היסטוריה, ארכיטקטורה, דת - כולן הפכו את ירושלים ליעד תיירותי מוביל לא רק בישראל אלא מסביב לעולם. העיר הקדושה לשלוש הדתות רווייה במקומות שחובה לבקר בהם לפחות פעם בחיים ועם הגבלות הטיסה הנוגעות למגפת הקורונה שמסרבת להיעלם, אולי הגיע הזמן שתנצלו את ההזדמנות ופשוט תקפצו לירושלים. מה שכן, אל הביקור הקרוב שלכם בעיר חובה שתגיעו רעבים (אבל ממש). 

אם תל אביב ידועה במסעדות השף שלה ובברים הטרנדיים שנפתחים חדשות לבקרים וחיפה מלאה במקומות מעולים לחומוס ומסעדות דגים, אפשר לומר שבירושלים יש מזה וגם מזה (ועוד הרבה יותר). אלה המוסדות הקולינריים שהכי שווה לבקר בהם - ממסעדת השף הכי מצליחה בישראל, דרך המאפייה ששברה את האינסטגרם ועד דוכן סנדביצ'ים שאסור לפספס. רעבים? 

סאטיה (קרן היסוד 36, ירושלים)

מסעדה חדשה יחסית של השף אילן גרוסי שפועלת בשעות הערב בלבד. מדובר באחת המסעדות היחידות בעיר שאינה כשרה ומתאימה גם למי שמחפשים את סוג האוכל הזה, המטבח של גרוסי מציע לסועדים מנות שכוללות דגים, פירות ים, בשר וגם כמה ראשונות מצוינות (סטייק כרוב צלוי) והרבה ספיישלים מתחלפים. אם בא לכם על בילוי כיפי עם חברים תוכלו לשבת על הבר וליהנות מהקוקטיילים המעולים שיש לסאטיה להציע לכם.

קפה קדוש (שלומציון המלכה 6, ירושלים)

אם אתם פודיז שאוהבים לבלות באינסטגרם, אין סיכוי שפספסתם את קפה קדוש, מאפייה ירושלמית שהיא הכל חוץ מ׳עוד׳ בית קפה. הבעלים איציק וקרן קדוש ממשיכים להכין עוד ועוד מאפים מיוחדים, טעימים ומעוררי תיאבון שמביאים אל הוויטרינה של המקום אלפי מבקרים מדי יום. אם עדיין לא ניסיתם את ״הכלה מאיסטנבול״ אין לכם שום תירוץ.

מונא (שמואל הנגיד 12, ירושלים)

אחת ממסעדות השף המוערכות לא רק בירושלים, אלא בכלל בארץ. מונא, של השף מושיקו גמליאלי, מציעה את כל החוויה של מסעדת שף כולל מפות לבנות ושירות ברמה הגבוהה ביותר. המטבח של גמליאלי מציע פיוז׳ן בין מטבחים שונים בעולם ובין המטבח הירושלמי, כך שתוכלו למצוא כאן מנות כמו בצלים חרוכים ופרמז׳ן, אניולוטי של כרישות אפויות ועוד.

View this post on Instagram

A post shared by Mona Restaurant (@monarest)

צ'אקרה (המלך ג'ורג' 41, ירושלים)

בר מסעדה וותיק וסופר פופולרי שמציע מנות כיפיות בביצוע מדויק ועם אווירה שמחה. יש כאן מה שנקרא מטבח ים תיכוני עם מנות כמו חציל בטחינה, סלט קיסר, קרפצ'ו ופירות ים (שלא תמצאו הרבה בירושלים). לצד ריבוי העסקים הכשרים כיף שיש גם אלטרנטיבה.

אם כבר חופשה... ירושלים! לכל הפרטים על האירועים בעיר>>

סאול האוס (חב״ד 34, ירושלים)

מטבחים אסיאתיים למיניהם הם להיט גדול אצל הקהל הישראלי מזה שנים רבות: סושי, תיאלנדי, ויאטנמי, כולם הפכו ללהיטים גדולים. המטבח הקוריאני דווקא מוכר כאן קצת פחות וחבל. סאול האוס הקרויה על שם בירת דרום קוריאה, מציעה מנות אהובות מהמטבח הקוריאני ועוד בגרסאות כשרות! תוכלו למצוא כאן ביבימבאפ (אורז מאודה עם ירקות וביצת עין), טקבוקי (גלילים של בצק אורז במילויים מלוחים), קימבאפ (סושי קוריאני) וכמובן קימצ'י מצוין.

