גודלה העצום של תאילנד יצר בה שפע עצום של תרבויות, צבעים, טעמים וריחות – אבל נדמה, משום מה, שהישראלים מכירים רק אזורים מסוימים ואטרקציות ספציפיות. יש במדינה הטרופית המון מה לראות, והיא יכולה להתאים למגוון גדול של מטיילים. ניר הרפז מ-OTHERWAYS מכיר לכם עשר נקודות קסומות ומעניינות בתאילנד, כאלה שמרבית הישראלים עדיין לא מכירים – וחבל.

מחפשים טיסה זולה לתאילנד? היכנסו ל-smartair

אומגת ג'ונגלים בפאטיה
אומגה בג'ונגל תאילנד (צילום: FLIGHT OF THE GIBBON, האתר הרשמי)
לשחק אותה טרזן. אומגת מעוף הגיבון | צילום: FLIGHT OF THE GIBBON, האתר הרשמי

כארבעים דקות נסיעה מהעיר פאטיה תמצאו את אתר הגלישה האתגרית "מעוף הגיבון" (Flight Of The Gibbon), המציע חוויה אקסטרימית של אומגה בין צמרות עצי הג'ונגל. האטרקציה מתאימה גם לילדים וגם לזקנים, כאשר תחת איבטוח כבד מטפסים המבקרים אל מתקן השילוח במרומי אחד העצים, לגובה של כעשרים מטרים. מהרמפה יוצאים למסע סטייל טרזן בין הצמרות, במסלול אומגה שאורכו כחמש מאות מטרים. אתר החברה מציע מידע (מתורגם בעילגות) גם בעברית, ותמונות שעושות חשק.

לשחות עם קופים בסמוט סונגקראן

סמוט סונגקראן (Samut Songkhram) הוא מחוז עתיר במים ויערות הנמצא על קו החוף התאילנדי, כ-80 ק"מ ממערב לבנקוק. ביערות המנגרובים, המאופיינים בצמחייה שגדלה בתוך המים בנקודות מפגש בין מים מתוקים ומלוחים, חיים קופים מזן מקאק. במטרה לעבור מאי לאי בחיפוש אחר מזון, סיגלו לעצמם הקופים את היכולת לשחות בים - והתיירים מוזמנים לצאת ליום שיט בסירה, שבמהלכו צופים בקופים השוחים ואפילו מאכילים אותם בפירות. אין מה לחשוש – הקופים, לרוב, פחדנים למדי.
הסיורים יוצאים ממעגני הסירות בכפרי הדייגים באזור, הם כוללים ארוחת צהריים ועולים כ-1,200 בהאט.

חוות הפילים פטרה
חוות הפילים פטרה תאילנד (צילום: PATARA THAILAND, האתר הרשמי)
זה רק אני והפיל שלי. חוות הפילים פטרה | צילום: PATARA THAILAND, האתר הרשמי

בניגוד לחוות המסחריות, בהן מקובל להציג בפני התיירים מופעי קרקס של פילים מאולפים משחקים כדורגל, בחוות הפילים פטרה (Patara) מאמצים המבקרים את החיה הענקית ליום שלם. החווה האקולוגית, הנמצאת מחוץ לעיר צ'יאנג מאי שבצפון תאילנד, מקבלת מדי יום רק מבקרים ספורים; כל אורח לובש תחפושת אותנטית של מוביל פילים, ויוצא לטיול משותף עם הפיל האישי שהוצמד לו.

המדריכים ילמדו את מובילי הפילים החדשים כיצד מדברים עם הפיל, איך להנחות אותו ואיך לרחוץ אותו, והתשלום כולו תרומה לבית החולים לפילים ולפרויקט החזרת הפילים לטבע. חובה להזמין מקום מראש.

המקדש השקוע בסאנגלקה

מיעוט ממוצא מוני מאכלס את סביבתה הכפרית של העיירה סאנגלקה (Sangkla), כמאה קילומטרים מעיר המחוז קנצ'נבורי (Kanchanaburi) סמוך לגבול הבורמזי. המונים הם שבט שהגיע מבורמה והתיישב על שפך נהר הקוואי, ולפני כארבעים שנה הקימו לעצמם הפליטים את מקדש וואט וואנג וויווקאראם (Wat Wang Wiwekaram).

בשנים האחרונות הקימה הממשלה מערכת סכרים בנהר, נתיב הזרימה השתנה והעמק שבו נמצא המקדש הוצף. שיט בסירה מסאנגלקה יביא אתכם עד המקדש, השקוע כמעט כולו במים הצלולים; אם מסתכלים מתחת לפני המים, אפשר לראות בקלות את פרטי המקדש הקדום מנצנצים על הקרקעית.

המקדש המואר בפראייה נקון
פראייה נקון תאילנד (צילום: Niels Mickers)
אור אלוהי. המקדש במערת פראייה נקון | צילום: Niels Mickers

שמורת סאם רוי יוד היא שמורת הטבע הימית הראשונה שהוכרזה בתאילנד. היא נמצאת במחוז פראן בורי, שעה נסיעה מעיר הקיט המלכותית הואה הין, העיר שבה נופשים בני המשפחה המלכותית. הנוף הדרמטי בשמורה כולל שרשרת הרים מעל קו החוף, המשובץ בכפרי דייגים. תיירים יכולים לצאת בסירות דייגים אל חוף נידח בשם סאם רוי יוד (Sam Roi Yod Beach), אליו ניתן להגיע רק דרך הים - וממנו להתחיל טרק רגלי במעלה הג'ונגל.

