה הם חילונים וחלקם לא שירתו בקרבי. הבמאי אלון זינגמן גם כן מגיע מבית חילוני ואת הטירונות הקרבית שלו, ביצע לפני 25 שנה. הוא היה צריך להתעדכן, יחד עם הידע שצבר בתפקידו כבמאי הסדרה "שטיסל", שעסקה גם היא בציבור החרדי.

סט כיפת ברזל (צילום: יחסי ציבור, קשת12)
טעמו פעילות מבצעית מה היא. צילומי הסדרה | צילום: יחסי ציבור, קשת12

10. מתחזקים

השחקנים הראשיים בסדרה ערכו סיורים לימודיים בבני ברק בעזרת מדריכים ויועצים חרדיים. הם הצטרפו למשפחות חרדיות ולמדו על אורח החיים ושגרת היום שלהן.

11. שלושים שניות, זוז!

השחקנים גם הצטרפו לפעילות של טירוני "נצח יהודה", המסלול החרדי הוותיק בצה"ל, שבסיסו נמצא בבקעת הירדן.

12. סיכון מחושב

כדי להשיג צילומים אותנטיים של רחובות חרדיים בבני ברק, השתמשה ההפקה ברכבי הסוואה ומצלמה נסתרת, מאחר ולא הייתה אפשרות להשיג צילומים כאלו בדרך אחרת. 

 עוד ב"כיפת ברזל":

 סדרת הדרמה המקורית, "כיפת ברזל", תשודר בשלישי בקשת, ערוץ 2 ובקרוב בערוץ 12