אנדלוסיה (מעבר בית הכנסת 12, ירושלים)

בר קוקטיילים כשר וסקסי? גם את זה תוכלו למצוא בירושלים. לצד קוקטיילים שמיוצרים מתמציות מקומיות, תוכלו למצוא אוכל בר טעים במיוחד המבוסס על דגים, יש כאן סביצ'ה, טטאקי טונה ומיני המבורגרים עם צ.יפס ירקות שורש. 

מבחר מנות של מעסדת אנדלוסיה (צילום: דניאל לילה )
מבחר מנות של מסעדת אנדלוסיה | צילום: דניאל לילה

 Harvey’s (יפו 33, ירושלים)

אנחנו מתנגדים גדולים לעישון אבל אוכל מעושן? זה כבר סיפור אחר לגמרי. בשרים מעושנים במיוחד הם טרנד קולינרי שרק הולך ומתחזק ברחבי העולם ועכשיו יש גם לירושלים מסעדה שמתמחה בעישון בשר בסגנון אמריקאי. הרווי נקראת על שם השף שלה, חיים ״הרווי״ סנדלר שעשה עלייה מקנדה, רכש מעשנת עץ שממנה הוא הוציא נתחים גדולים ומפנקים.

רחל בשדרה (שדרות בן מימון 13, ירושלים)

לא כל דוכן סנדביצ'ים ראוי להיכנס לרשימה מכובדת של מסעדות אבל כל מי שאכל את הכריכים של רחל בן אלול (בוגרת ״מאסטר שף״) מכינה, יודע ש״רחל בשדרה״ הוא הכל חוץ מ׳עוד דוכן׳. תוכלו למצוא כאן באגטים טריים ופריכים בטירוף עם מילויים יצירתיים במיוחד, ירקות, גבינות ועשבי תיבול. אנחנו רק מזהירים - כמעט תמיד תמצאו תור מכובד.

 נווה צדק (שמאי 17, ירושלים)

נווה צדק? זה לא בתל אביב בכלל? אז לא, הבר מסעדה החדש יחסית נפתח דווקא בעיר הקודש ותוכלו למצוא בו את כל ההנאות שאפשר לחלום עליהן בבר: קוקטיילים, אלכוהול איכותי ואוכל קליל וכיפי.

 אישטבח (בית יעקב 1, ירושלים)

בית מאפה פופולרי ואהוב במיוחד שמדגים היטב את המטבח הישראלי החדש. מדובר במקום שמתמחה במאכל מהמטבח הסורי-כורדי בשם שמבורכ שמוגש כאן עם ירקות כבושים, ממרחים וצ'אטני (שבכלל מגיע אלינו מהודו). גם כאן תמצאו תור של אנשים שרק משתוקקים לקבל את השמבורכ שלהם וכמה שיותר מהר.

 מחניודה (בית יעקב 10, ירושלים)

אם יש מסעדה שהפכה למוסד קולינרי ובה צמחה אימפריה בין לאומית, זאת ללא ספק מחניודה של השף אסף גרניט. המסעדה שכבר נקראת בכלל ״קבצות מחניודה״ כוללת היום גם את ״יודל'ה״ (בר שמח), את ״הדקל 3״ (בר מסעדה אלגנטי ומהודר) וגם את ״צמח״ (מסעדה צמחונית טבעונית). לא משנה באיזה מהם תבחרו, אתם חייבים לאכול לפחות פעם אחת בחיים את מנת הפולנטה המפורסמת.

View this post on Instagram

A post shared by מחניודה | Machneyuda (@machneyuda)

 אדום (דוד רמז 4, ירושלים)

אחת ממסעדות האיכות הותיקות ביותר בירושלים נחשבת כבר למוסד קולינרי. החלל שלה מקרין עיצוב מודרני עם גופי תאוריה מרשימים ומטבח שמוציא מנות נפלאות לסועדים הרבים שפוקדים אותה. יש כאן טרין כבדים, המבורגר מצוין, קורדו בלו ועוד מנות צרפתיות קלאסיות בביצוע מושלם. חשוב להזמין מקום.