זה אחד מהסודות הגלויים ביותר של זוגות שנמצאים בקשר ארוך ומתמשך. בשנים הראשונות זה נעים וכיף לישון במיטה אחת, זה לצד זה. ככל שהשנים עוברות ואנחנו מתבגרים, זה נהפך להרגל מעט מעיק.

ב"שיטת אשכנזי" הערב (שני, אחרי החדשות, ערוץ 12), עדי אשכנזי תפגוש נשים וגברים בשנות ה-60 לחייהם, שיספרו, בלי להתבייש, שהם מזמן הפרידו כוחות ולא ישנים עם בני ובנות הזוג שלהם. אשכנזי תפגוש גם את ציפי, שביקשה מבעלה לישון בחדרים נפרדים - וזכתה לסירוב נחרץ. ולא, לא בגלל הרומנטיקה.

"אמרתי לבעלי: תקשיב, כל החברות שלי ישנות כבר בנפרד. לכל אחת יש חדר", משחזרת ציפי את השיחה שבה הציעה לבעלה לישון בנפרד, "הוא אמר לי: 'אם ככה, תיקחי את התיק ותצאי מהבית'. הוא לא מוכן. זה לא מאהבה, נו, בחייאת. זה כדי שאם הוא חס וחלילה יפסיק לנשום, שיהיה מישהו לידו. דופק, דופק".

תתפלאו, אבל שינה בחדרים נפרדים דווקא יכולה להועיל לזוגיות ולא לפגוע בה. לא מאמינים? תשאלו את פרופ' רפי קרסו, נוירולוג ומומחה לאנטי אייג'ינג. "אני תמיד אומר לזוגות - אתם לא ישנים טוב ביחד? אם יש לכם שני חדרים בבית לפחות, שכל אחד יישן בחדר אחר", חושף פרופ' קרסו את עצת הזהב לזוגות.

פרופ' רפי קרסו (צילום: מתוך "שיטת אשכנזי", באדיבות ספורט 1)
סובלים מנחירות בן הזוג? תעיפו אותו לחדר השני. פרופ' רפי קרסו | צילום: מתוך "שיטת אשכנזי", באדיבות ספורט 1

באילו מקרים הוא ממליץ על הצעד הזה? "אם יש לו נפיחות בלילה, או שהוא קם כל חמש דקות לשירותים וכשהוא קם היא לא נרדמת, או אם הוא נוחר או שהיא נוחרת - כי בגיל הזה גם נשים נוחרות", מפרט קרסו, "יש כאלה שאומרות: 'אני צריכה את הנחירות כדי לדעת שבעלי בשטח'. יש כאלה שהנחירות מפריעות להן, לא יכולות להירדם - כמו תחנת רכבת". אשכנזי מתחברת יותר לאופציה הראשונה, ומסכמת בהומור: "עם איתן, לפעמים יש לי את הפחד שהוא מת במיטה. מתי זה? כשהוא ער. אם הוא נרדם, אני שומעת".