אחרי שאביב משה, חיים כהן, אוהד לוי ותומר אגאי לקחו פיקוד על מסעדת השף של 2025, הגיע תורו של השף מושיקו גמליאלי. מאז יום שישי האחרון, גמליאלי מנהל ביד רמה את המסעדה ומנסה בכל דרך לפתות את תושבי העיר לפתוח את הארנק ולשלם עבור ארוחות גורמה מפנקות. זאת אומרת, אם הם בכלל יכולים להרשות זאת לעצמם.

גמליאלי התחיל את הקריירה הקולינרית שלו במטבח של מסעדת מחניודה הירושלמית בבעלותו של אסף גרניט. מהר מאוד הוא הפך לשותף בקבוצה שניהלה את המסעדה והוביל פתיחת מסעדות חדשות, לצד הפיכתה של מחניודה עצמה לאחת המסעדות הטובות והחשובות בארץ. כעבור מספר שנים של שותפות יצא גמליאלי לדרך עצמאית, לא לפני שקנה את חלקו של גרניט במסעדת מונא הירושלמית. בהמשך הדרך גם פתח את מסעדת אנה שגם היא שוכנת בבירה.

איך מצליחים גם לנהל שתי מסעדות מצליחות ועסוקות וגם להאכיל את תושבי העיר של 2025?
“בוחרים שותפים מעולים כמו איתמר נבון ורועי צבאג שמנהלים את המסעדות בזמן שאני בעיר".

מה האתגר הגדול כשמבשלים למשתתפים בריאליטי בזמן צילומים?
"צריך לקרוא את הסועד ולהיות צעד אחד לפניו. אתה עושה הרבה תכנונים, אבל ברגע האמת זה לא יצא בדיוק כמו שרצית. צריך להיות עירני, להריח ואולי לשנות קצת את המנה, את הגודל, אולי להגיש מוקדם או מאוחר יותר. מרגישים את זה בזמן אמת. מסעדנות חכמה היא לשים את הרצונות של הלקוח בפרונט".

ראמפ סטייק, שיטאקי ופירה תפוח אדמה. מסעד מונא (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
ראמפ סטייק, שיטאקי ופירה תפוח אדמה. מסעדת מונא | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

איך היה המפגש עם התושבים?
"זה לא משהו שאני עושה בדרך כלל ובהתחלה זה היה מלחיץ, אני גם הטבח וגם המלצר ואני לא רגיל לזה. תמיד שעושים דבר חדש זה מרגש, אי אפשר להתרגל לזה. אנשים חדשים שהרגע הכרת טועמים את האוכל שלך בפעם הראשונה, תמיד יהיה את הלחץ שלא יהיה להם טעים או שזה לא יפגע בול. החרדה נמצאת שם, במיוחד שזה בלייב ואתה חשוף לביקורת מול כל האנשים".

איזה תפריט מצפה לתושבים של 2025?
"אנחנו מביאים את רוב התפריט ממסעדת מונא, זה אוכל עם טאץ' שעשוי מהסביבה, אבל בצורה קלאסית מפנקת. לא נביא אוכל יום יומי, אבל עדיין נשמר את החוויה של ארוחה משפחתית וישראלית באווירת ערב שישי. זה אומר הרבה מנות פתיחה, דגים נאים, מטבלים ולחמים מכמה סוגים. בשישי הגשנו חלות בריוש ובימי חול נגיש יותר מנות רעננות".

איך התרשמת מהתושבים, היה מתח סביב השולחן?
"הרגשתי כמו אורח בעיר שלהם, למרות שהמסעדה שלי. הם נהנו מאוד מהאירוע, הניחו דברים שמתרחשים שם בצד והיו לגמרי בתוך הארוחה. אם הסועדים במסעדה שלך נשארו יותר ממה שהם היו צריכים זה אומר שעשית משהו טוב".

אם היית צריך להכין רק מנה אחת במסעדה שלך, איזו מנה זו הייתה?
אין דבר כזה, אם הייתי צריך להכין רק מנה אחת לא הייתי פותח מסעדה. אני מתגאה בזה שאנחנו עושים אוכל בצורה רצינית ושכל עונה תמצא תפריט אחר בכל המסעדות. אני פחות שף של מנת דגל, אני חי מעונה לעונה ומחומר גלם לחומר גלם".

טרטר דה בף, מסעדת מונא (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
טרטר דה בף, מסעדת מונא | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

מאיזה מטבח היית נמנע להתעסק בו?
"אני לא בקיא במטבחים האסייתי וההודי, זה פחות התחום שלי, אז לא יראו הרבה מנות כאלה במטבח שלי".

מה הייתה המנה הראשונה שהכנת אי פעם?
"הדבר הראשון שהכנתי בחיים שלי היה אורז לבן והוא יצא פשוט על הפנים, כל מה שיכול היה להשתבש, השתבש".

למי הכי התרגשת להכין אי פעם ארוחה?
"למשפחה שלי. בכל פעם שאני פותח מקום חדש, ההורים והאחיות שלי מגיעים וזה הכי מרגש אותי בעולם".

איך יראה עולם הקולינריה בשנת 2025?
"גדל כאן דור חדש של שפים צעירים וסופר מקצוענים וכבר רואים את הניצנים שלהם פורחים. זה דור של שפים שיחזיר לקדמת הבמה את הכבוד לחומרי הגלם והעשייה המוקפדת. ישראל תעמיק את השורשים הקולינריים שלה בהצלחה גדולה".

וטרנדים קולינריים? משהו הולך לכבוש את הישראלים?
"בכנות, אני הכי גרוע בטרנדים שיש בעולם. אני חי בסרט שאם אני בטרנד מסויים אז כולם בו, אבל אני בטוח שהרואו פוד וזה שעושה יותר 'נעים בגוף' יתפוס מקום רחב יותר עד אז".

2025 משודרת בקשת, ערוץ 12