הטיול יביא אתכם אל מערת הנטיפים פראייה נקון (Phraya Nakhon Cave), המתייחדת בתקרה פתוחה בעדה חודר אור היום. בנקודה שבה פוגעת השמש באדמה נבנה מקדש בודהיסטי תת קרקעי, והמראה מרשים. ארוחת צהריים מומלץ לאכול באחד מכפרי הדייגים הסמוכים, המצטיינים במנות דגים טריים ופירות ים.

שוק 100 השנים בסופאן בורי

אותאי תאני הוא שער הכניסה אל צפון תאילנד, ואזור ששמר על נופי טבע פראיים ובתוליים. מומלץ לנסוע מנקודה לנקודה באופניים, aאותם ניתן לשכור בגרושים או לקבל בהשאלה בחלק מבתי ההארחה והריזורטים.

בעיר סופאן בורי (Suphan Buri) נמצא השוק העתיק ביותר בתאילנד, הפעיל כבר יותר ממאה שנה: מדובר בשוק מקומי פעיל, המתאפיין במוצרים שבהם סוחרים המקומיים, רובם ממוצא סיני. השוק מבוסס על בתי עץ טיק ישנים, כאשר החנויות ממוקמות במפלס התחתון ובית המשפחה בירכתיים. אפשר לבקש מהתושבים רשות להציץ, ולחזות בחיי היום-יום של המשפחה המפעילה את החנות.

השוק הצף באמפאווה
השוק הצף באמפאווה תאילנד (צילום: משרד התיירות של תאילנד , האתר הרשמי)
שינקין של תאילנד. השוק הצף | צילום: משרד התיירות של תאילנד , האתר הרשמי

כשעה נסיעה מבנגקוק לכיוון מערב, על שפת הנהר ותעלת אמפאווה, תמצאו את "שינקין" של תאילנד, רק על המים: שוק בו מציגים המעצבים הצעירים של תאילנד את מרכולתם: בגדים, אביזרים, תכשיטים ועוד. מעט תיירים מערביים מגיעים לשוק, והמוצרים שבהם תתקלו מיועדים לאוכלוסייה המקומית; חלק מחנויות המעצבים הן חנויות צפות, שכדי להגיע אליהן יש לשכור סירה קטנה, המגיעה לרוב עם סבתא שמשיטה אותה. בשוק יש גם מסעדות ובתי קפה מיוחדים - בזיל הזול.

רחוק מהתיירים בקו קוד וקו מאק
חוף קו קוד תאילנד (צילום: פטר פן רסורט, האתר הרשמי)
האיים הסודיים. קו קוד וקו מאק | צילום: פטר פן רסורט, האתר הרשמי

שני איים בארכיפלג של קו צ'אנג, המונה כארבעים איים סמוך לגבול קמבודיה, נשארו פחות מוכרים לתייר המערבי: אלה הם קו קוד וקו מאק. בקו קוד ממוקם פיטר פן ריזורט (Peter Pan Resort) - בית המלון היוקרתי ביותר במזרח אסיה, שבו נוהגים להתארח סלבס עולמיים המגיעים אליו במטוס פרטי הנוחת על המים. מי שמחפש תחליף זול יותר, ימצא אותו באחד משלושת המלונות האחרים שנבנו באי.

נוף ואוכל בג'אנגל קלאב סמוי
אין תמונה
מעל ראשי התיירים. ג'אנגל קלאב סמוי

בלב האי קוסמוי, בגובה ארבע מאות מטרים, נמצאת פינת החמד ג'אנגל קלאב. בעלי המקום, זוג בלגית ותאילנדי, בנו במרומי ההר את חלקת האלוהים הקטנה שלהם: הנוף במקום עוצר נשימה ומשקיף על המפרץ הגדול של האי, ואפשר ליהנות ממנו מתוך מסעדת פיוז'ן המשלבת מטעמים תאילנדים ובלגיים. יש גם בריכת שחייה ממש מול הנוף, ובעיקר פינה שקטה מההמולה של החוף הסואן ועמוס התיירים שמתחת, שמשום מה לא מרימים את הראש ומגלים את הנקודה הקסומה.

ספא בג'ונגל בתמרינד ספרינגס ספא סמוי
אין תמונה
להתחבר לג'ונגל. תמרינד ספרינגס ספא סמוי

תאילנד בלי מסאג'ים היא לא תאילנד, ובמקרה הזה מדובר בספא הממוקם ממש בלב הג'ונגל, באי קוסמוי. הטיפולים בתמרינד ספרינגס ספא סמוי (Tamarind Springs) נעשים בפרגולות בין העצים, ואחריהם אפשר להתרענן במעיין טבעי או להיכנס לסאונת עשבים תאית, הבנויה כמערה בתוך סלע ההר. בין לבין מתפנקים גם בבית קפה קטן, המגיש מזון בריאות ושייקים טריים. חבילת פינוק של חצי יום תעלה לפחות 5,000 בהאט.

קופיפי, קופגנן, קוסמוי או פוקט: המדריך לחופי תאילנד